Φακοί Fujinon X-mount

οι φ/2 εχουν καλυτερο af, αδιαβροχοι, αλλα σαν την σειρα 1.4 των fujinon δεν υπαρχει......

Τον είχα τον 1.4, και τον έδωσα πριν 2 μήνες, λόγω νέου μέλους στην οικογένεια. Είχε ωραίο γράψιμο αλλά πάλευα με την εστίαση σε X-E2 σε χαμηλό φωτισμό, ο υποτιθέμενος θόρυβος και τα λοιπα κατά που γράφονται δεν με ενοχλούσαν καθόλου ....μην με βάζεις σε σκέψεις τώρα... :violent-smiley-030:

Υποτιθέμενος είναι ο θόρυβος του 35/1.4;

https://www.youtube.com/watch?v=aITrJP6K8tU

Είναι γνωστό ότι ο 35f1,4 κάνει σαν ''καβουρδιστίρι'' όταν εστιάζει, σίγουρα δεν κάνει για βίντεο και γρήγορο CAF, από την άλλη σε SAF και αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος είναι μια χαρά...παλιότερα είχα μια Pentax με φακούς που εστίαζαν με το ''κατσαβιδάκι'' εκεί να δείτε θόρυβο!!

Σε single autofocus ο θόρυβος των εξής φακών:

fujifilm xf16mm f1.4 r wr
fujifilm xf18mm f2 r
fujifilm xf23mm f1.4 r
fujifilm xf27mm f2.8
fujifilm xf35mm f1.4 r
fujifilm xf35mm f2 r wr
fujifilm xf56mm f1.2 r
fujifilm xf60mm f2.4 r macro
fujifilm xf90mm f2 r lm wr
fujifilm xc16-50mm f3.5-5.6 ois
fujifilm xc16-50mm f3.5-5.6 ois ii
fujifilm xc50-230mm f4.5-6.7 ois

https://www.youtube.com/watch?v=zMv7tPY4QS4

Στο βιντεο ειναι το μεγαλο θεμα...

Και μη λέμε πια ότι ποιον ενδιαφέρει!

Η Fuji έδειξε ξεκάθαρα ότι την ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ...

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Στο βιντεο ειναι το μεγαλο θεμα...

Και μη λέμε πια ότι ποιον ενδιαφέρει!

Η Fuji έδειξε ξεκάθαρα ότι την ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ...

εμάς όμως το βίντεο μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

Στη φωτογραφία ευχάριστο είναι για τον ίδιο τον φωτογράφο αλλά και για τους διπλανούς του και τον φωτογραφιζόμενο να ακούγεται ο φακός σαν ξεχαρβαλωμένος με το μοτέρ να ξύνει;

εμάς όμως το βίντεο μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
Όχι όμως και το περισσότερο κόσμο πια Βλάση.
Olympus kai Fuji κατάλαβαν ότι εκεί ειναι το ψωμί και βάζουν τα δυνατά τους.

Άρα πρέπει να εκσυγχρονισουν και τους φακούς τους πια...

Υποτιθέμενος είναι ο θόρυβος του 35/1.4;

https://www.youtube.com/watch?v=aITrJP6K8tU

Όπως αναφέρω "προσωπικά δεν με ενοχλούσε", τώρα να αλλάξει αυτό εκ των υστέρων, ακούγοντας μια ηχογράφηση μέσω Youtube, πραγματικά δεν ξέρω. Μάλλον θα μείνω στην προσωπική μου άποψη (ανάμνηση πλέον), έχοντας τον φακό κουμπωμένο για 3 χρόνια. Τώρα για βίντεο, δεν ασχολούμαι οπότε δεν με ενδιαφέρει...

Όπως αναφέρω "προσωπικά δεν με ενοχλούσε", τώρα να αλλάξει αυτό εκ των υστέρων, ακούγοντας μια ηχογράφηση μέσω Youtube, πραγματικά δεν ξέρω. Μάλλον θα μείνω στην προσωπική μου άποψη (ανάμνηση πλέον), έχοντας τον φακό κουμπωμένο για 3 χρόνια. Τώρα για βίντεο, δεν ασχολούμαι οπότε δεν με ενδιαφέρει...

Άλλο αν προσωπικά δεν σε ενοχλούσε και άλλο να είναι "υποτιθέμενος".

Εξ ιδιων κρινετε τα αλλoτρια.... δεν εγραψε κατι ο 11one για βιντεο

Ούτε εγώ έγραψα για βίντεο:

Στη φωτογραφία ευχάριστο είναι για τον ίδιο τον φωτογράφο αλλά και για τους διπλανούς του και τον φωτογραφιζόμενο να ακούγεται ο φακός σαν ξεχαρβαλωμένος με το μοτέρ να ξύνει;

Προσωπικά λίγο που τον είχα τον φακό στην X-E2 πριν χρόνια δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλούσε πολύ ο θόρυβος, τον άκουγα μεν άλλα οκ δεν το θεωρούσα τότε τόσο σημαντικό, πιο πολύ με ενοχλούσε ότι ζοριζόταν να εστιάσει ειδικά το βράδυ παρά ο θόρυβος που έκανε το μοτέρ, βέβαια αν τον είχα τώρα με τόσους αθόρυβους φακούς που έχω δοκιμάσει από τότε δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ανανέωση αυτός ο φακός καθώς δείχνει πλέον την ηλικία του όσον αφορά την εστίαση και το μοτέρ του.

Άλλο αν προσωπικά δεν σε ενοχλούσε και άλλο να είναι "υποτιθέμενος".

Ούτε εγώ έγραψα για βίντεο:

Υποθέτω ότι υπάρχει, και υποθέτω γιατί έμενα πραγματικά δεν με ενοχλεί...
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, για άλλο μιλάγαμε, και καταλήξαμε στο "ποιος την έχει θορυβό-τερη".

Προφανώς και δεν μας νοιάζει μόνο το βίντεο.
Απλα εκεί ειναι η μεγαλη διαφορά.

Και στη φωτο, είναι σπαστικό Ν ακούς τα μοτέρ και ν αργούνε τόσο στην εστίαση, ειδικά σε σχέση με τους νέους fujicron.

Και τώρα πια που οι νέες Fuji έχουν πολύ καλές επιδόσεις και στη εστίαση, χρειάζονται περισσότερο γρήγορους φακούς.

Να ρωτήσω αν είναι από προσωπική εμπειρία με τον 35άρη ή γενική επισήμανση?

Γενική είναι η ερώτηση.

Προσωπικά δεν αντέχω να χρησιμοποιώ κάτι που να ακούγεται σαν ξεχαρβαλωμένο, όποιο προϊόν τεχνολογίας κι αν είναι αυτό.
Για φακό που απέχει λίγα εκατοστά από τα αυτιά μου, ένας λόγος παραπάνω.

Τον 35/1.4 δεν τόλμησα ποτέ να τον πάρω. Τον 23/1.4 μόνο είχα στην κατοχή μου όταν είχα Fuji.

Το 2014 έγραφα για τον 23/1.4:
https://avclub.gr/forum/showthread....-mount?p=1057141760&viewfull=1#post1057141760

Στον 23 1.4 το δαχτυλίδι εστίασης γδέρνει. Δεν έχει τη βουτυράτη αίσθηση που έχει π.χ. ο Nocticron 42.5 που χρησιμοποιώ.

Η μετακίνηση των οπτικών στοιχείων κατά τη χειροκίνητη εστίαση είναι θορυβώδης, και στην αυτόματη είναι ακόμη πιο αισθητό αυτό, όπως φυσικά και στο βίντεο.

Και για το σκίαστρο του φακού έγραφα:

Αυτό όμως που είναι σκέτη απογοήτευση και σκέτη παραφωνία στον 23άρη είναι το σκίαστρο. Το διάβαζα αλλά δεν πίστευα ότι είναι τόσο τραγικό.
Πέρα από το ότι είναι φτηνή πλαστικούρα, απλά με ραβδώσεις στην εσωτερική πλευρά (χωρίς βελούδο), κουδουνίζει κιόλας αφού δεν ασφαλίζει κατά την τοποθέτησή του στον φακό!

Αίσχος για τέτοια κατηγορία τιμής. Αν δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω τον φακό, θα το έριχνα το παρασολέιγ στο πάτωμα και θα το ποδοπατούσα να σπάσει.

ο τι ναναι....ανακριβιες διαβασμενες απο το ιντερνετ...μα υον Δια!!! που ελεγε και ο Αριστοφανης!!

τον ειχα τον 35αρι 1.4 , τρομερος φακος, ανετα θα τον ξαναπαιρνα αν μπορουσα .

Μ ενοχλουσε κι εμενα ο θορυβος στη φωτο, αλλα οχι σε σημειο που θα τον απερριπτα.
Το ιδιο και στη ταχυτητα εστιασης, αργος λιγο, αλλα οχι και χελωνα.

Εκει που τα χαλαει ομως πολυ ειναι προφανως στο βιντεο και σε CAF (φωτο και βιντεο).

Γι αυτο χρειαζονται οι παλιοι φακοι να ξαναβγουν με νεα μοτερ...ειδικα τωρα με τις νεες xt3 - xh1 κλπ