Φακοί Fujinon X-mount

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Οπότε να περιμένω τον καινούργιο Fujinon XF16-80mm F4 για κατι καλυτερο με σταθεροποιηση ..
για ποτε λενε ;

Οταν βγει ο 16-80 , δωσε τον 18-55 που εχεις και παρτον αυτον κι εναν prime φωτεινο για βραδυ και καλυτερο bokeh.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Οταν βγει ο 16-80 , δωσε τον 18-55 που εχεις και παρτον αυτον κι εναν prime φωτεινο για βραδυ και καλυτερο bokeh.

Το θέμα είναι πόσο θα κάνει ο 16-80??? Ολοι αυτόν περιμένουμε!!!χαχα Δύσκολα τον βλέπω αρχικά να πάει κάτω από 700-800 ευρώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

θα αντέξω λες μέχρι τότε ;; :grandpa:

Μια χαρά είναι ο 18-55, και πιο φωτεινός στο ευρυγωνιο από τον επερχόμενο 16-80.

Αυτο που χρειάζεσαι, για μένα, είναι ένας φωτεινοςPrime.
Εκεί θα δεις το χαρακτήρα της Fuji.

Εχω τον 35αρι 1.4 και ειναι μόνιμα πάνω στη δικιά μου!

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Ναι Γιάννη έχεις δίκιο πρώτα ένας prime και μετά ο Ζοομ ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μια χαρά είναι ο 18-55, και πιο φωτεινός στο ευρυγωνιο από τον επερχόμενο 16-80.

Αυτο που χρειάζεσαι, για μένα, είναι ένας φωτεινοςPrime.
Εκεί θα δεις το χαρακτήρα της Fuji.

Εχω τον 35αρι 1.4 και ειναι μόνιμα πάνω στη δικιά μου!

αυτό το διαμαντάκι (35mm1.4) έχω και εγώ πάνω και κάθε φορά που πάω να τον βγάλω για να βάλω τον zoom το ξανασκέφτομαι και το αφήνω στην κάμερα.
Ειναι ενα οπτικό διαμάντι ο 35άρης..

αυτό το διαμαντάκι (35mm1.4) έχω και εγώ πάνω και κάθε φορά που πάω να τον βγάλω για να βάλω τον zoom το ξανασκέφτομαι και το αφήνω στην κάμερα.
Ειναι ενα οπτικό διαμάντι ο 35άρης..

Ετσι είναι προσωπικά ο 35f1,4 και ο 23f2 είναι οι 2 φακοί που χρησιμοποιώ, ενώ έχω και τον 18-55 και τον νέο 15-45 σπάνια τους βάζω πάνω, καλοί φακοί και οι 2 άλλα δεν έχουν αυτό τον ''χαρακτήρα'' που σου βγάζουν οι Prime φακοί.
Ειδικά με τον 23mm έχω μάθει να τραβάω σχεδόν τα πάντα, από Landscape μέχρι πορτρέτα.

Έχοντας χρόνο δοκίμασα όσο μπορούσα αυτές τις μέρες τον 15-45, μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τον φακό. Είναι μικρός, ελαφρύς και εστιάζει σχετικά αθόρυβα και γρήγορα/αξιόπιστα. Είναι powerzoom φακός με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ έχει 2 ταχύτητες στο μοτέρ όταν κάνεις ζουμ. Αρκετά βολικό αυτό, αν και θα ήθελα να έχει ακόμα μια πιο γρήγορη ταχύτητα. Θετικό για τέτοιας κατηγορίας φακό είναι ότι έχει δαχτυλίδι για Manual εστίαση που λειτουργεί και σαν δαχτυλίδι ζουμ κάνοντας πιο απότομες μεταβολές σε ζουμ για πιο γρήγορη απόκριση, δεν κάνει για βίντεο μεν άλλα βοηθάει σε φωτογραφία το συγκεκριμένο δαχτυλίδι. Θα ήθελα πάντως από το μενού να είχα την δυνατότητα να προγραμματίσω πια λειτουργία θα ήθελα να έχει το δαχτυλίδι.
Το εντυπωσιακό όμως σε αυτό τον φακό και ο βασικός λόγος αγοράς του, είναι τα 22,5mm που ξεκινάει στο ευρυγώνιο και είναι αρκετά οξύς ακόμα και στα άκρα και τέρμα ανοιχτός. Οτι πρέπει για φακό γενικής χρήσης, βίντεο και Landscape φωτογράφηση. Γενικότερα ο φακός είναι αρκετά sharp σε όλα τα εστιακά μήκη, με το κέντρο του δε να είναι εντυπωσιακό και τολμώ να πω ίσως καλύτερο και από τον 18-55.
Κάπου εδώ όμως ξεκινάνε και τα μειονεκτήματα. Καταρχάς η σταθεροποίηση του είναι απλός οκ, δεν περιμένουμε θαύματα από αυτήν. Η κατασκευή του φακού είναι εντελώς πλαστική και δεν νιώθεις ότι θα σου αντέξει καιρό. Ενώ όταν τον κουνάς κουδουνίζει σαν κουδουνίστρα. Ο φακός όταν μπαίνεις σε view των φωτογραφιών στην μηχανή μαζεύεται/κλείνει Και όταν ξαναμπαίνεις σε διαδικασία να τραβήξεις φώτος, ξαναεπεκτείνεται, πέρα ότι με αυτό τον τρόπο καθυστερείς χάνοντας 1-2 δευτερόλεπτα την φορά που είναι εκνευριστικό, καταναλώνεις έτσι και άσκοπα την μπαταρία. Επίσης στην μηχανή δεν έχεις καμία ένδειξη τι εστιακό μήκος είσαι!!! Θεωρώ ότι τα 2 τελευταία διορθώνονται με Firmware και δεν ξέρω αν τα κάνει και π.χ. στην X-T3 που είναι φρέσκια μηχανή.
Τέλος θα ήθελα πάνω στο σώμα ο φακός και γύρω από τις ροδέλες να έχει κάποιες ενδείξεις, ενώ τώρα είναι εντελώς γυμνός και αναφέρει μόνο 15-45 και τίποτα άλλο.

Συνολικά πάντως αν κάποιος θέλει κάτι πιο ευρυγώνιο από π.χ. τον 18-55, και τον βρει τον φακό με κόστος όχι πάνω από 180-200 ευρώ είναι μια τίμια αγορά που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, μπορεί μεν η εμφάνιση τού αρχικά να ξινίζει (έχουμε καλομάθει από τους καλά κατασκευασμένους και όμορφους φακούς της Fuji), άλλα με το που δείτε τα αρχεία στον υπολογιστή αμέσως θα χαμογελάσετε!! Να τονίσω επίσης ότι ο φακός είναι ιδανικός για βίντεο, αρκετά ευρυγώνιος, αθόρυβος, εστιάζει σωστά και με ομαλό power zoom.

Υ.Γ. Θα επανέλθω και με δείγματα.

Υ.Γ. Και το κλασικό θάψιμο!!!χιχι, πόσο δύσκολο είναι να βγάλει ένα τέτοιο φακό η Sony στις Α6ΧΧΧ, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο συγκεκριμένος φακός ισοπεδώνει τον αντίστοιχο 16-50 της Sony εύκολα μάλιστα.

είναι αρκετά οξύς ακόμα και στα άκρα και τέρμα ανοιχτός. Γενικότερα ο φακός είναι αρκετά sharp σε όλα τα εστιακά μήκη, με το κέντρο του δε να είναι εντυπωσιακό και τολμώ να πω ίσως καλύτερο και από τον 18-55. Ο φακός όταν μπαίνεις σε view των φωτογραφιών στην μηχανή μαζεύεται/κλείνει Και όταν ξαναμπαίνεις σε διαδικασία να τραβήξεις φώτος, ξαναεπεκτείνεται, πέρα ότι με αυτό τον τρόπο καθυστερείς χάνοντας 1-2 δευτερόλεπτα την φορά που είναι εκνευριστικό, καταναλώνεις έτσι και άσκοπα την μπαταρία. Θεωρώ ότι τα 2 τελευταία διορθώνονται με Firmware και δεν ξέρω αν τα κάνει και π.χ. στην X-T3 που είναι φρέσκια μηχανή.

συμφωνώ κι εγώ με τα λεγόμενά σου. Δυστυχώς με την ΧΤ3 υπήρχε το θέμα της καθυστέρησης. Δεν ξέρω αν το έχουν λύσει, αλλά είχα ξενερώσει να έχω την πιο γρήγορη μηχανή και να περιμένω 1-2" για προεπισκόπηση της φωτογραφίας! Αν δε με απατά η μνήμη μου, με την ΧΤ100 δεν το έκανε αυτό. Πάντως ο φακός είναι πολύ καλός οπτικά και τα 15mm είναι ότι πρέπει για το βίντεο

+1 για τον 15-45

είμαι και εγώ ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την οπτική του απόδοση (από την ελάχιστη χρήση μέχρι τώρα)
τα 6 mm (σε ff αναλογία) περισσότερο ευρυγώνιο από τον 18-55 ή το 1.5 από τον 16-50, ιδιαίτερα χρήσιμα για έναν κιτ ζουμ
το μικρό μέγεθος καθεται πολύ καλά σε μικρά σώματα Χ
και το πλαστικό τον κάνει ιδιαίτερα ελαφρύ

για το powerzoom δεν με ενθουσιάζει, αλλά ούτε με ενοχλεί διαίτερα,
το μόνο που με ενοχλεί είναι το βγάλσιμο/μάζεμα με το άναμμα σβήσιμο,

γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, ευτυχώς που δεν βρέθηκε κάποιος να ενδιαφερθεί όταν τον πουλούσα καινούριο,
και τελικά έφυγε ο 16-50

Ετσι είναι, το επιπλέον εστιακό μήκος που έχει στο ευρυγώνιο είναι όλα τα λεφτά και υπό προϋποθέσεις σου γλιτώνει την αγορά υπερευρυγώνιου φακού, και δυστυχώς είναι και ο βασικός λόγος που δεν πολυχρησιμοποιώ τον 18-55 και προτιμώ τον 15-45. Οταν πέσει το βράδυ βάζω prime φακούς οπότε δεν έχω βρει μέχρι τώρα χρησιμότητα για τον 18-55 που κάθεται.
Πάντως πέρα από το ευρυγώνιο αυτό που με εντυπωσίασε είναι η ποιότητα εικόνας που είναι ανέλπιστα καλή για τέτοιο φακό. Αν είχε έστω ένα μεταλλικό Mount και αν δεν έκανε τόση ώρα να ανοίξει και να κλείσει ο φακός θα μιλούσα ίσως για το καλύτερο Value for money φακό κιτ που έχω δοκιμάσει.

Πράγμα που αποδεικνύει ότι οι φακοί της Fuji υποεκθέτουν και όχι οι μηχανές της. Το έχουν αναφέρει και στις GFX ,εκεί που χρησιμοποιούν πολλούς third party φακούς ,από τους οποίους αρκετοί είναι πιο φωτεινοί σε σχέση με τους GF.

Δεν υπό εκθέτουν, έχει να κανει με τη πιο περίπλοκη κατασκευή του 16-50, πιο πολλά οπτικα στοιχεία, άρα και περισσότερο χαμένο φως.

Ειναι άλλο αυτό που λες εσύ, και δεν έχει να κάνει με τους φακούς.

δεν ξέρω αν υποεκθέτουν οι φακοι της fuji
(αυτό μάλλον σημαίνει ψευδή νούμερα f)

αλλά ψάχνοντας στο google, ελάχιστα βρίσκει κανείς έως τίποτα,

οπότε μάλλον το θέμα δεν υφίσταται

(η google ξέρει καλύτερα από εμάς :flipout: )

Δεν υπό εκθέτουν, έχει να κανει με τη πιο περίπλοκη κατασκευή του 16-50, πιο πολλά οπτικα στοιχεία, άρα και περισσότερο χαμένο φως.

Ειναι άλλο αυτό που λες εσύ, και δεν έχει να κάνει με τους φακούς.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στα διαφορετικά iso standards rei κλπ, απλά αναφέρομαι στον ντόρο με τα cheats. Πάντως, με ίδιες ρυθμίσεις, ο ίδιος φακός Canon σε μία Fuji και Canon μηχανή αντίστοιχα δίνει παρόμοια αποτελέσματα σε comparison που είχα δει, σε αντίθεση με native φακό. Έχει να κάνει προφανώς με την πολυπλοκοτητα της κατασκευής, γι αυτό και οι παλιοί Fuji είναι πιο φωτεινοί.

δεν ξέρω αν υποεκθέτουν οι φακοι της fuji
(αυτό μάλλον σημαίνει ψευδή νούμερα f)

αλλά ψάχνοντας στο google, ελάχιστα βρίσκει κανείς έως τίποτα,

οπότε μάλλον το θέμα δεν υφίσταται

(η google ξέρει καλύτερα από εμάς :flipout: )

δεν ειναι ψευδη νουμερα , απλα αλλο ειναι το διαφραγμα F stop και αλλο το T stop (transmission ), εχει αναλυθει κι αλλες φορες.

https://www.picturecorrect.com/tips/f-stop-vs-t-stop-whats-the-difference/

https://www.youtube.com/watch?v=jI8uAzX0bBw

πολλές ανακρίβειες διαβάζουμε και παρακολουθούμε τελικά, το θέμα ειναι ποιος τα πιστεύει;
τους εχω τεστάρει και τους δύο μαζί, αλλά δεν παρατήρησα κάτι απ' όσα λένε οι γιουτιούμπερ
φοβερός ο 18-55, έχει κ ios, αλλά ο 16-55 δεν παίζεται

ίσως μου τύχανε καλές κόπιες,