Το θέμα είναι κατά πόσο χρειάζεσαι τον 17αρη αφού έχεις τον 20αρη Panasonic. Προσωπικά έχω τον 17αρη ενώ παλιότερα είχα τον 20αρη, λόγω του θέματος της εστίασης που ανέφερες άλλα και το 40mm που μου φαινόταν σφιχτά τον έδωσα, ο 17αρης δεν είναι τόσο sharp (δεν είναι και κακός βέβαια) άλλα εστιάζει σφαίρα και με ακρίβεια νύχτα μέρα, τα 34mm τα προτιμώ περισσότερο από τα 40mm και γενικά είναι πιο όμορφος και με καλύτερη κατασκευή φακός. Ο 15αρης panasonic πρέπει να είναι πιο sharp άλλα είναι πιο ακριβός και τα 30mm παρά είναι ευρυγώνιο νομίζω....πάντως και οι 3 φακοί είναι εξαιρετικοί και απλά κρίνεις ανάλογα με τος ανάγκες σου.
Υ.Γ. Συνολικά έχω 8 φακούς στο m4/3 και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι ο 17αρης είναι αυτός που χρησιμοποιώ περισσότερο από όλους.
Δεν συμφωνώ με την ένσταση για τη χρηστικότητα του 300/4pro ως telemacro. Θα μπορούσα και μόνο γι’ αυτό να τον έχω.
Αν μού’λεγες βγάλε ένα χαρτονόμισμα καθαρό από άκρη ως άκρη με μία μόνο λήψη, τον 300άρη θα αρπάξω και μάλιστα στο χέρι και με μόνο μια λήψη, όπως ακριβώς έδειξε και το αντίστοιχο τεστ που έκανα τότε. Καμία μα καμία σχέση η ευχρησία και το άμεσο αποτέλεσμα (με κορυφαία ποιότητα σε λεπτομέρεια και κοντράστ) με τη διαδικασία στησίματος μάκρο φακού και focus stacking.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.