Παιδιά συγγνώμη που επεμβαίνω και ας μου συγχωρέσετε την ερώτηση, διαβάζω εδώ και τόσες ''απαντήσεις'' για τόσους φακούς εξωφρενικού κόστους για τους περισσότερους από εμάς, και ερωτώ, σας είναι όλοι αυτοί οι φακοί τόσο απαραίτητοι?? Τους αξιοποιείται πλήρως?? Δεν θα μπορούσατε να κάνετε την δουλειά σας με κάτι φτηνότερο? Βλέπετε τόσες μεγάλες διαφορές με πιο φτηνές υλοποιήσεις??
Προσωπικά είχα για λίγες μέρες τον Olympus pro 25mmf1,2 και χωρίς καμία υπερβολή και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν δεν μπορούσα εύκολα να διακρίνω διαφορές στα αρχεία σε σχέση με τον πάφτηνο Panasonic 25mmf1,7. Ναι ήταν καλύτερος ο Olympus, άλλα πόσο καλύτερος?? πόσο απαραίτητο σου είναι αυτό το μισό stop? πόσες φορές βγάζεις φώτος και κυνηγάς τα pixels και τις γωνίες?? Και στην τελική και το σημαντικότερο αξίζει η διαφορά τους 4-5-6 φορές πολλαπλάσιο κόστος?
Πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση από κατόχους αυτών των φακών, ειλικρινής, χωρίς φανμποισμούς και χωρίς υπερβολές.
Υ.Γ. Μιλάω πάντα για ερασιτεχνικό επίπεδο, αν είναι κάποιος επαγγελματίας και βγάζει το ψωμί του από την φωτογραφία ας αγνοήσει το post μου.
Ευχαριστώ