Καταρχήν διαλέγεις ποιο κουμπί από τα πίσω βολεύει να πατάς με τον αντίχειρα χωρίς να στραμπουλάς τα δάχτυλα σου, σε αυτό αναθετεις τη λειτοργια AEL/AFL με την οποία κάνεις κλασσικά προσωρινό ή μόνμα κλείδωμα της έκθεσης (εγώ του έχω αναθέσει σποτ έκθεση σε άλλο σημείο των μενού).
Μετά πας στα μενού και βρίσκεις τη λειτουργία AEL/AFL, συνήθως είναι Custom Menu A β AEL/AFL, πατάς OK Button, εκεί έχει όλες τις μεθόδους εστίασης, το ίδιο που θα σου γράψω μπορείς να κανεις για όλες δηλ. για SAF, CAF και ΜF, εγώ το κάνω μόνο στο MF ώστε να έχω με το κουμπί AEL/AFL και το κλείδωμα έκθεσης στις άλλες δυο (SAF, CAF) όπως έγραψα πιο πάνω, πάω λοιπόν στο MF και με OK αναθέτω στο MF το mode 3 και με OK βγαινω. Τώρα όταν είσαι σε MF το κουμπί AEL/AFL λειτουργεί ως κουμπί εστίασης.
Για να πας σε MF όμως γρήγορα θέλει και ένα άλλο κουμπί πρώτα πάτημα, εμενα τελευταία με βολεύει και το κάνω σε όλες τις μηχανές μου με αναπρογραμματισμό λειτουργίας στο κάτω βελάκι του σταυρονηματος (επειδή δεν πατιεται κατά λάθος).
Αρα βελάκι κάτω ΜF , άμεσα με το AEL/AFL, εστιάζεις όπου θες και με το κλείστρο πυροβολείς είτε μόνες φωτό είτε ριπές, αλλάζει θέση ο στόχος ξαναπατάς το AEL/AFL και πάλι τα ίδια, θες να γυρίσεις άμεσα σε SAF ή CAF (όπου ήσουν δηλ. πριν πατήσεις το MF ), πατάς πάλι βελάκι κάτω.