Φακοί για m4/3

Αυτός πλέον έχει πάει 1600 ευρώ 40-150/2.8 + MC 1.4. Και 1400 σκέτος ο φακός.
Ενώ αρχικά ήταν 1450-1500 και 1200 αντίστοιχα.

Αν ήταν 1400 και τα 2 μαζί θα τα είχα ήδη αγοράσει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλά και για τον 25mm f1.8 να σου πω που σε όσους ξέμεινε έχει 369 και σε άλλους 419...

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Χτες ανέβασα προσφορά του amazon.de στα 1399 για 40-150+MC-1.4. Tώρα έχει επανέλθει η τιμή.

Στο amazon.it όμως είναι κοντά, στα 1427 και σκέτος ο φακός στα 1250.
http://www.amazon.it/dp/B00NED5RTO

Πριν 10 μέρες είχε πέσει μέχρι και 1186 σκέτος ο φακός.
amazon.png

Oι μειώσεις όπως βλέπεις διαρκούν μόνο λίγες ώρες, οπότε με το που σε ειδοποιεί το camelcamelcamel με e-mail, άμεσα κάνεις την αγορά για να εξασφαλίσεις την τιμή.

Last edited:
Ναι από ότι βλέπω η λύση μάλλον είναι το απέξω... Αν και ήθελα να στηρίζω ελληνικές επιχειρήσεις και για αυτό έθιξα το θέμα των ελληνικών καταστημάτων και αντιπροσωπείας.
Γιατί όλα αυτά έγιναν με το που ανέλαβε η zegetron. Και αυτό έλεγαν και οι 5 καταστηματάρχες που μίλησα.
Αλλά όπως και να το κάνεις τα 200-300 ευρώ πάνω είναι κοροιδία...

Μετά από βόλτα σε καταστήματα με φωτογραφικό εξοπλισμό στο κέντρο της Αθήνας, που ρώτησα τιμές για φακούς της Olympus που με ενδιαφέρουν, πήρα 2/5 απαντήσεις ότι δεν συνεργαζόμαστε πλέον με την νέα αντιπροσωπεία, 1/5 ακόμα ψάχνουμε να τα βρούμε μαζί τους (προφανώς στις τιμές) και 2/5 μου έδωσαν μεγαλύτερες τιμές από πριν!
Πως τα κατάφεραν έτσι σε τόσο μικρό διάστημα; (ρητορική η ερώτηση μου)

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι που έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα αλλά νομίζω ότι πρέπει να εκφραστεί με κάποιο τρόπο η δυσαρέσκεια του καταναλωτή.

To αντιμετώπισα με τον 45άρη f1.8, δεν τον είχαν, νέα αντιπροσωπεία κλπ, τελικά βρήκα σε νορμάλ τιμή και μάλιστα από ότι μου είπαν μόλις είχε έλθει...

Η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι ότι η zegetron ακόμα το μελετά αν και με ποιά καταστήματα θα συνεργαστεί και με ποιούς όρους.

Πάντως και με canon φακό αντιπροσωπείας που αγόρασα φέτος, μη νομίζετε πως ήταν ρόδινα τα πράγματα, παραγγελία και αυτό δύσκολα...

Η κρίση επηρεάζει τα πάντα, ίσως υπάρχει και αναμονή ανάλογα την εξέλιξη των πολιτικών διαπραγματεύσεων.

Τα δυο καταστήματα που συνήθως αγοράζω, με είχαν στο περίμενε 2 μήνες μέχρι να τα βρουν σε τιμές με την νέα αντιπροσωπεία. Από ότι μου απάντησαν και σημερα πρωί... δεν τα βρήκαν!
Το θέμα είναι καθαρά στις τιμές που ανέβασαν και όχι στις πολιτικές εξελίξεις

(ας ελπίσουμε ν αμην γίνει χειρότερα και φτάσει ο φακός 57.000.000 δρχ :P ).

Μήπως οι φακοί m4/3 είναι υπερεκτιμημένοι;
Διαβάζω καιρό τώρα "Τρομερός ο 45αρης", "Οξύτατος ο 20άρης" και άλλα σε αυτο το πνεύμα. Επηρεαζμένος από τις άριστες κριτικές απέκτησα τον panasonic 20mm και ήμουν έτομος να πάρω και τον olympus 45mm.
Έχοντας ως μόνο μέτρο σύγκρισης τον Sony 50mm 1.8 (σε NEX) και προσπαθώντας να καταλάβω γιατί είμαι τόσο απογοητευμένος από το αποτέλεσμα που παίρνω "έπεσα" σε αυτό το συγκριτικό http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...-F18-versus-Sony-E-50mm-F18-OSS___532_0_745_0

Και σε αυτή την ανάλυση http://www.dxomark.com/Lenses/Panasonic/Panasonic-LUMIX-G-20mm-F17-ASPH

Εδώ δείχνει ότι ο φτηνιάρης 50άρης της sony, της εταιρείας που παράτησε τις crop μηχανές κτλ, ισοπεδώνει πιό ακριβούς και πολυδιαφημισμένους φακούς του συστήματος m4/3.
Δεν διαβάζω καλά τα αποτελέσματα; Δεν είναι αξιόπιστο το Dxo;
Τι τρέχει;

Όχι, δεν τους ισοπεδώνει. Έχει να κάνει με το μέγεθος και την ανάλυση του αισθητήρα.
Απόδειξη, βάλε τον sigma 60mm που βγαίνει και στις 2 μοντούρες, θα δεις σκορ 10 στο m43 και 16 στις nex στο sharpness, ισοπεδώνοντας και τον 50άρη που αναφέρεις...

Οι 20/1.7 και 45/1.8 θεωρούνται και είναι στολίδια του συστήματος m4/3. Toυς δούλεψα για πάνω από χρόνο με άριστες εντυπώσεις.

Υπόψιν ότι κρίνονται με κριτήριο την οπτική τους απόδοση σε σχέση πάντα με το κόστος, το βάρος και τον όγκο τους. Ως vfm οικονομικοί φακοί που είναι, είναι λογικό οι χρήστες να είναι περισσότεροι και τα υπερθετικά σχόλια πολλά και συχνά.

Η σύγκριση με φακούς άλλων συστημάτων είναι πολυσύνθετη υπόθεση, αφού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ακόμη και οι συγκρίσεις της DxO δεν είναι παρά ενδεικτικές, αφού υπολογίζονται ανάλογα με το σώμα στο οποίο φοριούνται (και πολύ σωστά).

Οι 35 και 50 1.8 της Sony είναι καλοί φακοί επίσης. Δεν το βλέπω παράξενο να σε ικανοποιούν περισσότερο. Μπορεί να σε καλύπτει περισσότερο το σύστημα aps-c παρά το m4/3.
Δοκίμασε όμως τον PanaLeica 42.5/1.2 και θα αντιστραφούν οι εντυπώσεις για το m4/3.

...
Δοκίμασε όμως τον PanaLeica 42.5/1.2 και θα αντιστραφούν οι εντυπώσεις για το m4/3......
Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι είναι περίπου ο καλύτερος φακός του συστήματος, όμως στα λεφτά του πέρνεις μιά καλή APS-c μηχανή 20-24ΜΠ και ένα 85μμ φ/1.4 φακό και σου περισσευουν!! Η τιμή του είναι εκτός κλίμακος λογικής!

Παράλογη όχι, αλλά σίγουρα είναι υψηλή. Κατά την άποψή μου αξίζει όμως μέχρι και το τελευταίο του ευρώ απ' όσο μπορώ να κρίνω από το διάστημα που τον είχα.

Δεν απαλλάσσεται ως διά μαγείας το m4/3 από την ανάγκη πολύ ακριβών και γρήγορων φακών, για να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που κάνει τη διαφορά. Ίσα-ίσα, που το θεωρώ πιο απαιτητικό το m4/3 σε φακούς απ' ότι το aps-c και το ff.

Αυτό ακριβώς η ανάγκη πανάκριβων φακών σε σώματα 400-1000ε είναι που κάνει το σύστημα μ4/3 περιορισμένης "ευθύνης", με βασικό,πάντως, πλεονέκτημα το βάρος-μέγεθος.

Το θέμα είναι ότι μέχρι τωρά δεν έχω διαβάσει (οπουδήποτε) ότι γιά το μικρό μέγεθος των m4/3 φακών υπάρχει το τίμημα της πιότητας.
Στα reviews δεν γράφουν "exceptional for its size" και νομίζω αυτό παραπλανεί τον κόσμο που δεν έχει την δυνατότητα να δανειστει από κάποιο φίλο εξοπλισμό.
Τέλος πάντων, μπορεί να βιάζομαι αλλά αν τελικά δεν βρω άκρη (ποιότητα) δεν θα ξέρω πως μπορώ να ξαναεμπιστευτώ σχόλια και κριτικές φωτογραφικού εξοπλισμου. Μετά από ατέλειωτες ώρες διάβασμα περίμενα να πέσω κοντά. Αλλιώς τι νόημα έχει...

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

μην γενικεύεται τοσο πολυ την συζητηση, οι φακοι του συςτηματος ειναι παρα πολλοι, υπαρχουν τιμες για ολα τα βαλάντια, οσο οι απαιτήσεις ανεβαίνουν - ανεβαίνουν και οι τιμες, αν απαιτεί κανεις ρηχό βάθος πεδιου FF που ειναι και ενα απο τα μειονεκτήματα του συστηματος ή δεν μπαίνει στο συστημα ή θα βαλει το χερι στην τσέπη για φωτεινους φακους f=0.95-1.2, σε οξυτητα, κοντραστ, χρώματα κλπ. δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα, οι φακοι δεν υστερούν καπου,
αν καποιος επισης εχει απαιτήσεις απόδοσης σε ψηλα ISO θα πρεπει να σεβαστεί τα όρια του συστηματος ή επισης να αγορασει φωτεινους φακους και να βασιστεί και στην σταθεροποιηση,

παντως με ενα σωμα και ενα φακο κανεις δεν μπορει να απαξιώσει ή να επιβραβεύσει ενα συστημα, πρωτα κοιτα αν κατι δεν δουλευει σωστα στο σετ του, οταν ειναι σιγουρος αρχίζει και ψάχνει τα περαιτέρω ....

Μια μικρη επιδειξη απο τον Kipon AF adapter για ΕF Canon φακους

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

επισης το review του lenstip για τον Lumix 42.5/1.7:

http://www.lenstip.com/440.11-Lens_....5_mm_f_1.7_ASPH._POWER_O.I.S._Summa ry.html

ξερει κανεις αν βαλεις με ανταπτορα φακους 4/3 στο σωμα μ4/3 αλλαζει η ελαχιση αποσταση εστιασης?
μου ηρθε χτες ο ανταπτορας και εβαλα τωρα τον 11-22 στη ΕΜ5, αλλα μου φαινεται οτι δεν εστιαζει τοσο κοντα οσο στην ε420 μου, αν και μπορει να κανω λαθος, θα το τσεκαρω το βραδυ.....και αστοχει πολυ επισης:)

κανονικα δεν αλλαζει, ειναιι ο ανταπτορας ο αυθεντικος? το AF σε ταχυτητα εξαρταται απο τον φακο και σιγουρα δεν ειναι το ιδιο με τα σωματα 43

οχι κινεζικος ειναι , ο viltrox jy43f, μαλλον πρεπει να υπαρχει καπιο προβλημα με αυτον....
ενω λεει οτι εστιαζει στα 28cm η εστιαση ειναι καπου στα 40cm

Προ καιρού είχα πέσει σε συζητήσεις σε ξένα φόρουμ, όπου είχαν αναφερθεί περιπτώσεις για "πέτσικους" αντάπτορες αυτής της εταιρίας. Αν το γκουγκλάρεις σίγουρα θα τις βρεις

Έχει κάποιος υπόψη του adaptor σχετικά ποιοτικό για να βάλω τους Nikon mount φακους μου στην G5 ; Βρήκα στο Γαλαιο έναν της Metabones στα 189 (αουτς ) και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Φυσικά και μόνο απο Ελλάδα (πλέον μονόδρομος)