Μια χαρά ο Meike, άλλα αν φτάσαμε ένας κινέζικος μονεστιακός manual φακός χωρίς καμία προστασία από σκόνες κλπ. να κάνει 320+ ευρώ....καταλαβαίνουμε ότι δεν πάμε καλά.Για να ξεχάσουμε τον macro πόνο, δείτε εδώ ένα συγκριτικό ultra wides από το dpreview. Κερδίζει ο panaleica 9/1,7 (λογικό) αλλά ευχάριστη έκπληξη είναι ο meike.
αν ισχύει η τιμή μου έκαναν χάρη για να στραφώ στην αγορά ευρυγωνιου για το L mount1624€... Γκουχ - γκουχ...![]()
Ωχ αφού και εσύ Κώστα μάλλον σε αποτρέπει η τιμή τα πράγματα είναι άσχημα!!!χαχααν ισχύει η τιμή μου έκαναν χάρη για να στραφώ στην αγορά ευρυγωνιου για το L mount![]()
ωραίο τεστάκι αλλά για ακόμη μία φορά λείπει ο άμεσος "εσωτερικός" ανταγωνισμός (olympus 8mm) κι ας είναι παλιόςΓια να ξεχάσουμε τον macro πόνο, δείτε εδώ ένα συγκριτικό ultra wides από το dpreview. Κερδίζει ο panaleica 9/1,7 (λογικό) αλλά ευχάριστη έκπληξη είναι ο meike.
δεν μπορει να μπει σε άμεση σύγκριση διπλα στους αλλους γιατι ειναι fisheye , θελει defish για να γινει η συγκριση με τους κανονικους γεωμετρικους φακους. Επισης δεν δεχεται φιλτρα.ωραίο τεστάκι αλλά για ακόμη μία φορά λείπει ο άμεσος "εσωτερικός" ανταγωνισμός (olympus 8mm) κι ας είναι παλιός

Αν ήταν έστω f2 και με τιμούλα όχι πολύ πάνω από χιλιάριο, ίσως είχε ένα ενδιαφέρον, θα μπορούσε; να διακιολογήσεις κάπως το κόστος με την λογική ότι θα τον έχεις και για πορτραίτα, bokeh κλπ. τώρα όπως είναι, μόνο κάποιοι τρελαμένοι φραγκάτοι θα τον πάρουν ή κάποιος χρήστης που είναι η ζωή του η Macro φωτογράφηση.Να τον κανεις τι λεω εγω.......(ασε το κοστος παντα θα υπαρχει κοινο εστω και μικροτερο οσο περνα ο χρονος )
90mm με αναγωγη στο FF ειναι 180mm macro. Εγω οταν πηρα 150mm macro καποτε τον πουλησα σε μια εβδομαδα ή κατι τετοιο(νομιζω ο send ηταν ο τυχερος)
Προσωπικα στο m43 φακος μακρο πανω απο 50mm δεν θα με ενδιεφερε ποτε.
φακος για ειδικες χρησεις θα ελεγα εγω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.