Φακοί για m4/3

Αν δώσει στεγανότητα στον 42.5/1.7 και μελλοντικά στον 15/1.7, δημιουργεί μια πολύ δυνατή τριάδα μαζί με τον 25/1.4.
Θα την προτιμούσα από τους 1.8 της olympus, ακόμα και από τους 1.2 λόγω βάρους, χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας.

Τον 12-60 τον αγόρασα και τον έδωσα, πέραν της φωτεινότητας και της κατασκευαστικής ποιότητας δεν είδα κάτι σπουδαίο - σε αντίθεση με τον 42,5 που εκτός από γράψιμο, bokeh, χρώμα, μου αρέσουν ακόμα και οι εσωτερικές ανακλάσεις που κάνει κόντρα στον ήλιο.
Γενικώς καλά νέα, ας ελπίσουμε να προκύψει και κανά μικρό σώμα πριν αλλάξει δεκαετία το... σαρκίο μου.

Τον 12-60/2.8-4 τον έχω δουλέψει ελάχιστα σε μια έκθεση πριν χρόνια . Δεν θα έβγαζα εύκολο συμπέρασμα από μια κόπια για φακό με στάμπα Leica.

Εχω διαβάσει πολύ καλά λόγια. Αυτό που με ενοχλεί σε αυτόν είναι ότι στην ουσία είναι φακός f4 εκτός από τα 12mm αφού το διάφραγμα κλείνει γρήγορα. Γιαυτό και είχα σχεδόν πάντα στην κατοχή μου ένα 12-40/2.8 , τώρα την βερσιον ΙΙ με το ταχύτερο μοτέρ εστίασης που δίνει 50fps στην σειρά ΟΜ1/ΟΜ3

• Like
Reactions: dimitris.v and isin
Ήμουν ανάμεσα σε 12-45, 12-40 και PL12-60, για βασικό σε ταξίδια κυρίως. Ο 12-40 λόγω εύρους κόπηκε, αν και θα ήταν ιδανικός λόγω φωτεινότητας.
Ανάμεσα στους άλλους 2 κέρδισε ο PL, κυρίως για το 12/2.8, πολύ χρήσιμο σε βραδινά μαζί με την σταθεροποίηση. Σε ποιότητα εικόνας δεν νομίζω να έχουν τεράστιες διαφορές.
Τον 12-60/2.8-4 τον έχω δουλέψει ελάχιστα σε μια έκθεση πριν χρόνια . Δεν θα έβγαζα εύκολο συμπέρασμα από μια κόπια για φακό με στάμπα Leica.
Θα τον έδινα για δοκιμή, αλλά είμαστε μακριά.

ΥΓ: Τώρα βέβαια μου φαίνεται μεγάλος και βαρύς πάνω στην om5, αλλά εντάξει.