Φακοί Sigma

Re: Sigma φακοί

Φοβερός φαίνεται άλλα είναι 405 γρ. και έχει και μήκος 9,2 εκ. και πλάτος 7,2 εκ.....πολύ μεγάλος...Ζυγίζει πιο πολύ από την Α6000!!!...

Και ο αντίστοιχος Fuji 16/1.4 είναι 375 γρ., μήκος 7,3 εκ. και πλάτος 7,34 εκ.

Η διαφορά δηλαδή για την οποία διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου είναι 30γρ. βάρος και 1,9 εκ. στο μήκος. Σιγά τα ωά.

Τους 2 τελευταίους που ανέφερες πιστεύω δύσκολα θα τους έβγαζε κυρίως λόγω όγκου βάρους......
Πιστεύω πάντως ότι αργά ή γρήγορα θα βγάλει και 24mm....απλά το πάει σιγά σιγά...μην ξεχνάμε ότι η εγκατεστημένη βάση των χρηστών Mirrorless είναι ακόμα σχετικά μικρή σε σχέση με τις Canon/Nikon....η Tokina δεν ασχολείται καθόλου, η Tamron ελάχιστα και μόνο τώρα η Sigma σιγά σιγά κάνει κάτι...έχει ψωμί ακόμα το θέμα, υπομονή χρειάζεται...

Και ο αντίστοιχος Fuji 16/1.4 είναι 375 γρ., μήκος 7,3 εκ. και πλάτος 7,34 εκ.

Η διαφορά δηλαδή για την οποία διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου είναι 30γρ. βάρος και 1,9 εκ. στο μήκος. Σιγά τα ωά.

Καλά γιατί ποιος είπε ότι ο Fuji είναι μικρός???? Τεράστιος είναι, Αλλα ακόμα και αυτός είναι ποιο μαζεμένος!!χαχα
Προσωπικά δεν μου ταιριάζουν τόσο μεγάλοι μονοεστιακοί φακοί πάνω στις μινιατούρες Mirrorless, άλλα οκ αυτό είναι δικό μου θέμα..

Sigma announces nine full-frame E-mount Art primes

14mm F1.8 DG HSM | Art
20mm F1.4 DG HSM | Art
24mm F1.4 DG HSM | Art
35mm F1.4 DG HSM | Art
50mm F1.4 DG HSM | Art
70mm F2.8 DG Macro | Art
Sigma 85mm F1.4 DG HSM | Art
Sigma 105mm F1.4 DG HSM | Art
Sigma 135mm F1.8 DG HSM | Art

Sigma introduces 70mm F2.8, first Art series macro

sigma_70_f28.jpeg

Sigma unveils 105mm F1.4 Art 'bokeh master'

sigma_105mm_art.jpeg

:drool1:

Η πρωτη μου ερωτηση μολις εμαθα τα νεα ειναι αν ο 105 ειναι μακρο....Οταν ελαβα αρνητικη απαντηση ομολογουμενως απογοητευτηκα αλλα μετα μουρθε η κεραμιδα του νεου 70αρη μακρο .

Εχοντας για μοντουρα SA τον εξαιρετικο 70αρη αλλα σε DC νομιζω οτι η κινηση προφανως ματ. Στοχευοντας σε εναν all around μακρο μεσαιου εστιακου μηκους που λειπει γενικα απο την αγορα σε αυτην την ποιοτητα αλλα και σε εναν σχεδον τελεμακρο για τις κροπ καμερες.

Με εβαλε σε μεγαλες σκεψεις αυτο το διδυμο.

Τον 105/1.4 κι εγώ τον λιγουρεύομαι.

Τον 70άρη όμως όχι, γιατί στο e-mount έχω τον Voigtlaender 65/2 macro apo-lanthar, που είναι εξαιρετικός.

Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι... λιγουρεύεστε τουλάχιστο 4-5 από τους 9:drool1:

Η sigma, 1α με τον αντάπτορά της mc-11 και τώρα με τους νέους φακούς δίνει ακόμα έναν πολύ καλό λόγο να πάει κάποιος σε Sony.

Χάθηκε και κανας στάνταρ f4 ζουμ με σταθεροποίηση, λογική τιμή και βάρος.... εκεί θα είχαμε τα μεγάλα πανηγύρια για τους περισσότερους...

Ο 70αρης μάκρο και ο 105mm είναι μάλλον ειδικής σχεδίασης για emount , σε σχέση με τους άλλους;

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Όχι . Κανονικοι DG είναι δηλαδή για FF φαντάζομαι ότι θα βγουν και για σονυ πλεον
φ

Την ερχομενη εβδομάδα ίσως έρθουν τα πρώτα κομμάτια 14-24

Aλλη μια συνέντευξη του Kazuto Yamaki, CEO of Sigma, στο Dpreview .. ως συνήθως έχει ενδιαφέροντα νέα και απόψεις και διευκρινήσεις ..
https://www.dpreview.com/interviews/2150589362/sigma-interview-this-is-just-the-beginning

Αλλά για μένα κύριο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα που πλασάρει ..
Λιτός, αληθινός, χωρίς φανφάρες-κόντρες-μισές αλήθειες και με αναγνώριση και καλά λόγια ακόμα και για τους ανταγωνιστές (ειδικά εκει που μιλάει για την Canon). Και με εναν τρόπο να αναδεικνύει εναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας του (κάποιοι ειδικοί φακοί έγιναν γιατι ήταν το μεράκι κάποιων στελεχών ..)

Σε κάνει να συμπαθείς την Sigma (αντίθετα απο συνεντεύξεις άλλων με μισές αλήθειες και μέχρι που κάνουν το άσπρο μαύρο υπερ της εταιρείας τους) .. ενα διαφορετικό μάρκετινγκ .. πιστεύω η Sigma κερδίζει πόντους και πελάτες απο κάθε συνέντευξή του.

Και το "Editor's note" μου άρεσε πολύ .. απο τις λίγες φορές που συμφωνώ 100% .. θίγει αυτά που πρέπει (ΟΚ έτσι νομίζω ..) και τα γράφει και καλύτερα (πριν το διαβάσω ήθελα να γράψω ένα κατεβατό .. αλλά με κάλυψε 110% ;) ..

Απάντηση: Sigma φακοί

Eίναι πραγματικά "τυπάς".
Φτιάχνουν φακούς (και) για το μεράκι τους..
Άντε να δούμε FF zoom f/2 70-200 ή και 50-100 όπως τους crop. Αλλά και το δίδυμο 18-35 & 50-100 native για μοντούρα E.

Το μόνο δίλημμα για τον 105 1.4 είναι σε ποιο mount να τον πάρω, e-mount ή sa.

Σιγά το δίλλημα .. στο μάουντ που έχεις το πιο μεγάλο σώμα ;)

Πλάκα πλάκα .. μόνο στα γομάρια 1Dx ισως δείχνει να κάθεται καλά αυτός ο 105 .. η 6D μικρή ..