By the belltower by betonven, on Flickrεπειδη με ενδιαφερει ο φακος,πως κανω αυτες τις ρυθμισεις στην μηχανη;Μικρο το κακο. Το βαζει σε μια συντομευση και απλα θα πρεπει να παταει το κουμπι, να εστιαζει χειροκινητα και μετα να τραβαει την φωτο...
Πηγαινεις στο Menu και οριζεις πχ στο κουμπι AEL ή C1 να εχεις την επιλογη focus magnifier. Πριν την φωτογραφιση πατας το κουμπι και οπου ειναι το πορτοκαλι κουτακι θα κανει μεγέθυνση. Αν το πατησεις ακομη μια φορα κανει ακομη μεγαλυτερη . Αυτο σε βοηθαει να εστιασεις καλυτερα το θεμα σου. Μετα απλα τραβας την φωτογραφια.επειδη με ενδιαφερει ο φακος,πως κανω αυτες τις ρυθμισεις στην μηχανη;
Merci.Πηγαινεις στο Menu και οριζεις πχ στο κουμπι AEL ή C1 να εχεις την επιλογη focus magnifier. Πριν την φωτογραφιση πατας το κουμπι και οπου ειναι το πορτοκαλι κουτακι θα κανει μεγέθυνση. Αν το πατησεις ακομη μια φορα κανει ακομη μεγαλυτερη . Αυτο σε βοηθαει να εστιασεις καλυτερα το θεμα σου. Μετα απλα τραβας την φωτογραφια.
Δες πως λειτουργει.
Και τα custom profiles γιατι τα έχουμε βρε παιδια; Εχω ενα για τον Helios και ενα για τον kit .Ναι αλλά πρέπει να αλλάξεις τη συντόμευση κάθε φορά που φοράς manual φακό, αφού αλλιώς δεν το χρειάζεσαι αυτό. Ε αντί να κάνω αυτό, απλώς όποτε φοράω τον 12άρη ενεργοποιώ το focus peaking που είναι υπερ-αρκετό για να κάνεις τη δουλειά σου σε τέτοιο μήκος.
εχεις δίκιο . Μονο τις ρυθμισεις κρατάει και τα χρωματικά προφίλ . Αλλα οταν βάζω τον kit ειναι στην επιλογή dmf ...Custom profiles εννοεις τα memories ( M1 κλπ) ? Αν ναι νομίζω αν θυμάμαι καλά δεν αποθηκεύουν ξεχωριστές ρυθμίσεις συντομεύσεων πληκτρων
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπάρχει και ο συγκεκριμένος στα προφίλ φακών του Lightroom.
https://helpx.adobe.com/camera-raw/kb/supported-lenses.html
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.