Φακοί Sony e-mount

Πολυ ωραιες οι φωτο,αν και η μεσαια μου φαινεται λιγο υπερφωτισμενη.Σιγα-σιγα με βλεπω να τον εχω, για συμπληρωμα του 16-70f4

Hello Rokinon!

Για την ώρα δηλώνω ερωτευμένος. Ούτε τζόγο έχει στο mount, ούτε σκληρό δαχτυλίδι, απόλαυση είναι στη χρήση (δεν το περίμενα ποτέ). Βοηθάει βέβαια και το μήκος στο εύκολο focus.
Μοναδικό που στην αρχή με χάλασε (αλλά μέσα σε μισό λεπτό συνειδητοποίησα ότι δεν είναι πρόβλημα), είναι ότι στο manual focus η 6500 δεν κάνει μεγέθυνση όπως κάνει πχ στον 18-105. Νόμιζα πως αυτό είναι θέμα μηχανής και θα το'κανε και σε manual φακούς. Μικρό το κακό όμως όπως προείπα λόγω μήκους.

By the belltower by betonven, on Flickr

Τι εννοείς δεν κάνει μεγέθυνση? Αν εννοείς υποβοήθηση εστίασης με ζουμ αποκλείεται να μην κανει

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Eννοεί αυτόματα περιστρέφοντας το δαχτυλίδι εστίασης.

Γίνεται και με χειροκίνητης εστίασης φακούς, αλλά μόνο όταν διαθέτουν ηλεκτρικές επαφές επικοινωνίας με το σώμα (βλ. Zeiss Loxia).

Μικρο το κακο. Το βαζει σε μια συντομευση και απλα θα πρεπει να παταει το κουμπι, να εστιαζει χειροκινητα και μετα να τραβαει την φωτο...

Μικρο το κακο. Το βαζει σε μια συντομευση και απλα θα πρεπει να παταει το κουμπι, να εστιαζει χειροκινητα και μετα να τραβαει την φωτο...
επειδη με ενδιαφερει ο φακος,πως κανω αυτες τις ρυθμισεις στην μηχανη;

επειδη με ενδιαφερει ο φακος,πως κανω αυτες τις ρυθμισεις στην μηχανη;
Πηγαινεις στο Menu και οριζεις πχ στο κουμπι AEL ή C1 να εχεις την επιλογη focus magnifier. Πριν την φωτογραφιση πατας το κουμπι και οπου ειναι το πορτοκαλι κουτακι θα κανει μεγέθυνση. Αν το πατησεις ακομη μια φορα κανει ακομη μεγαλυτερη . Αυτο σε βοηθαει να εστιασεις καλυτερα το θεμα σου. Μετα απλα τραβας την φωτογραφια.

Δες πως λειτουργει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πηγαινεις στο Menu και οριζεις πχ στο κουμπι AEL ή C1 να εχεις την επιλογη focus magnifier. Πριν την φωτογραφιση πατας το κουμπι και οπου ειναι το πορτοκαλι κουτακι θα κανει μεγέθυνση. Αν το πατησεις ακομη μια φορα κανει ακομη μεγαλυτερη . Αυτο σε βοηθαει να εστιασεις καλυτερα το θεμα σου. Μετα απλα τραβας την φωτογραφια.

Δες πως λειτουργει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Merci.

Ναι αλλά πρέπει να αλλάξεις τη συντόμευση κάθε φορά που φοράς manual φακό, αφού αλλιώς δεν το χρειάζεσαι αυτό. Ε αντί να κάνω αυτό, απλώς όποτε φοράω τον 12άρη ενεργοποιώ το focus peaking που είναι υπερ-αρκετό για να κάνεις τη δουλειά σου σε τέτοιο μήκος.

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Ναι αλλά πρέπει να αλλάξεις τη συντόμευση κάθε φορά που φοράς manual φακό, αφού αλλιώς δεν το χρειάζεσαι αυτό. Ε αντί να κάνω αυτό, απλώς όποτε φοράω τον 12άρη ενεργοποιώ το focus peaking που είναι υπερ-αρκετό για να κάνεις τη δουλειά σου σε τέτοιο μήκος.
Και τα custom profiles γιατι τα έχουμε βρε παιδια; Εχω ενα για τον Helios και ενα για τον kit .

Custom profiles εννοεις τα memories ( M1 κλπ) ? Αν ναι νομίζω αν θυμάμαι καλά δεν αποθηκεύουν ξεχωριστές ρυθμίσεις συντομεύσεων πληκτρων

Custom profiles εννοεις τα memories ( M1 κλπ) ? Αν ναι νομίζω αν θυμάμαι καλά δεν αποθηκεύουν ξεχωριστές ρυθμίσεις συντομεύσεων πληκτρων

εχεις δίκιο . Μονο τις ρυθμισεις κρατάει και τα χρωματικά προφίλ . Αλλα οταν βάζω τον kit ειναι στην επιλογή dmf ...

Σχετικα με τον Samyang 12mm, μπορει σαν βαση καποιος να χρησιμοποιει για διορθωσεις στο LR το προφιλ του Zeiss Touit 12mm. Στα προφιλ φακων θα χρειαστει να επιλεξουμε χειροκινητα