Φακοί Sony e-mount

Για m43 οι ρυθμίσεις περνάνε αυτόματα!

https://helpx.adobe.com/x-productkb...ort.html#Cameraswithbuiltinlensprofilesupport

Μονο για φακούς με ηλεκτρονικές επαφές, για όλους τους αλλους διαλέγεις το profile χειροκίνητα απο την λίστα όπως και στα αλλα mount π.χ. Αν έχεις τον Voigtlander 25/0.95 θα βρεις το δικό του profile ή το Samyang 7.5/3.5 κλπ.

Μονο για φακούς με ηλεκτρονικές επαφές, για όλους τους αλλους διαλέγεις το profile χειροκίνητα απο την λίστα όπως και στα αλλα mount π.χ. Αν έχεις τον Voigtlander 25/0.95 θα βρεις το δικό του profile ή το Samyang 7.5/3.5 κλπ.

Προφανώς...

έχει το άμαζον αγγλίας τον 50άρη f1.8 233 ευρώ. Σκέφτομαι να τον αγοράσω, ως συμπλήρωμα
του 18-105, για τα βραδυνά.
Πως είναι το af σε βίντεο?
ευχαριστώ

Εγω έχω τον 50μμ f1.8 και στην a6000 και στη a6500 και για τα λεφτά του αξίζει μια χαρά. Το bokeh του είναι ωραίο και στα 233 ειναι μια αξιοπρεπής επιλογή. Το AF δουλεύει αξιοπρεπώς, όχι όμως σε πολύ σκοτεινές λήψεις. Επίσης αν απο μια μακρινή λήψη πάς απότομα σε ένα αντικείμενο κοντά δυσκολεύεται στο AF. Αν όμως πηγαίνεις ομαλά δουλευει μια χαρά.

Εγώ αγαπητοί ΣΧΕΔΟΝ έκλεισα τη συλλογή μου απο emount φακούς

Και μπορώ να πω τα εξείς (για βίντεο καθώς με αυτό ασχολούμαι) :

18-105/f4, ο πιο εύχρηστος φακός για βίντεο που υπάρχει σε APC. Εξαιρετικό zoom, καλή σταθεροποίηση.

50/f1.8, αξιοπρεπής για τα λεφτά του με ωραίο bokeh και με OSS

kit 16-50mm, μικρός και βολικός αλλά δεν με βόλεψε τελικά και σκέφτομαι να τον δώσω καθώς και το OSS του είναι χάλια

Viltrox (made in China)-no name επι της ουσίας- 25mm/f1.8, για 70 ευρώ κόστος, μια χαρά. Αξιοπρεπέστατος, αλλά όλα manual. Μικρός και βολικός.

τέλος, ο Sigma 18-35/f1.8 canon με MC-11 adaptor, ο οποίος καλύπτει κάθε φακό από τα 18 εως τα 35 με f 1.8. Μεγάλος και βαρύς, αλλά μοναδικός στη κατηγορία του και ποιοτικός.

το μόνο που μου λείπει είναι ένας ευρυγώνιος :)

Συμφωνώ με τους φακούς που έβαλες...
Αυτούς είχα πάντα κι εγώ.
Για ευρυγωνιος, είχα τον Sony 10-18...μικρος, ελαφρύς, σταθερό διάφραγμα και σταθεροποιηση.

Αν δε μπορείς να πας εκεί, τότε ο Samyang 12mm είναι ότι πρέπει.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Εγώ στην θέση του 50 1,8 θα προτειμούσα τον 35 1,8oss για all around

O 35mm είναι πράγματι πιο all around φακός. Είναι ομως ακριβότερος και προσωπικά αφού επέλεξα να έχω τον sigma 18-35mm δεν χρειαζόμουν άλλον έναν 35άρι. Θα μου πεις τώρα ο sigma θέλει και μια βαλίτσα μαζί να χωρέσει για να τον βγάλεις έξω, ε ναι σε αυτό έχεις ένα δίκιο :)

Για ευρυγώνιο, Γιάννη σκέφτομαι σοβαρά τον Samyang 12mm καθώς είναι μισή τιμή και f 2.0 (ο 10-18μμ ειναι f4). βέβαια δεν θα έχω το AF και το OSS αλλά στην α6500 οι φακοί με ΟSS απ' οσο είδα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορά σε σχέση με το IBIS.

Και μιας και μιλάμε για e-mount φακούς, πότε ήταν η τελευταία φορά που η Sony ανακοίνωσε έναν νέο APS φακό ? γιατί έχω την εντύπωση ότι πάει καιρός και δεν βλέπω να υπάρχει και καμιά πληροφορία ή φήμη για κάποιο νέο φακό σε αυτή τη κατηγορία.

φίλε _tzo_ εγω θα περίμενα από τη sony έναν APS zoom φακό (έστω και μικρού ζοομ) με 2.0 ή έστω το κλασσικό f2.8 για την κατηγορία της a6xxx. Αυτός ο φακός ΔΕΝ νομίζω οτι είναι γιαυτή τη κατηγορία. Είναι για κάμερες όπως η FS5 και η FS7 καθαρά για επαγγελματίες με γερό πορτοφόλι. Εμείς οι κοινοί θνητοί σε αυτή τη κατηγορία είχαμε τον 18-105 με f.4 επίσης.

Άλλο πράγμα ότι δεν μπορούμε να τον αγοράσουμε, ή ότι θα θέλαμε κάτι διαφορετικό και ιδίως φτηνότερο, και άλλο να λέμε ότι δεν έχει βγάλει aps-c φακό η Sony τελευταία.

Μια χαρά δείχνει την αξία του ο 18-110 και με τις α6x00. Τιμολογιακά είναι που ταιριάζει περισσότερο με FS5/FS7, όχι ότι βγήκε αποκλειστικά γι' αυτές.

ο καθενας με τις αναγκες του... εγω προσωπικα και να εβγαζε εναν 16-50 φ/2,8 δεν θα τον επαιρνα.
Κυριως γιατι θα ηταν πολυ μεγαλος , ακριβος και κυριως γιατι δεν μπου φτανει το 50mm στο τελε ακρο για εκδηλωσεις.

Με βολευουν πολυ τα εστιακα μηκη που εχει ο zeiss 16-70 kai sony G 18-105 mmm και ειναι ενας ΠΟΛΥ βασικος λογος που εχω παλι (εστω και μια παλια) sony.

Εγώ έχω την a6000 με: Samyang 12, Sony 18-105, Sigma 19 και Sony 50/1,8 OSS.
Ήθελα για τις καθημερινές βόλτες έναν μικρό εύχρηστο φακό και δάλεξα τον Sigma 19/2,8.
Ωστόσο, μάλλον έκανα λάθος. Θα ήταν καλύτερος ίσως ο 28/2 ή ο 35/1,8.
Ο 18-105 είναι βολικός όταν παίρνω τη μηχανή με το αυτοκίνητο αλλά για απλή βόλτα είναι μεγάλος.

o 28/2 είναι πολύ καλός σε crop σώμα

τον είχα σε a5100 και a6000 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος

τα 42mm equiv, αν και όχι πολύ συνηθισμένο εστιακό μήκος, δουλεύει καλά για αρκετές περιπτώσεις

για όποιον ενδιαφέρεται για τον 24αρη zeiss, υπάρχει μεταχειρισμένος σε καλή τιμή σε ένα αγγλικό site (έχω ψωνίσει, είναι αξιόπιστο)

https://www.mpb.com/en-uk/used-equi...rl-zeiss-sonnar-t-e-24mm-f-1-8-za/sku-669027/