Φακοί Sony e-mount

Νομίζω το καλύτερο all around μήκος για aps/c αν θες να κουβαλας εναν μονο φακό ειναι τα 24... αλλά ο zeiss δαγκώνει...
Μπορεί να είναι τσουχτερός ο 24αρης αλλά αξιοποιει στο μαξιμουμ τον αισθητηρα της μηχανής,
δηλαδή: εστίαση αστραπή, αθόρυβος, εστιάζει από πολύ κοντά, ποιότητα εικόνας κορυφή
Ίσως κάποιοι που δίνουν τα ίδια χρήματα για τον 16-70 και τον 24-70 που είναι f4, να το σκεφτούνε καλύτερα

Last edited:
Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

o 28/2 είναι πολύ καλός σε crop σώμα

τον είχα σε a5100 και a6000 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος

τα 42mm equiv, αν και όχι πολύ συνηθισμένο εστιακό μήκος, δουλεύει καλά για αρκετές περιπτώσεις

για όποιον ενδιαφέρεται για τον 24αρη zeiss, υπάρχει μεταχειρισμένος σε καλή τιμή σε ένα αγγλικό site (έχω ψωνίσει, είναι αξιόπιστο)

https://www.mpb.com/en-uk/used-equi...rl-zeiss-sonnar-t-e-24mm-f-1-8-za/sku-669027/

τον 28αρη τον ειχα, πολυ καλος φακος αλλα σε εσωτερικους χωρους σε περιοριζει

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ιδανικός all around ο 24άρης. Ίσως ο 35άρης να είναι.
Ο 19άρης που πήρα εγώ δεν είναι σίγουρα πάντως.

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ιδανικός all around ο 24άρης. Ίσως ο 35άρης να είναι.
Ο 19άρης που πήρα εγώ δεν είναι σίγουρα πάντως.

Ε ναι, ο καθένας οτι τον βολεύει

Σκεφτόμουνα πριν από λίγες μέρες να πάρω τον 35άρη macro για να φωτογραφίζω πιάτα.
Τελικά δοκίμασα με τον 50/1,8 OSS και το αποτέλεσμα ήταν καλό:

DSC05978.JPGDSC05963.JPG

Βάλτε τον Viltrox 25mm/ f 1.8 με 70-80 ευρώ να βρείτε την υγειά σας σύντροφοι για all around χωρίς να σκάσετε ενα σκασμό λεφτά :chinese: . Ειδικά οι videographers (γιατι ο φωτογράφος με απαιτήσεις οξυτητας οκ, θέλει κάτι καλύτερο). Αλλά 70 ευρώ ? ούτε του παππά. :beatnik2::beatnik2::beatnik2:

Βάλτε τον Viltrox 25mm/ f 1.8 με 70-80 ευρώ να βρείτε την υγειά σας σύντροφοι για all around χωρίς να σκάσετε ενα σκασμό λεφτά :chinese: . Ειδικά οι videographers (γιατι ο φωτογράφος με απαιτήσεις οξυτητας οκ, θέλει κάτι καλύτερο). Αλλά 70 ευρώ ? ούτε του παππά. :beatnik2::beatnik2::beatnik2:

Δε μου βγάζει τίποτα στο αμερικάνικο Amazon... μήπως είναι αυτός εδώ και έρχεται με άλλο όνομα απλά;

... βέβαια αν παραείναι μαλακός θα χαλαστώ, ακόμα και με 90$... (τη στιγμή πχ που η Canon έχει τον εξαιρετικό -και όχι μόνο για τα λεφτά του- pancake 24άρη κοντά στα 110)

τον εχω δοκιμασει, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα για βιντεο ειναι ικανοποιητικος.
Για φωτο οχι και τοσο , αρκετα soft και δεν βελτιωνεται πολυ ακομα και κλειστος.

Ο αντιστοιχος 35αρης ειναι πιο καλος.... neewer - meike 35mm 1.7

Maestro αυτόν έχω σε μαύρο. Ασε τα amazon και πήγαινε κατευθείαν στην πηγή της λαοκρατικής δημοκρατίας της Κίνας :P :P :P lol :

https://goo.gl/AMNQ9E

μόλις 58.8 δολάρια. Εχω τον ίδιο σε μαύρο. Είναι όλοι κλώνοι του viltrox ο οποίος νομίζω δεν κυκλοφορεί πια (και εγώ εχω αυτόν τον discover της φωτο). Για βίντεο και ειδικά βράδυ εγώ έμεινα ικανοποιημένος..ειδικά για την τιμή του.

Γιάννη ο 35άρης όταν λες πιο καλός, τι εννοείς ? στην οξύτητα ? στη βινιέτα ? τι σου άρεσε καλύτερα ?

maestro, ο φακός κρίνεται σε σχέση με την τιμή του. Για τα 60 ευρώ εγώ είμαι υπερευχαριστημένος ειδικά για βράδυ όπου "χάνεται" η ελαφριά βινιέτα που αν θυμάμαι καλά είχε τη μέρα. Η Sony μας δίνει στα 24mm με f1.8 ένα φακό που κοστίζει 1000 ευρώ. Η Κίνα μας δίνει έναν (σαφώς υποδέεστερο) αλλά ικανοποοιητικό για βίντεο, επίσης στα 25mm με f 1.8 με 60 ευρώ. Ποιόν θα πάρω ? . Μα φυσικά τον κινέζικο.

Αν θες ομως φωτογραφία και οξυτητα, ξανασκέψου το.

Να σας πω την αμαρτία μου, εγώ περιμένω ποτε κάποιο καλό παιδί απο δω μέσα θα βάλει αγγελία τον 24αρη Zeiss σε μια νορμαλ τιμή. Απο αγνώστους φοβάμαι, θέλω αυτό που αγοράζω να το πιάσω στα χέρια μου και να βεβαιωθώ οτι ειναι οκ πριν δώσω σοβαρό ποσό.

Ωραίος ο Κινεζούλης αλλά δεν ξέρω αν θα με βολέψει manual σε τέτοιο μήκος, ειδικά για βίντεο που θα ήθελα να εχω ένα γρήγορο AF, just in case.

Με τον 12αρη ειναι πιο απλά τα πραγματα.

Under Fire τελικά αυτό που έγραψες για τον 24άρη με έκανε να έχω τον ζουμ μόνιμα στο 24 και με μισή μέρα βόλτες να δω τελικά ότι θα είναι πολύ καλός για σχεδόν μόνιμος πάνω στη μηχανή.
Έτσι έκανα το τόλμημα και πήρα τον μεταχειρισμένο από τους Άγγλους.
Τα σχόλια γι'αυτούς ήταν εξαιρετικά (λίγο που το έψαξα) και δίνουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων.
Τελικό κόστος 541
Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θα τον έχω την Πέμπτη.

Under Fire τελικά αυτό που έγραψες για τον 24άρη με έκανε να έχω τον ζουμ μόνιμα στο 24 και με μισή μέρα βόλτες να δω τελικά ότι θα είναι πολύ καλός για σχεδόν μόνιμος πάνω στη μηχανή.
Τα σχόλια γι'αυτούς ήταν εξαιρετικά (λίγο που το έψαξα) και δίνουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων.
Τελικό κόστος 541

Μια χαρά, είναι ο καλύτερος prime του συστήματος Sony APCS, πολύ βολικά στο κράτημα (πιάσιμο), εστιάζει αστραπή, ποιότητα Sony Zeiss
Περιμένουμε εντυπώσεις, αν και δεν έχω ακούσει αρνητικά

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Τελικό κόστος 541

Από την εμπειρία μου με τον 24αρη σου λέω πως αποκλείεται να μην μείνεις ικανοποιημένος.

Ήταν ενστικτώδης μάλλον αγορά.
Δεν ξέρω πλέον αν πρέπει να κρατήσω τον 19άρη Sigma.
Έχω για wide τον Samyang 12