Φακοί Sony e-mount

Ο πρώτος ζουμ για emount full frame από tamron

https://www.sonyalpharumors.com/sr5...8-75mm-f-2-8-di-iii-rxd-ff-e-mount-lens-sony/

Αν έχει και γήινη τιμή, θα είναι εξαιρετική προσθήκη στο σύστημα

Περιμένουμε και τους πρώτους full frame φακούς και από τη sigma, καθώς και τον τρίτο φωτεινό prime για apsc.

https://m.dpreview.com/news/4124462...8-lens-for-full-frame-sony-mirrorless-cameras

Μικρός και ελαφρύς για τα δεδομένα του full frame, νομίζω πως αν έχει καλή απόδοση και σωστή τιμή θα γίνει best seller.

Το γεγονός ότι δεν ξεκινάει από τα 24mm είναι σημαντικό αλλά όχι deal breaker τουλάχιστον για εμένα, και φαντάζομαι βοήθησε πολύ στο να κρατηθει το μέγεθος κ βάρος χαμηλά.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο συνδυασμός full frame σώμα με έναν τέτοιο ζουμ μπορεί να είναι καλύτερος από Sony a6500 με sigma 18-35 f1. 8 (με mc-11 αντάπτορα). Σίγουρα πάντως θα είναι πολύ καλύτερος εργονομικά...

Γενικά τον φαντάζομαι για μια all-in-one λύση, καθώς το stabilised f2.8 θα είναι αρκετό και για αρκετές low loght περιπτώσεις.

Αν είναι σε ανθρώπινη τιμή και ισορροπεί καλά πάνω στην a7ii τότε ίσως είναι μια πολύ καλη λύση για all around.
Το θετικό είναι ότι αφού μπήκε στο fe η Tamron ίσως έρθει απάντηση και από τη sigma. Τότε θα είναι τέλεια

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εργονομικός πάνω στις a7, αφού σε διαστάσεις είναι σούπερ για φωτεινός ζουμ, ελάχιστα μεγαλύτερος και βαρύτερος από τον sony zeiss fe 24-70mm f4.0 και σχεδόν ίδιος με τον sony zeiss 16-35.

Η sigma μάλλον πάει για primes σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, ενώ θα ανακοινωθούν και άλλοι primes από την tokina.

Γενικα υπάρχει κινητικότητα από τρίτους κατασκευαστές για το σύστημα, το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Διάφραγμα f.2.0! Wow!

Δεν έχω καταλάβει πάντως τι εξυπηρετεί στη σημερινή εποχή ένας τόσο φωτεινός υπέρ-ευρυγώνιος.
Δηλαδη, στην εποχή των πολλών ISO, το ένα stop είναι μάλλον αμελητέο.
Οσο για το κέρδος στο πιο ρηχό βάθος πεδίου, είναι ελάχιστο σε αυτή την εστιακή απόσταση.
Μάλλον σαν χαρακτηριστικό που εξυπηρετεί το μάρκετινγκ μου μοιάζει.

Προτιμοτερος θα ήταν - νομίζω - ένας 2.8 με τα μισά χρήματα, καθώς και το μισό όγκο και βάρος.

Διαφωνώ πολύ με τη προσέγγιση αυτή όσον αφορά τους φακούς. Εκεί, επειδή όλα έχουν τη χρήση τους, θα πρέπει να ζητάμε όσο περισσότερες επιλογές γίνεται

o συγκεκριμένος tokina είναι πανομοιότυπος οπτικά με τον αντίστοιχο manual focus

σε low light το 1 stop είναι πολύ σημαντικό και επίσης εδώ που τα λέμε αν ένας prime δεν είναι φωτεινός, προσωπικά δε μπαίνω στη διαδικασία να τον εξετάσω προς αγορά

Όχι 1 ή 2 νέοι φακοί FE από την sigma , αλλά 9!

14mm F1.8 DG HSM | Art
20mm F1.4 DG HSM | Art
24mm F1.4 DG HSM | Art
35mm F1.4 DG HSM | Art
50mm F1.4 DG HSM | Art
70mm F 2.8 DG MACRO | Art
85mm F1.4 DG HSM | Art
105mm F1.4 DG HSM | Art
135mm F1.8 DG HSM | Art

:drool1::drool1::drool1::drool1:

βέβαια δεν είναι οι αποκλειστικής σχεδίασης για emount όπως είχαν δηλώσει αλλά και πάλι μιλάμε για ίσως την καλύτερη σειρά φακών αυτή τη στιγμή επιτέλους σε native mount χωρίς αντάπτορες

εξαιρετικά νέα, αν δε γίνει καμία στραβή με το autofocus σε φώτο (και κυρίως βίντεο) θα είναι χαράς ευαγγέλια για τους κατόχους του συστήματος

Προσωπικά με απογοητεύει η σίγμα, αν ισχύουν οι φωτό των φακών.
Αυτό θα μπορούσε να το κάνει χρόνια πριν, να ενσωματώσει δηλαδή. Έναν ανταπτορα στους dslr φακούς της.

Υποτίθεται, είχε πει η σίγμα, ότι αναπτύσει νέας σχεδίασης φακούς για ff ....

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Κοροϊδία είναι η απλά ενσωμάτωση του αντάπτορα σε dSLR φακούς.

Και ακόμα μεγαλύτερη κοροϊδία θα είναι αν οι τιμές είναι υψηλότερες σε e-mount λόγω ενσωμάτωσης του αντάπτορα, τον οποίον θα αγοράζεις ουσιαστικά ξανά και ξανά σε κάθε φακό Sigma.

Εμένα μου άρεσε ο 400/2.8 πάνω στην α9.
Κόστος-όγκος-βάρος βέβαια απαγορευτικά, με αυτή τη σειρά.

zlCvif.jpg

https://www.dpreview.com/articles/0625716055/first-look-sony-400mm-f2-8-g-master?slide=4

O παλιός κλασσικός 28-75 dslr φακός της Tamron ήταν ένα διαμαντάκι στα λιγοστά χρήματα που ζητούσε, και οπτικά και σαν μέγεθος - βάρος. Λίγο αργός στην εστίαση απλά. Oπότε την "συνταγή" την γνωρίζουν στην Tamron τουλάχιστο οπτικά. Αν αυτός ακολουθήσει την ίδια οδό και επιπλέον εστιάζει γρήγορα και σωστά θα είναι μια εξαιρετική περίπτωση. 550gr για f2.8 FF zoom φακό είναι λίγα, φαίνεται ότι το 2,68 zoom σε σχέση με το 2,9 με θυσία στο ευρυγώνιο κάνει πιο απλή και ελαφριά την κατασκευή του.

Μην ξεχνάμε ότι πχ οι canon crop φακοί ξεκινούν από τα 17mm X 1,6 = 27,2mm ευρυγώνιο, δεν χάλασε και ο κόσμος και ειδικά αν κοστίζει κάτω από χιλιάρικο.