Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία
Ναι, 24mm ff equivalent, σε αναλογία full frame.
Όχι, τα 24mm σε ff τα θεωρώ ιδανικά.
Και για φακό 1.4 και με τέτοια οξύτητα, ο Sigma είναι μονόδρομος για το σύστημα για κάλυψη ευρείας γκάμας αναγκών.
έχω τον canon EF 50/1.8 προς το παρόν (ο sigma 8-16 είναι για crop mount kai νομίζω δεν υπάρχει adaptor),
και επειδή ψάχνω για έναν 16-35mm (=25,6- 56mm για την 800D μου) θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να
αγοράσω ένα ακριβό κομμάτι ώστε
με adaptor να τον χρησιμοποιήσω μελλοντικά σε FF Sony χωρίς όμως μείωση οπτικής απόδοσης...
Το είχα όνειρο πολλά χρόνια να αποκτήσω STF φακό κι επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο:
![]()
Ευχαριστώ, τολμώ να πω ότι κάθε κλικ με τον φακό είναι μαγεία.
O βασιλιάς του bokeh, χωρίς cat's eye, onion rings κτλ. και ταυτόχρονα εξαιρετικά οξύς στο focus plane.
Δείγμα έχετε ήδη δει:
![]()
Αν ειχες φακους Sigma θα σου προτεινα ως καλυτερη, πιο φτηνη και πιο συμβατη λυση τον MC11.
Aν oμως εχεις φακους Canon EF καλυτερη λυση ειναι ο metabones. Μην πας σε αυτον με το Cine δαχτυλιδι ειναι κομματακι μανικι η χρηση του αν και πιο ασφαλες παρε τον προηγουμενο Mark V ετσι κι αλλιως ολοι αναβαθμιζονται και ενημερωνονται σε επιπεδο λογισμικου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.