Φακοί Sony e-mount

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Ναι, 24mm ff equivalent, σε αναλογία full frame.

Οκ, θα κοιτούσες ίσως κάποιον ακόμα πιο wide φακό η τα 24 είναι αρκετά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Όχι, τα 24mm σε ff τα θεωρώ ιδανικά.
Και για φακό 1.4 και με τέτοια οξύτητα, ο Sigma είναι μονόδρομος για το σύστημα για κάλυψη ευρείας γκάμας αναγκών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτο

Όχι, τα 24mm σε ff τα θεωρώ ιδανικά.
Και για φακό 1.4 και με τέτοια οξύτητα, ο Sigma είναι μονόδρομος για το σύστημα για κάλυψη ευρείας γκάμας αναγκών.

Thanks! Αν τον δεις σε καλη τιμή, σφύριξε ;)

Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Δεν λεει να πεσει κατω απο 360 δεν ξερω απο εξω αν αξιζει.

Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Καλό είναι να λάβετε υπόψη σας ότι ο 16άρης εχει τις παραμορφώσεις του υπερευρυγώνιου φακού που είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνες του 24άρη ή του 300άρη. Και δεν κολακεύει καθόλου τα πρόσωπα. Κι αυτό δεν αλλάζει με την αλλαγή του φορμάτ.

Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Ειχα παλια τον 16αρη 2.8 με την 5R και εκει εσωζε καπως την παραμορφωση το σωμα.
Η αληθεια ειναι πως θα προτιμουσα εναν 20αρη η 24αρη 1.4 αλλα απο τα 16 παει στα 30 μετα.

Το ονειρο μου ενας zoom 16-30 σταθερο F1.4 αλλα μετα ξυπνησα. -bye-

100mm STF GMASTER

Το είχα όνειρο πολλά χρόνια να αποκτήσω STF φακό κι επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο:

hIG7HV.jpg

έχω τον canon EF 50/1.8 προς το παρόν (ο sigma 8-16 είναι για crop mount kai νομίζω δεν υπάρχει adaptor),

και επειδή ψάχνω για έναν 16-35mm (=25,6- 56mm για την 800D μου) θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να

αγοράσω ένα ακριβό κομμάτι ώστε

με adaptor να τον χρησιμοποιήσω μελλοντικά σε FF Sony χωρίς όμως μείωση οπτικής απόδοσης...

Αν ειχες φακους Sigma θα σου προτεινα ως καλυτερη, πιο φτηνη και πιο συμβατη λυση τον MC11.

Aν oμως εχεις φακους Canon EF καλυτερη λυση ειναι ο metabones. Μην πας σε αυτον με το Cine δαχτυλιδι ειναι κομματακι μανικι η χρηση του αν και πιο ασφαλες παρε τον προηγουμενο Mark V ετσι κι αλλιως ολοι αναβαθμιζονται και ενημερωνονται σε επιπεδο λογισμικου.

Re: 100mm STF GMASTER

Το είχα όνειρο πολλά χρόνια να αποκτήσω STF φακό κι επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο:

hIG7HV.jpg

καλορίζικος TZO, πρέπει να είναι φακουδάρα!!

Ευχαριστώ, τολμώ να πω ότι κάθε κλικ με τον φακό είναι μαγεία.
O βασιλιάς του bokeh, χωρίς cat's eye, onion rings κτλ. και ταυτόχρονα εξαιρετικά οξύς στο focus plane.

Δείγμα έχετε ήδη δει:

FG9mBU.jpg

Ευχαριστώ, τολμώ να πω ότι κάθε κλικ με τον φακό είναι μαγεία.
O βασιλιάς του bokeh, χωρίς cat's eye, onion rings κτλ. και ταυτόχρονα εξαιρετικά οξύς στο focus plane.

Δείγμα έχετε ήδη δει:

FG9mBU.jpg

Την είχα δει την φώτο και ήθελα να σε ρωτήσω με τι φακό την είχες βγάλει γιατί έχει εντυπωσιακό Bokeh!!

Νάστε καλά.
Είχα γράψει στον ΑηΒασίλη από e-mount αν δεν μπορεί να βρει τον STF να φέρει τον 24/1.4GM, αλλά μου απάντησε καλύτερα να τον αφήσει για του χρόνου εκείνον, να ισορροπήσει πρώτα η τιμή στα grey. :wink1:

Αν ειχες φακους Sigma θα σου προτεινα ως καλυτερη, πιο φτηνη και πιο συμβατη λυση τον MC11.

Aν oμως εχεις φακους Canon EF καλυτερη λυση ειναι ο metabones. Μην πας σε αυτον με το Cine δαχτυλιδι ειναι κομματακι μανικι η χρηση του αν και πιο ασφαλες παρε τον προηγουμενο Mark V ετσι κι αλλιως ολοι αναβαθμιζονται και ενημερωνονται σε επιπεδο λογισμικου.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Kosh.
Δεν έχω χρόνο τώρα να τα ψάξω, όμως νομίζω όλα έχουν κρύσταλλο, έτσι;
Λύση χωρίς κρύσταλλο δεν υπάρχει;

Οχι ρε συ.

Αυτα που σου εβαλα ειναι ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ.

Οι καλυτερες λυσεις για καθε περιπτωση. Υπαρχουν και πιο φτηνες βεβαια.

Παιδιά προσπαθώ να κοστολογήσω πόσο θα έκανε ένα πλήρες σύστημα με βάση της a7 iii.
Από τις υπάρχουσες επιλογές, ποιες είναι οι πιο αξιόλογες οπτικά;
Οι zeiss, οι batis, η οι νέοι gm?
Ποιοι φακοί γράφουν καλύτερα; ποιοι είναι απλώς sharp και ποιοι έχουν microcontrast με χαρακτήρα;

εξαρτάται και τί ψάχνει κανείς και πόσα θέλει να δώσει. πλήρες σύστημα για κάποιον μπορεί να είναι και με μόνο έναν 28-70. Άλλος μπορεί να θέλει 100-400 για να τραβάει bif κι άλλος 16-35 για τοπία και βίντεο.
Εγώ (στην Α7ιιι) έχω βολευτεί με τον 16-35/2.8 GM που με καλύπτει απόλυτα για βίντεο, τοπία, ακόμα και πορτρέτα στα 35mm, sony 28-70 για πρόχειρα (που θέλω να αλλάξω με tamron 28-75) και τους 2 μικρούς sony zeiss 35/2.8 & 55/1.8 για πιο κόμπακτ καταστάσεις, όπου ο 55 πιστεύω ότι είναι must φακός για το σύστημα.
Παλιότερα είχα πάρει τη σειρά f1.4 (35,50,85) αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει. Πολλά λεφτά, όγκος και βάρος χωρίς να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά εν τέλει.
από batis και loxia δεν είχα ποτέ. το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουν άθλια μεταπώληση, κι αν τους πάρεις καινούριους θα τους δώσεις μισή τιμή μετά