George C
AVClub Addicted Member
- 18 June 2006
- 2,718
Re: Απάντηση: Φακός/φώς για ποδήλατο
Μάλλον έχεις δίκιο για την ανάγνωση, αλλά ήταν μπόλικα και κάπου χάθηκα γιατί δεν έχω και τόσο μεγάλη επαφή με το αντικείμενο.
Anyway.
Το ποδήλατο το χρησιμοποιώ για πρωινές κυρίως βόλτες και θέλω κάποια στιγμή όταν αποφασίσω να βγω βράδυ στο βουνό να έχω κάτι πάνω που να με βοηθήσει να βλέπω. Άρα δε θέλω κάτι που να είναι μόνιμα πάνω. Θα μπαίνει μόνο όταν χρειάζεται.
Για τα χρήματα που ρωτάς θα ήθελα μέχρι 100 που είναι αυτό που μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι λίγα αλλά αν δε με καλύπτουν ίσως περιμένω για αργότερα που θα μπορώ να διαθέσω κάτι παραπάνω...
Το φακό δεν έχω λόγο να το χρησιμοποιώ απαραίτητα κάπου αλλού. Ο KE-5 φαίνεται μια χαρά αλλά ίσως βολεύει κάτι πιο μαζεμένο στο ποδήλατο.
George, δεν έκανες προσεκτική ανάγνωση στο thread...
Το LED XM-L, ειναι (κατα την ταπεινή μου γνώμη) το καταλληλότερο για ποδηλασία, γιατί είναι μεγάλο και η δέσμη ΑΠΛΩΝΕΙ (flood)
Σε συνδυασμό με το κατάλληλο κάτοπτρο, μπορείς να "στενέψεις" ή να "απλώσεις" την δέσμη ακόμα περισσότερο
Ας πάμε λοιπόν από την αρχή:
Το ποδήλατο θα έχει τον φακό ΣΥΧΝΑ στερεωμένο? (παρκάρεις συνέχεια μέσα στο σπίτι και βγαίνει μόνο για την βραδυνή βόλτα?)
Τότε ίσως να κοιτάξεις για ένα φακό σαν τους τελευταίους που ρωτάς (με εξωτερικό πακέτο μπαταριων...) - τα 2800 και 3800 Lumens που δηλώνουν βέβαια, δεν είναι ΟΥΤΕ τα ΜΙΣΑ!
Σε τέτοια, λύση, κοιτάς και δω - $140 περίπου (με ταχυδρομικά) και έχεις πάνω από 1000 Lumens, με χωριστό διακοπτάκι χειρισμού στην μανέτα!
Πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις για την όλη ιστορια "φωτισμός" ποδηλάτου?
Θες να χρησιμοποιείς τον φακό και αλλού?
Τοτε θα πάρεις Φακό + βάση + φορτιστή + μπαταριες
Μάλλον έχεις δίκιο για την ανάγνωση, αλλά ήταν μπόλικα και κάπου χάθηκα γιατί δεν έχω και τόσο μεγάλη επαφή με το αντικείμενο.
Anyway.
Το ποδήλατο το χρησιμοποιώ για πρωινές κυρίως βόλτες και θέλω κάποια στιγμή όταν αποφασίσω να βγω βράδυ στο βουνό να έχω κάτι πάνω που να με βοηθήσει να βλέπω. Άρα δε θέλω κάτι που να είναι μόνιμα πάνω. Θα μπαίνει μόνο όταν χρειάζεται.
Για τα χρήματα που ρωτάς θα ήθελα μέχρι 100 που είναι αυτό που μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι λίγα αλλά αν δε με καλύπτουν ίσως περιμένω για αργότερα που θα μπορώ να διαθέσω κάτι παραπάνω...
Το φακό δεν έχω λόγο να το χρησιμοποιώ απαραίτητα κάπου αλλού. Ο KE-5 φαίνεται μια χαρά αλλά ίσως βολεύει κάτι πιο μαζεμένο στο ποδήλατο.