Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!
Η ισοπεδωση δεν ειναι καλο πραγμα.
Ενας ποιοτικος φακος ειναι το αλφα και το ωμεγα της εικονας.Οσο εξυπνο και εντονο sharpness και εαν βαλω σε ενα μετριο φακο,δεν προκειται να εχει την ιδια υφη η εικονα οπως παραγεται απο εναν ποιοτικο.
Πολύ σωστό αυτό... Αλλά...
Ένας - πράγματι - ποιοτικός φακός στοιχίζει ακριβότερα από τον προβολέα. Βέβαια σε σχέση με τους πλαστικούς που φοράγανε (δεν ξέρω αν φοράνε ακόμα) κάποιοι προβολείς, το να λές "ποιοτικό" έναν απλά μη πλαστικό φακό δεν ήταν και ψέμα αλλά σε καμία πείπτωση, με αντικειμενικά κριτήρια, αυτός δεν λέγεται ποιοτικός φακός.
Έχω δεί (αρκετούς) Marantz με "ποιοτικούς" φακούς Minolta να νετάρουν στο κέντρο και στα άκρα να είναι αλλού ντ´αλλού, το abberation έβγαζε μάτια, χειρότερα από 3τσιπο με κακή σύγκλιση. Το ίδιο -σε πολύ μικρότερο βαθμό είναι αλήθεια - και κάποιοι, επίσης ακριβοί και "ποιοτικοί" Fujinon που φοράνε οι D-ILA.
Είναι αλήθεια οτι όσο περνάει ο καιρός και το προϊόν "προβολέας" ωριμάζει βλέπουμε πάρα πολύ ωραία μηχανάκια σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Ακόμα και σήμερα όμως τα ποιοτικά μηχανάκια είναι ακριβά παιδιά, μη γελιώμαστε.
Καλό μηχανάκι δεν είναι αυτό που θα σε εντυπωσιάσει σε μιά παρουσίαση καλορυθμισμένο και διαλεγμένο. Καλό μηχανάκι είναι αυτό που θα το πάρεις, θα το κρεμάσεις στο ταβάνι σου και θα σου χαρίσει τουλάχιστον 1000-1500 ώρες απροβλημάτιστης απόλαυσης.
Τι να το κάνω εγώ το μηχανάκι που μου άρεσε στην παρουσίαση αλλά ότα το πήρα στο σπίτι μου ήταν ελαττωματικό και έκανα 2-3 αλλαγές μέχρι να πετύχω σωστό κομμάτι;
Τι να το κάνω εγώ το μηχανάκι που το ανάβω, νετάρω, και μετά από μισή ώρα που θα ζεσταθεί χρειάζεται ξανά νετάρισμα;
Τι να το κάνω εγώ το μηχανάκι που ξεκινάω την ταινία με νεταρισμένο το κέντρο και καταλήγω με νεταρισμένα τα άκρα;
Αυτό δεν σου προσφέρει απόλαυση, σπασμένα νεύρα σου προσφέρει.
Για όλα αυτά τα προβλήματα, και για πολλά περισσότερα (αλλοιώσεις, ανομοιομορφίες κλπ) πρίν πολύ καιρό, ίσως θυμούνται οι παλιότεροι, είχα κάνει μιά πρόταση εδώ στο Avclub.
Είχα πεί, αν καταφέρναμε, να κάναμε κάποια συγκριτικά αλλά όχι σε καινούρια μηχανάκια, να κάνουμε σε μηχανάκια που έχουν γράψει στο κοντέρ γύρω στις 300 ώρες. Νομίζω οτι θα είχε πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο συγκριτικό για κάποιον που ζητάει ένα μηχανάκι με αντοχή στο χρόνο κι όχι ένα μηχανάκι "της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη".