Ferguson Ariva T65

ρε παιδια , εβαλα στις ρυθμισεις εξοδος βιντεο rpg αντι για CVBS και στην επιλογη της οθονης μου βγαζει μονο το 576i γιατι ?το μεγεθος απεικονισης ειναι "αυτοματο" στο CVBS μου βγαζει ολες τις επιλογες ....το RPG δεν πρεπει να εχουμε κανονικα ? Επισης στο ταση κεραιας , ενεργοποιηση ή οχι ?

Για RPG δεν ξέρω, έχω καιρό να παίξω :p

Για το RGB όμως να σου πω. Αυτή η επιλογή είναι μόνο για έξοδο scart γι' αυτό και δεν επιτρέπει HD αναλύσεις.
Για σύνδεση HDMI διάλεξε το CVBS. Ευτυχώς στο λογισμικό 1.055 έχουν βάλει επεξήγηση για να προλαβαίνουν παρανοήσεις.

Την τάση κεραίας βαλε την στο off αν δεν έχεις εσωτερική κεραία.

Last edited by a moderator:
Παρελαβα χθες απο e-shop τον τριτο τ65 και μου ηλθε με την 050 επειδη τον ηθελα και για media player αποφασισα να βαλω την 013 πραγμα που εχω κανει αλλες δυο φορες στους δυο προηγουμενους δεκτες που εχω και αυτην την φορα φορτωσε μεν την αναβαθμηση αλλα δεν εμφανιζε την λιστα καναλιων και ουτε επετρεπε να επαναφορτωθει. καμμια ιδεα εχει καποιος γιατι το τι μπορει να συμβαινει;;μηπως εχουν αλλαχθει τα τεχν χαρακτηριστικα του δεκτη και δεν υπηρξε ενημερωση;;μηπως ειναι για επιστροφη;; προς το παρον ξαναβαλα την 050 και περιμενω τα φωτα σας.ευχαριστω.

Αν δεν πιάσει αυτό, δοκίμασε να περάσεις πρώτα το bridge firmware που θα βρεις στη σελίδα του Ferguson.

Καταρχας θελω να σας ευχαριστησω και τους δυο,ταλο και κωστα,για την βοηθεια σας και εν συνεχεια να σας ενημερωσω οτι, τα εκανα και τα δυο και παλι τιποτε.επισης εκεινο που θελω να σας θεσω υπ'οψιν σας ειναι οτι με την 050 εμφανιζει επιπλεον καποια καναλια ενω με την 013 που εχω στον αλλο δεκτη αυτα δεν εμφανιζονται αν και δοκιμασα να τα ξανασαρωσω.τα καναλια αυτα ειναι το αρτ το χαλκιδικη και τα δυο κλειδωμενα της νοβα.το αρτ δεν το εμφανιζει ουτε και η πλασμα που εχω στο σαλονι.τωρα το τι παιζει; δεν μπορω κατι αλλο να προσθεσω παραξενα πραγματα συμβαινουν απο λογισμικο σε λογισμικο;; φταιει το hw τι να πω;;; αν παλι φταιει ο δεκτης;;; αλλα αν ειναι θεμα καποιου κλειδωματος μεταγενεστερου στον δεκτη προς αποφυγη χρησης της 013;;;δισταζω να φορτωσω την 050 στον παλιο που φοραει την 013 μηπως και δεν την επαναφερει.αν υπαρχει καμμια ιδεα ;;;ευχαριστω και παλι.

Παρελαβα χθες απο e-shop τον τριτο τ65 και μου ηλθε με την 050 επειδη τον ηθελα και για media player αποφασισα να βαλω την 013 πραγμα που εχω κανει αλλες δυο φορες στους δυο προηγουμενους δεκτες που εχω και αυτην την φορα φορτωσε μεν την αναβαθμηση αλλα δεν εμφανιζε την λιστα καναλιων και ουτε επετρεπε να επαναφορτωθει. καμμια ιδεα εχει καποιος γιατι το τι μπορει να συμβαινει;;μηπως εχουν αλλαχθει τα τεχν χαρακτηριστικα του δεκτη και δεν υπηρξε ενημερωση;;μηπως ειναι για επιστροφη;; προς το παρον ξαναβαλα την 050 και περιμενω τα φωτα σας.ευχαριστω.

Μου έκανε το ίδιο ( αγορά απο το ίδιο μαγαζί), πέρασα μετά το 055 και κανένα πρόβλημα και τέλος ξανα έβαλα το 050. το 013 κολλούσε στη σάρωση. Θα ήθελα να το βάλω λόγω ότι παίζει τα DTS.
Για το 013, τι επαναφορά εργοστασιακων , τι το εβγαλα απο την πριζα, τιποτα.

Και εγω την εχω κρατημενη ρε κωστα, αλλα αν παω δευτερα στο e-shop και μου το παιξουν κινεζοι;;;τι νοημα θα χει; θα παραγγειλω μηπως καμμια πενηνταρια δεκτες για τους δοκιμασω πριν καταληξω;;;

Μόλις δοκίμασα στον δικό μου την 1.013 και μπήκε κανονικά. Επαναφορά δεν έκανα και δείχνει κανονικά τα κανάλια χωρίς νέα σάρωση.

Οι δικοί σας αρχίζουν τη σάρωση και κολλάνε ή δεν αρχίζουν καθόλου;

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι στα τελευταία κομμάτια άλλαξε ο tuner και δεν συνεργάζεται πλέον με την 1.013
Ο δικός μου είχε έρθει με 1.026, είναι παλιότερο κομμάτι και βρίσκει με την 1.013 όσα κανάλια βρίσκουν και οι μεταγενέστερες.

Εγω παλι με την σειρα μου λεω οτι αν συνεβησαν αλλαγες στον δεκτη που δεν ωφειλονται απαραιτητα στα τεχνικα χαρακτηριστικα, τοτε επρεπε να ενημερωθει ο καταναλωτης για την μη συνεργασια με την 013, διοτι ο κυριοτερος λογος αγορας του ηταν η δεδομενη συνεργασια.οποτε την δευτερα μολις μας απαντησει το e-shop θα πραξουμε αυτο που πρεπει, δηλαδη θα ενημερωσουμε τους καταναλωτες οτι αν ο λογος αγορας του εν λογω δεκτη ειναι η συνεργασια με την 013 να το ξεχασουν και να προβουν σε ακυρωσεις παραγγελιων.Επιτελους σεβασμος στον καταναλωτη.

Last edited:
Εγω παλι με την σειρα μου λεω οτι αν συνεβησαν αλλαγες στον δεκτη που δεν ωφειλονται απαραιτητα στα τεχνικα χαρακτηριστικα, τοτε επρεπε να ενημερωθει ο καταναλωτης για την μη συνεργασια με την 013, διοτι ο κυριοτερος λογος αγορας του ηταν η δεδομενη συνεργασια.οποτε την δευτερα μολις μας απαντησει το e-shop θα πραξουμε αυτο που πρεπει, δηλαδη θα ενημερωσουμε τους καταναλωτες οτι αν ο λογος αγορας του εν λογω δεκτη ειναι η συνεργασια με την 013 να το ξεχασουν και να προβουν σε ακυρωσεις παραγγελιων.Επιτελους σεβασμος στον καταναλωτη.
Τυπικά η Ferguson έχει αποσύρει την αποκωδικοποίηση DTS εδώ και καρό Δεν είναι υποχρεωμένη να προσφέρει υποστήριξη για κάτι που η ίδια έχει αποσύρει.
Εκπλήσσομαι που έχει ακόμα το λογισμικό στη σελίδα και αναφέρει DTS downmix στο manual.

1)Ταλος ευχαριστουμε πολυ για την ενεργεια σου αυτην.ας ελπισουμε οτι θα τυχουμε αναλογης επιμελειας απο μερους τους. 2)Κωστα ας ενημερωνε επισημα και ας απεσυρε την 013 απο το download της υποστηριξεως της, και ας αφηνε την επιλογη να ειναι δικη μας, το να μην ενημερωση το κοινο ομως δεν νομιζω οτι την τιμα ιδιαιτερα.εμεις οι απλοι καταναλωτες βλεπουμε το τι γραφονται στα φορουμ και σε συνδυασμο με την υποστηριξη που βλεπουμε στη σελιδα υποστηριξεως της αποφασιζουμε. δεν επεκτεινομαι παραπανω απο εκτιμηση στην ενεργεια του ταλος και απο την μη απαντηση επισημως του e-shop.που θα ενημερωσω την δευτερα.και εν συνεχεια θα σας αναφερω.

Αναμονη λοιπον και ο ΤΑΛΟΣ βοηθος.

Γεα σας....εχω τον Τ65 FERGUSON και εχω το εξής πρόβλημα:
βάζω ucb με ταινια mp4 με αρχειο υποτιτλου srt και δεν διαβαζει τους υποτιτλους.
Στο menu .... "Επιλογή"....στο σημειο "Γλώσσα υποτιτλών" είναι προεπλεγμενο "Ελληνικά", αλλά πηγαινοντας στο USB .... ΜULTIMEDIA....TAINIA.... βρισκω το αρχειο της ταινιας, παιζει, το μεγαλωνω στην οθονη με "προεπισκοπηση σε ολη "ο, αλλα πατωντας (κιτρινο κουμπι) για SUBS, βγαζει..."OFF SUBTITLE".
Mπορει καποιος να με βοηθησει????
Ευχαριστω

Αν έχεις firmware πριν το 1.049 δεν θα δεις υπότιτλους. Το πρόβλημα διορθώθηκε στις τελευταίες εκδόσεις.

Λοιπον κωστας Υ, εκανα το ακολουθο πειραμα εβαλα τον δεκτη στο σαλονι εκει που εχω τον ενισχυτη για home cinema τον συνεδεσα,και οταν ο δεκτης συνδεθεικε με τον ενισχυτη επαιξε dts απο ματροσκες,με την 050, δηλαδη αυτο που εγραψες παραπανω οτι σταματησε η υποστηριξη dts δεν ισχυει, εκεινο που μας στερει η μη συμβατικοτητα με την 013 ειναι το downmix στην απλη τηλεοραση.για το ποιο πανω ποστ του ellitsai ο δεκτης που εχω στην 013 παιζει κανονικα υποτιτλους.τουλαχιστον sub καi srt διοτι αυτους εχω εγω για αλλους τυπους δεν ξερω αδελφε, να μην λεω μπουρδες.

Αναμονη λοιπον και ο ΤΑΛΟΣ βοηθος.

Επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ας στείλουμε όσοι μπορούμε ένα e-mail.
Παρακαλώ για αυτοσυγκράτηση στα μηνύματα. Καταλαβαίνετε σε τι ύφος απευθύνονται συνήθως στα σέρβις, οπότε εκτιμούν ένα ευγενικά γραμμένο μήνυμα παραπόνων. Η διεύθυνση επικοινωνίας με το σέρβις τους είναι serwis παπάκι ferguson-digital τελεία eu