Ferguson Ariva T65

Καλησπέρα,

Αγόρασα και εγώ 3 δέκτες από το e-shop.

Σε έναν από αυτούς μετά από 2 μέρες "χάλασε" το remote δεν κάνει τίποτα. Με την κάμερα του κινητού τσεκάρω και βλέπω φως από το IR του remote.

Τον επιστρέφω για RMA;

το επιβεβαιώνω και εγώ με 1.056. Οι υπότιτλοι "χάνονται" και η επιλογή από το RC δείχνει μόνο "OFFLINE SUBTITLE".
Θα μπορούσατε να ελέγξετε τις επόμενες ημέρες αν παίζει ρόλο η κωδικοποίηση του αρχείου (UTF-8, Unicode, ANSI);

Επίσης (δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί), σε αρκετά σημεία η προτροπή από το OSD για επιστροφή με το πλήκτρο "back" δε λειτουργεί παρά μόνο μέσω F2 πλήκτρου (π.χ. επιστροφή από παιχνίδι ή αναίρεση επιλεγμένου φακέλου για διαγραφή).
Εδώ μάλλον θα χρειαστεί να μαζέψουμε λίγα σημεία του μενού όπου συμβαίνει αυτό. Βασικά όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά.
Το F2 είναι Exit;

η 056 απο την 050 και ολες μαζι χειροτερες απο την 013.
Μετά την 1.050 βγήκε η 1.055, που είναι αποτέλεσμα παρατηρήσεων των ιδιοκτητών Τ65 του φόρουμ.
Διόρθωσε σημαντικά προβλήματα και κάλυψε ελλείψεις.

Η 1.056 έχει μια διόρθωση που δεν είχαν προλάβει να συμπεριλάβουν στην 1.055.

Όταν είναι εντελώς κλειστός δεν γίνεται. Πρέπει να μπει σε κατάσταση quick start.
Αν δεν βλέπεις αυτή την επιλογή στο μενού, γύρισε τη γλώσσα στα αγγλικά.
Αυτό είχε ζητηθεί, αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε από την Ferguson.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μετάφραση αν καταλαβαίνω σωστά; Μπορούν να ζητηθούν αλλαγές αν μου πείτε τι ακριβώς συμβαίνει.

Καλησπέρα,

Αγόρασα και εγώ 3 δέκτες από το e-shop.

Σε έναν από αυτούς μετά από 2 μέρες "χάλασε" το remote δεν κάνει τίποτα. Με την κάμερα του κινητού τσεκάρω και βλέπω φως από το IR του remote.

Τον επιστρέφω για RMA;
Μπορείς να δοκιμάσεις το τηλεχειριστήριο ενός από τους άλλους δύο Τ65 ώστε να διαπιστώσεις αν φταίει το τηλεχειριστήριο ή ο δέκτης;
Αν μπορείς, δοκίμασέ το με καλές (όχι κινέζικες) μπαταρίες.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T65

Εδώ μάλλον θα χρειαστεί να μαζέψουμε λίγα σημεία του μενού όπου συμβαίνει αυτό. Βασικά όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά.
Το F2 είναι Exit;
Ναι, το F2 είναι το Exit.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν θέλω να διακόψω μια εγγραφή. Ζητά "Ναι (ΟΚ) ή Οχι (Back)" αλλα το back δεν κάνει τίποτα, χρειάζεται Exit.

Αυτό είχε ζητηθεί, αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε από την Ferguson.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μετάφραση αν καταλαβαίνω σωστά; Μπορούν να ζητηθούν αλλαγές αν μου πείτε τι ακριβώς συμβαίνει.
Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε πρόβλημα (το ελληνικό string ήταν πολύ μεγάλο) αλλα στην 1.056 έχει διορθωθεί και φαίνεται όλη η περιγραφή της λειτουργίας.

Μπορείς να δοκιμάσεις το τηλεχειριστήριο ενός από τους άλλους δύο Τ65 ώστε να διαπιστώσεις αν φταίει το τηλεχειριστήριο ή ο δέκτης;
Αν μπορείς, δοκίμασέ το με καλές (όχι κινέζικες) μπαταρίες.
Εγώ απο το Σεπτέμβριο τον έχω με τις κινέζικες μπαταρίες KingKong που είχε το πακέτο :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T65

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν θέλω να διακόψω μια εγγραφή. Ζητά "Ναι (ΟΚ) ή Οχι (Back)" αλλα το back δεν κάνει τίποτα, χρειάζεται Exit.
Να αρχίσουμε να μαζεύουμε μερικά τέτοια; Έτσι κι αλλιώς η λίστα είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένη, δεν νομίζω να έχει πολύ εξέλιξη ακόμη.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε πρόβλημα (το ελληνικό string ήταν πολύ μεγάλο) αλλα στην 1.056 έχει διορθωθεί και φαίνεται όλη η περιγραφή της λειτουργίας.
Γειά στα χέρια αυτού που την διόρθωσε ;)

κινέζικες μπαταρίες KingKong
Πιο μαϊμουδιά, δεν γίνεται! :D

μιά ερώτηση, καθώς βλέπω ότι είναι μέσα οι γνώστες!

η ποιότητα της εικόνας είναι καλή (πολύ καλή) ή υπάρχει δέκτης με καλύτερη ποιότητα εικόνας; (σε παρόποιο κόστος)

(αναφέρομαι στα τηλεοπτικά κανάλια με HDMI σε TV 42άρα και πάνω)

Last edited:
Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Πρόσφατα είχε γίνει αυτή η ερώτηση στο θέμα «Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...» και υπάρχουν εκεί κάποιες απαντήσεις.

μιά ερώτηση, καθώς βλέπω ότι είναι μέσα οι γνώστες!

η ποιότητα της εικόνας είναι καλή (πολύ καλή) ή υπάρχει δέκτης με καλύτερη ποιότητα εικόνας; (σε παρόποιο κόστος)

(αναφέρομαι στα τηλεοπτικά κανάλια με HDMI σε TV 42άρα και πάνω)

Να σου πω...τον τελευταίο καιρό δοκίμαζα δέκτες με επεξεργαστή της ALi. Αρχικά η εικόνα τους μου φάνηκε πολύ καλή, με ζωηρά χρώματα και καλή ευκρίνεια. Γυρνώντας όμως στον Ferguson διαπίστωσα οτι η εικόνα του είναι πιο ισορροπημένη και πιο ευχάριστη στα μάτια μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T65

Δοκίμασα τον opticum T90 και τον σύγκρινα με HDMI σε μια 42ρα panasonic PX70, με το APPSTREMER TV που έχει και ψηφιακό δέκτη.
Λοιπον, το CRYSTAL είναι μια κλάση πάνω σε εικόνα.
Οπότε έτσι έχω αποκλείσει την καλύτερη ίσως υλοποίηση ALI και ψάχνω για τον καλύτερο Mstar.

αμα πας στον μπακαλη που σου δινει καθε μερα ελιες καλαματας δυσκολο να ψηθεις οτι οι ελιες θασου που σου δινει σημερα ειναι καλαμων.
Μου άρεσε όπως το έθεσες :smile:

deltaplus, δεν προσπαθώ να σε διαψεύσω, μη παρεξηγηθώ. Αλλά δεν έχουμε πολλές μαρτυρίες και για να στηριχθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστούν στοιχεία αρχείων από το MediaInfo και κάποιοι που θα δοκιμάσουν τα αρχεία τόσο σε νέους Τ65 (που ήρθαν από το εργοστάσιο με το 1.050) όσο και σε παλιότερους.

Αν υπάρχουν ιδιοκτήτες του Τ65 που έφτασε στα χέρια τους με το firmware 1.050 περασμένο από το εργοστάσιο, θα βοηθούσαν πάρα πολύ αν επικοινωνούσαν μέσω π.μ. με τον deltaplus για να δοκιμάσουν αρχεία που έχει αναπαράξει στους παλιότερους Τ65 του αλλά δεν αναπαρήχθησαν στον νεότερό του.

Ελπίζω να μπορούν να βρεθούν τέτοια αρχεία και σε sites δειγμάτων αρχείων βίντεο, ώστε να μπορούν να δοθούν δημοσίως links.
http://www.demo-world.eu/trailers/
http://www.digital-digest.com/movies/movie_index.php
http://www.divx.com/en/devices/profiles/video
http://www.divx.com/en/devices/solutions/high-definition/divx-plus-hd/video

Λοιπον τα νεωτερα ως οφειλω και υποσχεθηκα:παρελαβα τον δεκτη παλι σημερα μια και οι υπαλληλοι ηταν κατηγορηματικοι οτι δεν μπορω να κανω την δοκιμη μπροστα τους,ετσι τον εφερα σπιτι, αφου προηγουμενως μου υποσχεθηκαν οτι αν δεν παιζει τα εν λογω avi αυριο τον παραλαμβανουν παλι, διοτι δευτερα ειναι ανοιχτα....ο δεκτης επαιξε τις ματροσκες αλλα στα avi προβλημα και εξηγω τα εν λογω αρχεια εκτος απο divx και xvid υπαρχουν και τα msmpeg4 τα οποια ειναι αυτα καθεαυτα avi διοτι τα πρωτα ειναι καθαρα mpg τα δευτερα καθαρα xvid και παιζουν η τροποποιουνται, αλλα ο ηχος τους στην καλυτερη ειναι ενα φτωχο mp3, ενω τα msmpeg4 εχουν ηχο aac και ac3 ετσι λοιπον τα περισσοτερα αρχεια avi εχουν codec msmpeg4 και παραμενει απο τα κορυφαια εξ'αιτιας της ποιοτητος ηχου .......οπωσδηποτε καταλαβαινετε οτι μιλαω για HD στα 1280-720 με 12000 kbs με 29.97 frames/s και ηχο ac3 στα 196kbs και 48000 hz λοιπον τα εν λογω αρχεια που ειναι και παλια και συνηθησμενα δεν τα αναγνωριζει καν, ενω παιζει τα xvid με τα ιδια χαρακτηριστικα....για τον λογο αυτο και επειδη τα αρχεια ειναι avi avi 100%, αυριο μαζι με ενα cd με ενα τραγουδακι 3 και κατι λεπτων θα τους παραδοθει και να μας εξηγησουν γιατι ο εν λογω δεκτης δεν τα παιζει αυτα, ενω οι τρεις παλαιοτερης κοπης που εχω τα παιζουν.επισης να σας ενημερωσω οτι το λογισμικο που μου εβαλαν αυτο *του τεχνικου* ειναι η 050 αλλα ολως παραδοξως επαιξε τα mkv. ενω οταν τον ειχα πρωτοπαραλαβει με την 050 δεν τα επαιζε.αυτα φιλοι μου και καλη χρονια ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ και σας ευχαριστω για την βοηθεια και την υπομονη σας ιδιατερα τον αγγελο και τον κωστα.Σε καθε περιπτωση επιμενω οτι τον δεκτη τον μαιμουδεψαν χοντρα.

Last edited:
Ωπα...κάπου πηγαίνουμε τώρα.

Αντιγράφω απο το Doom9:
divx5 is mpeg-4 compliant and ms-mpeg4 is not

its not mpeg-4 compliant and therefore also not mpeg-4 simple profile compliant

Εκεί είναι το πρόβλημα σου. Φαίνεται οτι έχουμε την ίδια περίπτωση με το DTS: έβγαλαν την υποστήριξη για λόγους αδειοδότησης. Δεν παίζεις με την Microsoft...

Σαφως και καπου φτασαμε κωστη μου στο χοντρο μαιμουδιασμα που λεω....Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ εγω αυριο συνεχιζω το παρτυ με το δευτερο μερος *το κυνηγι μαγισσων*

Νομίζω πρέπει να κάνουμε ένα backup του firmware που έχει ο Τ65 σου. Αν θέλεις, στείλε μου ένα π.μ. για λεπτομέρειες.

Θα ήθελα να είχα το εν λόγω τραγουδάκι για έλεγχο.
Επίσης αν κάποιος γνωρίζει πως μπορεί να γίνει trim ενός τέτοιου αρχείου avi ώστε να χρησιμοποιηθεί ως δείγμα και να σταλεί στην Ferguson μαζί με το παραπάνω τραγούδι που θα trim-άρω.

Αν έχουμε αυτά, η επόμενη λίστα που θα πάρουν θα είναι... «καυτή»!
Και με τον επαγγελματισμό που έχουν δείξει στο παρελθόν, είμαι αισιόδοξος.

Ας την επαναλάβω:
1) Στα βιντεάκια, η 2η γραμμή υποτίτλων υπερκαλύπτει το κάτω τμήμα της 1ης.
2) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.
3) Επιλέγοντας το μενού εγγραφών (PVR) να εμφανίζει κατευθείαν τις εγγραφές. Αν δεν γνωρίζεις το όνομα του φακέλου που τις σώζει, δεν μπορούν να βρεθούν.
4) Οι εγγραφές να παίρνουν το όνομα της εκπομπής από το EPG.
5) Δεν εκτελεί τις προγραμματισμένες εγγραφές αν τον απενεργοποιήσουμε σε κανάλι δίχως ημερομηνία/ώρα.
6) Μετά την αναβάθμιση firmware, η Multimedia Autoplay function εμφανίζει το μήνυμα "multimedia auto play! please wait" να αναβοσβήνει στην οθόνη χωρίς να κάνει κάτι άλλο ο δέκτης, δημιουργώντας εντύπωση ότι προκλήθηκε πρόβλημα στον δέκτη.
7) Στο 1.0.56 οι υπότιτλοι κόβονται στο μέσο της λέξης όταν φτάνουν στο όριο μήκους της γραμμής.
8) Δεν αναγνωρίζονται οι υπότιτλοι όταν η ανάγνωση των αρχείων γίνεται απο hub.
9) Το φόντο στο info του media player να ακολουθεί την διαφάνεια του OSD
10) Στο ίδιο info, τα μεγάλα ονόματα αρχείων να σκρολάρουν. Το ίδιο και στην λίστα αρχείων. Αυτό το έχουν οι 7828.
11) To φόντο των υποτίτλων μπορεί να μπορεί να γίνει ημιδιαφανές; Ας ακολουθεί και αυτό την ανάλογη ρύθμιση διαφάνειας του OSD.
12) Κατά την αναπαραγωγή εξωτερικών υποτίτλων σε βιντεάκια με εσωτερικούς, ανα διαστήματα εμφανίζονται στιγμιαία οι εσωτερικοί.
13) Κατά τον τερματισμό του Timeshift δεν εμφανίζει ερώτηση διατήρησης ή όχι της εγγραφής.
14) Αν μια προγραμματισμένη εγγραφή ξεκινήσει ενώ παρακολουθούμε κάποιο βιντεάκι, εμφανίζει το τελευταίο κανάλι που παρακολουθούσαμε αλλά δεν κάνει την εγγραφή.
15) Η επιλογή Eco+return to last mode κάνει τον δέκτη να κολλάει στην εκκίνησή του.
16) Το firmware 1.013 δεν ανιχνεύει κανάλια στους δέκτες που βγήκαν από το εργοστάσιο με την έκδοση 1.050.

Πιθανώς θα περιληφθεί και ένα πρόβλημα υποτίτλων που αναφέρθηκε προσφάτως.
Λέγοντας για υπότιτλους, οι UTF-8 εξαφανίζονται μετά από λίγο (περίπου 20') και στο 1.056;

Για το "μαιμουδιασμα" που λες, την άποψη μου την ξέρεις...

Όσο για το MS-Mpeg4, κάπου τα έχεις μπερδέψει αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που έγραψες πιο πάνω. Τα περισσότερα AVI που κυκλοφορούν έχουν κωδικοποίηση Mpeg4 Visual η οποία δεν έχει σχέση με τον ήχο. Έχω πολλά HD Xvid με ήχο AC3.
Το MS-Mpeg4 είναι προσπάθεια της MS να φτιάξει δικό της πρότυπο βασισμένο στο MPeg4.

Λέγοντας για υπότιτλους, οι UTF-8 εξαφανίζονται μετά από λίγο (περίπου 20') και στο 1.056;

Γύρω στα 12' στον δικό μου αλλα πρέπει να κάνω κι άλλες δοκιμές μήπως φταίει κάτι άλλο.

Last edited by a moderator:
Οντως δεν εχουν σχεση. αλλα οταν ενα αρχειο καποιας αλλης μορφης εχει καποια μειονεκτηματα τοτε η μετατροπη του (convert) σε ενα ποιο ολοκληρωμενο format ειναι μονοδρομος και οι κονβερτερς που κυκλοφορουν πχ tipard η aiseesoft κλπ στα αρχεια xvid dvix δεν τα δινουνε με υποστηριξη acc και ac3 οποτε η λυση ειναι msmpeg4.ακομη και καθαρη μετατροπη σε mpeg4 μπορει να συμφερει απο πλευρας ογκου δεδομενων αλλα δυσκολα προσαρμοζεται ο λογος οθονης.ειδικα σε αρχεια που εχουν πολλους λογους δηλαδη μια σκηνη 4:3 και η επομενη 16:9 και παει λεγοντας.οποτε μετα το αρχειο θελει ανεβασμα σε μονταζιερα και αν μεν αξιζει εχει καλως αν οχι convert.

Οντως δεν εχουν σχεση. αλλα οταν ενα αρχειο καποιας αλλης μορφης εχει καποια μειονεκτηματα τοτε η μετατροπη του (convert) σε ενα ποιο ολοκληρωμενο format ειναι μονοδρομος και οι κονβερτερς που κυκλοφορουν πχ tipard η aiseesoft κλπ στα αρχεια xvid dvix δεν τα δινουνε με υποστηριξη acc και ac3 οποτε η λυση ειναι msmpeg4.ακομη και καθαρη μετατροπη σε mpeg4 μπορει να συμφερει απο πλευρας ογκου δεδομενων αλλα δυσκολα προσαρμοζεται ο λογος οθονης.ειδικα σε αρχεια που εχουν πολλους λογους δηλαδη μια σκηνη 4:3 και η επομενη 16:9 και παει λεγοντας.οποτε μετα το αρχειο θελει ανεβασμα σε μονταζιερα και αν μεν αξιζει εχει καλως αν οχι convert.

Οι All-in-One converters μπορεί να είναι βολικοί σε περιορίζουν όμως. Δοκίμασε κάτι όπως ο Handbreak ή το MeGUI.
Καλύτερη λύση για codec είναι το H.264/AVC, δίνει καλύτερη σχέση ποιότητας\συμπίεσης ενώ δεν έχει περιορισμούς στο "πάντρεμα" με τον ήχο.

Φαίνεται οτι έχεις αρκετά εξειδικευμένες ανάγκες. Εχει περάσει πολύς καιρός απο τότε που είδα βιντεο με εναλλασσόμενο λόγο πλευρών εικόνας.

Νομίζω πρέπει να κάνουμε ένα backup του firmware που έχει ο Τ65 σου. Αν θέλεις, στείλε μου ένα π.μ. για λεπτομέρειες.

Θα ήθελα να είχα το εν λόγω τραγουδάκι για έλεγχο.
Επίσης αν κάποιος γνωρίζει πως μπορεί να γίνει trim ενός τέτοιου αρχείου avi ώστε να χρησιμοποιηθεί ως δείγμα και να σταλεί στην Ferguson μαζί με το παραπάνω τραγούδι που θα trim-άρω.

Αν έχουμε αυτά, η επόμενη λίστα που θα πάρουν θα είναι... «καυτή»!
Και με τον επαγγελματισμό που έχουν δείξει στο παρελθόν, είμαι αισιόδοξος.

Ας την επαναλάβω:
1) Στα βιντεάκια, η 2η γραμμή υποτίτλων υπερκαλύπτει το κάτω τμήμα της 1ης.
2) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.
3) Επιλέγοντας το μενού εγγραφών (PVR) να εμφανίζει κατευθείαν τις εγγραφές. Αν δεν γνωρίζεις το όνομα του φακέλου που τις σώζει, δεν μπορούν να βρεθούν.
4) Οι εγγραφές να παίρνουν το όνομα της εκπομπής από το EPG.
5) Δεν εκτελεί τις προγραμματισμένες εγγραφές αν τον απενεργοποιήσουμε σε κανάλι δίχως ημερομηνία/ώρα.
6) Μετά την αναβάθμιση firmware, η Multimedia Autoplay function εμφανίζει το μήνυμα "multimedia auto play! please wait" να αναβοσβήνει στην οθόνη χωρίς να κάνει κάτι άλλο ο δέκτης, δημιουργώντας εντύπωση ότι προκλήθηκε πρόβλημα στον δέκτη.
7) Στο 1.0.56 οι υπότιτλοι κόβονται στο μέσο της λέξης όταν φτάνουν στο όριο μήκους της γραμμής.
8) Δεν αναγνωρίζονται οι υπότιτλοι όταν η ανάγνωση των αρχείων γίνεται απο hub.
9) Το φόντο στο info του media player να ακολουθεί την διαφάνεια του OSD
10) Στο ίδιο info, τα μεγάλα ονόματα αρχείων να σκρολάρουν. Το ίδιο και στην λίστα αρχείων. Αυτό το έχουν οι 7828.
11) To φόντο των υποτίτλων μπορεί να μπορεί να γίνει ημιδιαφανές; Ας ακολουθεί και αυτό την ανάλογη ρύθμιση διαφάνειας του OSD.
12) Κατά την αναπαραγωγή εξωτερικών υποτίτλων σε βιντεάκια με εσωτερικούς, ανα διαστήματα εμφανίζονται στιγμιαία οι εσωτερικοί.
13) Κατά τον τερματισμό του Timeshift δεν εμφανίζει ερώτηση διατήρησης ή όχι της εγγραφής.
14) Αν μια προγραμματισμένη εγγραφή ξεκινήσει ενώ παρακολουθούμε κάποιο βιντεάκι, εμφανίζει το τελευταίο κανάλι που παρακολουθούσαμε αλλά δεν κάνει την εγγραφή.
15) Η επιλογή Eco+return to last mode κάνει τον δέκτη να κολλάει στην εκκίνησή του.
16) Το firmware 1.013 δεν ανιχνεύει κανάλια στους δέκτες που βγήκαν από το εργοστάσιο με την έκδοση 1.050.

Πιθανώς θα περιληφθεί και ένα πρόβλημα υποτίτλων που αναφέρθηκε προσφάτως.

Το θέμα με την αναγκαιότητα μετατροπής κάποιων αρχείων MP4 σε MKV δεν πρέπει να συμπεριληφθεί;