Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Για ποιους υποτίτλους μιλάς? Αν μιλάς για αυτούς που υπάρχουν στα dvd τότε το ffdshow δε μπορεί να τους "πειράξει". Οι επιλογές που σου δίνει το ffdshow για υποτίτλους ισχύουν μόνο αν βάζεις στο video που παίζεις εξωτερικούς υπότιτλους (αρχεία srt συνήθως)...

Τι επεξεργαστή έχεις και σε τι % δουλεύει???
Λογικά ένας Ρ4 3.2-3.4 είναι επαρκής για να παίξεις dvd με πολλά από τα βελτιωτικά του ffdshow ενεργοποιημένα.
Εκτός κι αν έχεις βάλει το ffdshow να κάνει περισσότερα από όσα σηκώνει ο επεξεργαστής σου. Αυτό θα το καταλάβεις κοιτώντας το cpu utilization ενώ παίζεις dvd. Προσοχή στα XP... το utilization που βλέπεις πρέπει να το πολλαπαλσιάσεις x2

Μιλάω για τούς υπότιτλους του dvd.Οταν κάνω resize τους μικραίνει και τους τοποθετεί στο μέσο της οθόνης αριστερά.

Στο ds scaler τι ρυθμίσεις να κάνω;

Κατάφερα να το κάνω και εγώ,
το ffdshow σε vista media center διαβάζωντας αυτό το θέμα και
ευχαριστώ πολύ.
θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό με το θέμα...
αν ξέρει κανείς τρόπο να βάλουμε icon ή κάτι άλλο
στις ταινίες π.χ. mkv που να τα βλέπει μέσα από τα media center
έχω φιάξει icons από covers με έναν οδηγό που βρήκα στο site
αλλα δεν τα βλέπει μέσα από τα media center

Δείτε και αυτό για ffdshow σε vista media center..
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Media Control Plugin for Windows Vista Media Center"[/FONT]
το δοκίμασα και δουλεύει..

Παιζω τα αρχεια με ffdshow μεσα απο το media center.
Ψαχνω να βαλω εικονιδια στις ταινιες...

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κρέμασμα των vista media center όταν κάνετε browse σε βίντεο να επιλέξετε στο output του ffdshow NV12 και BOB deinterlace.

Tο προβλημα ειναι οτι θελει αλλες ρυθμισεις για tv και αλλες για dvd.Επεισης δεν χρησιμοποιει το ffdshow για ηχο αλλα τον nvidia (εκτος και αν κανω κατι λαθος), οποτε καλη η προσπαθεια αρκει να λυνονταν το θεμα με το ffdshow (διπλες ρυθμισεις που πρεπει να γινονται σε καθε εναλλαγη).

Στα mce2005 για να χρησιμοποιήσεις ffdshow audio πρέπει να απεγκαταστήσεις όλους τους άλλους drivers.
Στα vista πρέπει να επιλέξεις ffdshow raw video decoder και στον ήχο.

Με τις ίδιες ρυθμίσεις πάντως έχω πολύ καλλίτερη εικόνα στα mce2005.
Στο acoustica των scorpions πχ στις σκοτεινές σκηνές στο βάθος της σκηνής εχω πεντακάθαρη και σαφή εικόνα στα mce και θόρυβο σαν υψηλή συμπίεση στα vista.
Πιστεύω οτι είναι θέμα driver της nvidia.Μάλλον θέλουν πολύ δουλειά στα vista ακόμα.

Με το τελευταίο ffdshow πάντως η εικόνα έχει βελτιωθεί κατα πολύ.

http://www.free-codecs.com/FFDShow_download.htm

Re: Απάντηση: Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Στα mce2005 για να χρησιμοποιήσεις ffdshow audio πρέπει να απεγκαταστήσεις όλους τους άλλους drivers.
Στα vista πρέπει να επιλέξεις ffdshow raw video decoder και στον ήχο.
Προσπαθω να απεγκαταστησω απο τον ηχο των mce τον nvidia που μου ηρθε με το theatertek εδω και καιρο. Πως γινεται αυτο?

Δεν νομίζω οτι υπάρχει άλλος τρόπος.
Αν θες οπωσδήποτε και theatertek ή πας σε vista ή κάνεις και μια δεύτερη εγκατάσταση σε άλλο παρτίσιον.

Re: Απάντηση: Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει άλλος τρόπος.
Αν θες οπωσδήποτε και theatertek ή πας σε vista ή κάνεις και μια δεύτερη εγκατάσταση σε άλλο παρτίσιον.

Και με Vista ελέγχεται αν θα ο καταφέρει. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στην αρχή του thread να κάνω DVD playback με ffdshow χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο player στα vista media center... Υποψιάζομαι ότι μπορεί να φταίει το TheaterTek και πιο συγκεκρίμένα οι purevideo το οποίο ήταν εγκατεστημένο πριν αρχίσω τις προσπάθειες...
Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι...

Ρε παιδιά τι έρωτας είναι αυτός με το theatertek? Άλλα προγράμματα δεν υπάρχουν? O media player classic μια χαρά παίζει στα vista και με ότι φίλτρα θέλουμε.