Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Βάλε το vistacodec τα έχει όλα και το χάλι και ΟΤΙ άλλο codec pack έχεις τρέξει πέτα το.
Για να παίζεις όλα τα αρχεία σε περιβάλλον media center κάνε δεξί κλίκ στούς codec του ffdshow και επίλεξε set all stable format to xvid.

Καλησπέρα παιδια, πάλι καλα που υπάρχουν και τέτοια καλα forums και μπορούμε να βγάλουμε άκρη! Έχω vista media center και είχα πρόβλημα με την tv playback μου έκανε σπασίματα στην εικόνα (σαν να είχε πρόβλημα με το interlace) μέχρι που έβαλα το ffdshow και το ρύθμισα σύμφωνα με τις οδηγίες και επιτέλους! Έχω κανονική εικόνα, ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Last edited:
Με τους vistacodecs και χωρίς καμία ρύθμιση τα media center παίζουν divx με ξεχωριστά αρχεία υποτίτλων (srt) με χρήση του vobsub.

Re: Απάντηση: Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Με τους vistacodecs και χωρίς καμία ρύθμιση τα media center παίζουν divx με ξεχωριστά αρχεία υποτίτλων (srt) με χρήση του vobsub.

Μηπως μπορεις να μου πεις αναλυτικοτερα πως παιζει τα dvix? Εκανα οτι εχετε πει αλλα δεν γινεται τιποτα με τα dvix,δεν τα αναγνωριζει.
Εχει που παιδευομαι τεσσερις μερες με αυτο,εαν μπορεις σε παρακαλω δωσε μου καποια βοηθεια.

ρε παιδια εχω φαει τον κοσμο για windows media center,και δεν μπορω να το βρω ανεξαρτητο.
μπορουμε να το καρεβασουμε ξεχωριστα απο καπου η ειναι ενσωματωμενος στα XP pro?

Last edited:
Απάντηση: Re: Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Τα Windows Media Center Edition θεωρητικά πωλούνται μόνο προεγκατεστημένα σε HTPC.

Πρακτικά, όλο και κάπου θα τα πετύχεις προς πώληση, είτε on-line, είτε στη Στουρνάρη.

αρα στην ουσια ειναι κανονικο λειτουργικο και οχι καποιο προσθετο,διοτι εχω ηδη τα HOME.

Σωστά!

Ή μάλλον, πιο σωστά, είναι τα γνωστά Windows που ξέρουμε όλοι, με επιπλέον ένα περιβάλλον media center το οποίο φορτώνει κατ' ευθείαν (αν θέλει ο χρήστης).

Μπορείς να τα χρησιμοποιείς και σαν κανονικά Windows, αν δεν φορτώνεις το περιβάλλον.

αρα να παω σε σβιστα premium που απ'οτι ακουω εχουν καλυτερη υποστηριξη σε αυτο το θεμα.

βασικα θελω να τα χρησιμοποιησω για συνδεση με το XBOX 360

Βασικα σκέψου οτι τα Xp MCE ειναι οχι τα xp με addon αλλα αλλη διανομη των xp (οπως ειχαμε 2 διανομες Home και Pro). Αν ειναι να πας σε Vista (πραγμα που προσωπικα το συστηνω εαν εχεις καλη υποστηριξη σε drivers για τις συσκευες σου) να πας κατευθειαν στην διανομη Ultimate που εχει τα παντα πανω.

Αν ειναι να πας σε Vista (πραγμα που προσωπικα το συστηνω εαν εχεις καλη υποστηριξη σε drivers για τις συσκευες σου) να πας κατευθειαν στην διανομη Ultimate που εχει τα παντα πανω.

ειχα βαλει την RC1 τα εβγαλα.
τα ξαναεβαλα απο dvd φιλου για ενα μηνα,ξανα τα φορμαρα.
δεν ειχα προβλημα με του drivers,απλα ηταν πολυ αργα,κουραστικα.
ελπιζω να εχουν βελτιωθει.

Ασχετο! Ξέρει κανεις πως μπορω να παρακολουθησω ριπαρισμενα DVD στο σκληρο μεσα απο το Vista media center??

Re: Απάντηση: Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Ασχετο! Ξέρει κανεις πως μπορω να παρακολουθησω ριπαρισμενα DVD στο σκληρο μεσα απο το Vista media center??

Ανοιξε τον Registry Editor [Start> run > regedit] και πλοηγήσου στο

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Settings\DvdSettings

κάνε διπλό κλικ στο key ShowGallery και άλλαξε την τιμή από Play σε "Gallery" [χωρίς τα εισαγωγικα]

Aυτο ενταξει εγινε.Τα dvix πως τα παιζει?Ξερει κανεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

Ανοιξε τον Registry Editor [Start> run > regedit] και πλοηγήσου στο

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Settings\DvdSettings

κάνε διπλό κλικ στο key ShowGallery και άλλαξε την τιμή από Play σε "Gallery" [χωρίς τα εισαγωγικα]

Aυτο ενταξει εγινε.Τα dvix πως τα παιζει?Ξερει κανεις?
Βασικά αυτό ήθελα Ευχαριστω Gorgolemis :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:
Το 8εμα ειναι στα DivX τι κανουμε?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

εχω ρυθμισει το ffdshow βαση του οδηγου.
παιζοντας dvd,οταν ανοιγει το Powercinema της cyberlink,κατω δεξια στο Tray,τρεχει κανονικα το ffdshow.
εαν ομως κολλησει το ffdshow και δεν ανοιξει μαζι με το powercinema, δεν εχω εικονα παρα μονο μαυρη οθονη.

παλαιοτερα ειχε φαει παλι κολλημα και μου εβγαζε πρασινη οθονη,αλλα τοτε η ταινια φαινοταν απο κατω.

Στα vista αφού τρέξουμε πρώτα το WIN MCE2005 DECODER CHECK UTILITY και επιλέξουμε ffdshow raw video filter τρέχουμε μετά το WIN VISTA DECODER CHECK UTILITY και επιλέγουμε και εκεί το ffdshow.

View attachment 13326

Aν τρέξουμε μόνο το WIN VISTA DECODER CHECK UTILITY δεν θα μας εμφανίσει το ffdshow.

Σας γραφω ως ασχετος με το θεμα -παρακαλω βοηθεια.

Εχω ενα νεο φορητο με Vista και προσπαθησα να εφαρμοσω αυτα που γραφονταν εδω. Πρωτα εγκατεστησα την τελευταια εκδοση του ffdshow. Mετα εγκατεστησα το windows xp video decoder check utility και προσπαθησα να επιλεξω το ffdshow raw video filter .
Μου εβγαλε το εξης μηνυμα :
To change the preferred decoder, you must be logged on as an administrator or a member of the administrators group. Close the Power Toy then log on as an administrator.
Εγω ειμαι administrator oμως.
Ξερει κανεις τι να κανω ή να παρακαμψω το συγκεκριμενο σταδιο ??