Fiio X3 24/192 DSD64 DAP

Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Υπερβολές στυλ headfi...

Εγώ το ακούω με πολύ καλά ακουστικά (Sehhneiser HD800 και modded Foste T50rp) και το αποτέλεσμα είναι μαγικό... εγώ τα φοράω και ταξιδεύω (εννοώ μουσικά)... δεν κάθομαι να ψηρίζω τις συχνότητες όπως κάνει αυτός ο πιτσιρικάς που κάνει υποτίθεται ριβιού... αλλά στο τέλος λέει ότι προτιμά μάλλον τα Χ3...

Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα...

Ρε συ Χρηστο εσυ πουχεις εμπειρια απο τα μαραφετακια που μπαινουν στα αυτια,τι ειναι καλυτερο το fiio να αγορασω ή το lovely cube και να το συνδεω στο ντακ μου,δεν με ενδιαφερει η φορητοτητα,εννοω με απολυτα κρητηρια ποιοτητας ηχου.
δεκτες και απαντησεις απο αλλους χρηστες που εχουν εμπειρια απο δαυτες τις συσκευες.

Το Χ3, είναι ένα πολύ καλύτερο "ipod", που οδηγάει τα περισσότερα ακουστικά με άνεση, είναι και USB DAC μετά την τελευταία του αναβάθμιση...

Ο Lovely Cube είναι ένα καλός κλώνος του γνωστού Lehmann Black Cube Linear, δηλαδή ένα καλός ενισχυτής ακουστικών και τίποτε άλλο.

Έχοντας και τα δύο (δεν έχω τον LC, έχω φτιάξει μόνος μου κιτάκι άλλου Κινέζου κλώνου του BCL, αλλά το ίδιο πράμα είναι...)... λέω ότι το καθένα έχει άλλη χρήση και άλλον ήχο...

O BCL (και ο LC και οι λοιποί κλώνοι) έχει ανοικτό λεπτομερή ήχο με τάση να είναι προς το λεπτό, παρά προς το πιο μεστό και γεμάτο ή ζεστό (όπως πχ ο V200) ... αυτό φυσικά μπορεί να το ρυθμίσεις με τον τελεστικό της εξόδου, και να το φέρεις στα γούστα σου. Παραμένει όμως ένας ενισχυτής που στα χρήματα του δεν υπάρχει κάτι καλύτερο...

O X3 έχει ζεστό και μεστό ήχο, αλλά το ενισχυτικό του στάδιο δεν φτάνει ούτε σε δύναμη, ούτε σε αναλυτικότητα τον LC...

Αυτό κατ ανάγκη δεν είναι κακό ούτε μεμπτό, διότι μιλάμε για διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικές χρήσεις... ο Χ3 κάνει τα πάντα... ο LC είναι ένας απλός (καλός) επιτραπέζιος ενισχυτής...

Όπως είπες εάν δεν θα κάνεις χρήση σε ταξίδια, ή δεν σε ενδιαφέρει να μπορείς να μετακινείσαι ακούγοντας, ή να έχεις φορητό ντακάκι/music player για το εξοχικό σου κλπ...τότε ο LC φαντάζει καλύτερη λύση σένα...

Παιδες ο αξιαγάπητος κυβος είναι καταδρομικο και το χ3 σωσιβια λεμβος...

Μην λες υπερβολές άμα δεν έχεις ακούσει Δημήτρη... (επειδή ο LC είναι ο πρώτος σου ενισχυτής ακουστικών, και σε έχει συνεπάρει το γεγονός...)...

Το Χ3 σκοτώνει...

Μην λες υπερβολές άμα δεν έχεις ακούσει Δημήτρη... (επειδή ο LC είναι ο πρώτος σου ενισχυτής ακουστικών, και σε έχει συνεπάρει το γεγονός...)...

Το Χ3 σκοτώνει...

ε τωρα με μπερδεψες αν σκοτωνει γιατι να παρω τον lc,ρωτησα με απολυτο κρητηριο την ποιοτητα ηχου,και καταλαβαινω πολυ καλα οτι το fiio σιγουρα δεν θα οδηγει οπως ο lc,
οπως και ναχει ευχαριστω και τους δυο σας για τις απαντησεις

Τι ακριβώς είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις?????

Η ερώτηση σου, αν μπορώ να την μεταφέρω καταναλόγία σε αυτοκίνητα, είναι:

Τι αμάξι να πάρω? το τζίπ των 1600 κυβικών φουλ εξτρά (το οποίο πήρε τα βραβεία στην κατηγορία του) ή το διθέσιο κάμπριο 1800 κυβικών με την αγωνιστική ανάρτηση (που είναι αφτερμαρκετ αλλά οι γνώστες λένε ότι κάνει καλούς χρόνους στην πίστα)? ...αλλά δεν με ενδιαφέρει το χώμα???

Άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Ο Δημήτρης δεν έχει ακούσει το Χ3, λέει τα δικά του... σεβαστά αλλά χωρίς την τεκμηρίωση ούτε μιας βιαστικής ακουστικής εμπειρίας... το έχουμε 3 άτομα δημόσια, και οι τρεις έχουμε εκφέρει πολύ θετικές απόψεις.

Εγώ το πήρα διότι μου χάλασε το ipod... και για να σου λέω ότι το χαίρομαι με τα καλά μου ακουστικά κάτι σημαίνει... πάντως όχι ότι είμαι κουφός...

Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που μπορεί να μπερδευτεί κανείς, αν έχει διαβάσει προσεκτικά το ποστ μου 222#

ΥΓ, μάλλον μπερδεύεσαι διότι έχεις στο μυαλό σου ότι μια και μοναδική είναι η αποδεκτή ποιότητα ήχου, και πετάμε όλα τα άλλα και κρατάμε την πιο απόλυτη... όχι δεν είναι έτσι τα πράγματα στα σκουστικά τουλάχιστον... άμα ταξιδεύω ή πάω να αποκοιμηθώ δεν θέλω να ακούω απόλυτα πράγματα... θέλω να απολαμβάνω την μουσική μου...

Last edited:

Δεν διαφωνώ Χρηστο αλλα ο φίλος ξεκαθαρισε οτι δεν ενδιαφέρεται για την φορητοτητα και ενδιαφέρεται για την ποιότητα ηχου και επισης οτι έχει dac...
Συνεπώς?

Του απάντησα ενδελεχώς, και λέει ότι μπερδεύτηκε...

Εφόσον δεν τον ενδιαφέρει η φορητότητα, γιατί ρωτάει για το X3?

Συνεπώς τι?

Συνεπως επειδη αντιληφθηκα ολα αυτα του ειπα να προτιμησει τον lc

ενταξει παιδια οκ ευχαριστω μην τσακωνεστε εχω πιασει το νοημα απλα προσπαθω να καταλαβω τις αναγκες μου, το θελω για να περπαταω κιολας η για την παραλια παιρνω το χ3,αλλα εχω και το iphone γιαυτη την δουλεια,μαλλον πηγαινω προς τo κινεζικo lc για foul γκαζια απο το ντακ μου,αλλα θα θελω και καλα ακουστικα ειδαλως θαναι 1000rr χωρις καλα λαστιχα,εκει κολωνω λιγο.
Απλα η ερωτηση μου ηταν αν τα βαλεις διπλα διπλα fiio με lc +dac με τα ιδια ακουστικα ποιο θα ακουγοταν καλυτερα,σαφως οπως το βλεπω τωρα αστοχη ερωτηση,μιας και δεν ξερετε το ντακ μου αλλα ουτε και τα γουστα μου.

Δεν τσακώνεται κανείς, έτσι επικοινωνούμε εγώ και ο Δημήτρης... -bye-

Και σε αυτή σου την ερώτηση σου απάντησα... σου έδωσα πολύ περιγραφικά πως ακούγεται το ένα και πως το άλλο...

δίπλα δίπλα τι σημαίνει? από το ίδιο DAC? αφού δεν παίζει το Χ3 από AUX να το ακούσω μόνο σαν ενισχυτή... αν εννοείς να διοχετεύσω το DAC του X3 στον BCL... όχι δεν το έχω κάνει... και δεν με νοιάζει να το κάνω...

Δεν γίνονται έτσι συγκρίσεις φίλε farflung... με ανόμοια πράγματα...

Εφόσον θες ενισχυτή σκέτο πάρε το LC για να μην το κουράζουμε άλλο το θέμα... στα λεφτά του είναι πολύ καλό μηχάνημα...

Με δεδομενο οτι το X3 ειναι ενα φορητο player με εναν ανετο και ζεστο,καλο ηχο,που θα αποδιδει ομορφα σε γενικη χρηση,καλυτερα απο το τυπικο αποτελεσμα των ipod και αλλων γνωστων αξιοπρεπων player,τοτε φανταζει μια ωραια λυση να το παρει καποιος και να ξεμπερδευει,αν δεν αναζητα κατι προς το απολυτο σε ποιοτητα ηχου.
Το γεγονος δε,οτι μπορει να οδηγησει μεγαλη γκαμα ακουστικων,ειναι ενα ακομα + για καποιον που θα το παρει σαν ενα και μοναδικο μηχανημα για προσωπικες ακροασεις.

Αρα farflung,αν δεν εισαι ο τυπος του αυστηρως high end αποτελεσματος,γιατι οχι να του δωσεις μια ευκαιρια,μιας και η τιμη ειναι προσιτη σε σχεση με τις υψηλες τιμες που συνηθιζεται να βλεπουμε τελευταια...

Ετσι το βλεπω,δεν εχω ακουσει το X3,αλλα απο αυτα που διαβαζω.

Οσο εντυπωσιακο και ρεαλιστικο ηχο να παιρνεις απο σταθερα συστηματα με πολυ καλους ενισχυτες,καποιες φορες η φορητοτητα,να κατσεις δηλ να ακουσεις στη βεραντα,σε ενα αλλο σημειο του σπιτιου,σε μια ηρεμη βολτα εξω καπου ή οπουδηποτε καποιος μπορει να θελησει,ειναι αλλο πραμα...
Τελευταια λοιπον με την αφιξη αυτων των σοβαρων φορητων player,που δε ζητανε μια περιουσια για να τα αποκτησεις,ανοιγονται νεες επιλογες στους μουσικοφιλους που θελουν κατι ποιοτικο,μικρο και φορητο,που να εχει καλη ικανοτητα οδηγησης για χρηση με διαφορους τυπους ακουστικων.

......................
Τελευταια λοιπον με την αφιξη αυτων των σοβαρων φορητων player,που δε ζητανε μια περιουσια για να τα αποκτησεις,ανοιγονται νεες επιλογες στους μουσικοφιλους που θελουν κατι ποιοτικο,μικρο και φορητο,που να εχει καλη ικανοτητα οδηγησης για χρηση με διαφορους τυπους ακουστικων.
Ακριβώς έτσι!

:SFGSFGSF:Προσυπογραφω.
Να σας μεταφερω και την δικη μου εμπειρια απο την χρηση του με αρχεια 24/96--24/192,απο την προσφατη επισκεψη του Χρηστου(Chris1967)στο σπιτι μου
Συνδεθηκε με ασημοκαλωδιο μονοκλωνο υψηλης καθαροτητας rca στον προσφατα αναβαθμισμενο σετ 300β που εχω.
Με εντυπωσιασε η εργονομια του ,η στιβαροτητα της κατασκευης η ευχρηστια ,φορητοτητα ,η χρηση μπαταριας και καρτας για την αποθηκευση αρχειων υψηλης αναλυσης εως 24/192
Ακουσαμε διαφορα ειδη μουσικης,υψηλης αναλυσης και μπ3 320 χωρις την χρηση ακουστικων(θα επαναλειφθει η ακροαση και με ακουαστικα σε ευλογο χρονο)
Ηχος μεστος,γεματος,γλυκος,αναλυτικος συναμα μα οχι κουραστικος,σκληρος η συρριστικος με πληρη αποτυπωση των αρμονικων του σετ προδιαθετει συνεχομενες απροβληματιστες ωρες ακροασης
Ειναι hiend?
OXI,σιγουρα,λειπει ο ογκος,το βαθος και το πλατος της σκηνης,το τσιμπρο,η αερινη μεσουψηλη
Τι ειναι τελικα ?
Ειναι ενα VFM HIFI φορητο μαραφετι που συναρτησει της αξιας αγορας του , ξεπερνα ηχητικα πολλες consumer συσκευες πολλαπλασιας αξιας(αναμενω με ενδιαφερονκαι την νεα εκδοση με dsd)
Μια 100% τιμια συσκευη που σεβεται τον καταναλωτη
Ευχαριστω τον Χρηστο που μου εδωσε την δυνατοτητα ακροασης των δυνατοτητων μιας τετοιας τοπολογιας κατασκευης

Να σαι καλά Γιώργο!

Όλα αυτά αυτά σε ένα σύστημα με πολύ ιδιαίτερο και προσεγμένο ήχο, 300Β με κόρνες Altec Lansing... πηγές: πικάπ Audiomeca με Benz Referεnce,ASR phono, εξωτικό στεπάπ, και CD player με αναλογικό στάδιο λάμπας και πλήρη τάξη Α...

Αντιλαμβάνεστε ότι η περιγραφή: "...Ηχος μεστος,γεματος,γλυκος,αναλυτικος συναμα μα οχι κουραστικος,σκληρος η συρριστικος με πληρη αποτυπωση των αρμονικων του σετ προδιαθετει συνεχομενες απροβληματιστες ωρες ακροασης
Ειναι hiend?
OXI,σιγουρα,λειπει ο ογκος,το βαθος και το πλατος της σκηνης,το τσιμπρο,η αερινη μεσουψηλη..."

είναι συγκρινόμενη με το ηχητικό αποτέλεσμα του παραπάνω συστήματος...

Γενικά λοιπόν το Χ3, δεν μας απογοήτευσε...ίσα ίσα το απολαύσαμε...

Και συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες που έπιασαν το νόημα αμέσως!!

Uploaded with ImageShack.us

Last edited:

Όχι... αν και έχω μόνο 320άρια... τα οποία παίζουν άψογα...

Δεν έχω καταλάβει τι λένε, και τι τους φταίει... ειλικρινά σου το λέω...

έχει βγει εδώ και μερικές μέρες και το νέο firmware 2.1 το οποίο δεν το έβαλα διότι όλα λειτουργούν άψογα σε μένα...

Απάντηση: Fiio X3 24/192 losless format DAP

μπορει καποιος να με βοηθησει

εχουν μεινει οι τιτλοι αρχειων που εχω σβησει

παταω updatig lib αλλα δεν γινεται τιποτε
επισης στις κατηγοριες
παω genre και ειναι κενο

μηπως πρεπει να κανω φορματ