Fiio X3 24/192 DSD64 DAP

Re: Απάντηση: Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

+1

To σιλικονάτο "βρακάκι" προφανως κάνει πολύ καλη δουλεια ως προς την προστασία του μηχανακίου αλλά το "χανεις" βρε παιδι μου... σαν όλα τα άλλα δειχνει έτσι .. που σαφώς δεν ειναι!! :) :) :)

για προσεχε τις εκφρσεις σου !
δεν φοραει "βρακακι"
ολοσωμο φορεμα ειναι και δεν χανεις τιποτε ειναι sexy και ημιδιαφανες

:music-smiley-004:

Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Φυσικά και πλήρους μεγέθους ακουστικά...

Προσωπικά, φορητές συσκευές χρησιμοποιώ εκεί που δεν μπορώ να μεταφέρω το κυρίως σύστημα, αλλά και το βράδυ στο κρεβάτι...

Και αυτή είναι ιδανική για τέτοια χρήση, λόγω του ότι έχει επαρκή ενισχυτή να σηκώσει ακόμα και μεγάλα μαγνητοστατικά.

Φυσικά και πλήρους μεγέθους ακουστικά...

Προσωπικά, φορητές συσκευές χρησιμοποιώ εκεί που δεν μπορώ να μεταφέρω το κυρίως σύστημα, αλλά και το βράδυ στο κρεβάτι...

Και αυτή είναι ιδανική για τέτοια χρήση, λόγω του ότι έχει επαρκή ενισχυτή να σηκώσει ακόμα και μεγάλα μαγνητοστατικά.

συμφωνω
και εγω ψαχνομαι για κατι σ αυτο το μεγεθος beyer dt1350
προς το παρον εχω τα ταπεινα Κ450

Απάντηση: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Αρχισαν τα προβληματα

προχθες εκανα delete καποια cd που ειχα γραψει μεσω PC
και ενω εφυγαν κανονικα
σημερα κοιταζω εκει που γραφει αρτιστ και αλμπουμ
και μαζι με ολα τα αλλα εχει και αυτα που ειχα διωξει
( μονο τις ονομασιες οχι το περιχομενο )

τι κανουμε τωρα ?

Συνήθως υπάρχει μια εντολή στο μενού, ως data base scan, ή rebuild database ή κάτι αντίστοιχο... με αυτή την εντολή σκανάρει την βάση δεδομένων και την φρεσκάρει, εάν έχουν γίνει αλλαγές.

ναι υπάρχει στο fiio αυτή η εντολή

το ειδα χθες στο youtube που κάποιος έδειχνε το user interface της συσκευής. στο μενού από όσο θυμάμαι πας System settings -> update library

δεν σας κρύβω οτι εχω ψυθεί και εγώ για το μηχανάκι
έχω τα grado RS2i για το σπίτι αλλά αν πάρω το μηχανάκι μάλλον θα τσιμπήσω και ένα κλειστού τυπου για το γραφείο ή για τα ταξίδια (AKG550 ίσως)
αλλά κάποια θεματα με το user interface με φρενάρουν και περιμένω να ληθούν πρώτα

.

η Κινεζουλα εγινε παλι καλα
τα μικροβια εφυγαν

Xιλια ευχαριστω !
πω πω τι Ιατρειο ειναι αυτο !!

το ειχα δει εγραφε update lib
δεν καταλαβα οτι το Lib ηταν Library :bang:

:BDGBGDB55:

.

η Κινεζουλα εγινε παλι καλα
τα μικροβια εφυγαν

Xιλια ευχαριστω !
πω πω τι Ιατρειο ειναι αυτο !!

το ειχα δει εγραφε update lib
δεν καταλαβα οτι το Lib ηταν Library :bang:

:BDGBGDB55:

Τέλος καλό, όλα καλά!
:BXVZCBXZ6:

χθες είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά τον Στέλιο αλλά και αν ακούσω με τα ακουστικά μου (http://www.gradolabs.com/page_headphones.php?item=70c7b524f37c011cf5e2290f180fa826) πως παίζει το μπλιμπλίκι που αγόρασε σε σύγκριση με το ipod classic που έχω.
Φορτώσαμε στο Fiio κάποια wav κομμάτια που είχα φέρει μαζί και τα οποία έχω φορτωμένα στο ipod σε μορφή ACC οπότε ειχα την δυνατότητα για άμμεση σύγκριση.

Από user interface πολύ βασικά πράγματα και γενικότερα είναι λιγο πισωγύρiσμα σε σχέση με το ipod.
Ούτε από στιβαρότητα κατασκευής με έπεισε απόλυτα μιας και το ipod μοιαζει βράχος σε σχέση με το Fiio.
Τέλος στα 200EUR παίρνεις απέξω ένα ipod classic 120gb ενώ το Fiio έρχεται με 8GB internal memory οπότε θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος των micro sd καρτών.

Από την άλλη όμως:
  • παίζει σχεδόν τα πάντα (εκτός από dsd) και δεν έχεις το νταβά του itunes
  • έχεις line out και coaxial out
  • ο ήχος του είναι σαφώς καλύτερος του ipod σε όλους τους τομείς.

Δεν έχω εμπειρία από ενισχυτές ακουστικών και ούτε ξέρω πως θα επαιζαν τα ακουστικα μου με έναν βαρβάτο ενισχυτή, όμως φαίνεται ότι το Fiio τα οδήγησε αξιοπρεπέστατα.
Με την θέση gain στο High και με το volume στο 50 από τα max 60, έφτασε στάθμες που εγώ προσωπικά δεν αντέχα να ακούσω. Πρέπει να πω ότι κάπου εκεί άρχιζε να σκληραίνει αρκετά και ο ήχος αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στον ενισχυτή ή στα ακουστικά ή και στα δύο. Με το volume στο 40 επαιζε αρκετά δυνατά και καθαρά και αν το είχα στην κατοχή μου κάπου εκεί θα άκουγα μουσική.

Κάτι που με παραξένεψε είναι το εξής:
ο Στέλλιος έχει τα AKG450 και ακούγε μουσική με το Gain στο low και την ένταση στο 40. Για τα grado, για να ακούσουμε στην ίδια ένταση γυρίσαμε το gain στο High και το volume στο 40.
Και τα Grado και τα AKG είναι στα 32Ωhm οπότε δύο ερωτήματα που έχω είναι:

αυτά

ευχαριστώ τον Στέλιο για την φιλοξενία και την παρεά (πιο πολύ μιλάγαμε παρα ακούγαμε μουσική) καθώς και την Κούλα για τα μεζεδάκια που μας ετοίμασε

και σε άλλα με υγεία

Last edited:

είναι 32 Ω και τα δυό.
Οι ευαισθησίες τους όμως?
Πόσα db/mW δηλώνουν?

τώρα βλέπω τα grado δίνουν spl 98db/mW
τα akg 126db/V....
(αυτό το Volt με ψιλοξενίζει, θέλει λίγο να το βάλω κάτω, αλλά είναι μιά ένδειξη.... - μιλάμε για 28db παραπάνω)

με την λογική αυτή καθώς αναφέρει nominal (...άντε βρες) sound pressure 109...θα παίζουν λίγο πιό δυνατά από τα grado.

Last edited:

να ευχαριστησω τον Κωστα για την ωραια παρεα ...
τα Grado αλλο επιπεδο
ακουγες Αρλετα και νομιζες οτι ηταν Barbra Streisand

Θελω ακουστικα !
55% για δρομο
45% για σπιτι

budget 200 max 250 euro

:chinscratch:

οπως είπαμε και πιο πάνω μάλλον για dt1350 ή hd25 (τώρα βγαινουν και με αλουμινενιο "σασι" ) είσαι!
και για τα momentum ακουγονται καλα λόγια και κάπου διάβασα πως ετοιμαζουν και νεο μοντέλο μομεντουμ on ear...
τα 25 ειναι σιγουρα στοn προϋπολογισμό σου!