supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,608
δείχνει απίστευτα φτηνό (και από design επίσης)
24/88.2Κ παίζει; Γιατί αν δεν, να τα βράσουμε και τα 24/192Κ και τα 32/384Κ κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Δεν υπάρχει καμιά επίπτωση αν κάνεις resample... ειδάλλως εκτός από SACD rip, γιατί σε νοιάζει τόσο αυτή η δειγματοληψία?... προσωπικά δεν την βρίσκω σημαντική την παράλειψη, αν φυσικά δεν παίζει τέτοια αρχεία.
Γίνετε πολύ ντόρος στο φόρουμ εδώ αλλά και παγκοσμίως και για τα dsd... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... το έχω πει πολλές φορές, και το ξαναλέω... 16/44,1 με καλή ηχογράφηση, μάστεριγκ... δεν έχει να ζηλέψει ΤΙΠΟΤΕ από τα DSD... και δεν το λέω μόνο εγώ... τα 24/96 είναι υπεραρκετά... αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ... είμαι βέβαιος ότι συμφωνούμε.
μετην ευκαιρία που συμφωνούμε στο παραπάνω θα επανέλθω στο πολυαγαπημένο μου πρόσφατα (και χάρη σε σένα) ipod gen5 από το οποίο ακούω αυτή τη στιγμή το let it bleed σε 24/176.4 και το μηχανάκι τα δίνει κανονικά.
Δεν βρίσκω κανένα νόημα να κουβαλάει κανείς 24/96 και πάνω στην τσέπη του.
Ναι το ipod δεν είναι dac δεν είναι usb, αλλά του φορτώνεις μιά χαρά από το usb του καλώδιο ότι θες και ....πως να το πω ρε παιδιά σκίζει.
Και φυσικά αυτής της φιο γκουμούτσας της ρίχνει στ αυτιά οπτικά και ποιοτικά.
Και μιλάμε για μηχανάκι που κοντεύει δεκαετία σχεδόν.
Που ποιος το λεει Χρηστο οτι κανειdownsample
Και γιατι να κανει
Δεν υπαρχει λογος αφου δεν εχει ψηφιακη εξοδο
Θα ηθελα να μου πεις που το ειδες και ποιος το τεκμηριωνει
Να σου πω την αλήθεια Χρήστο εμένα και τα 24/96Κ μου είναι υπέρ-αρκετά. Το 99% της μουσικής που ακούω είναι στα 16/44.1Κ.
Όμως η έλλειψη δυνατότητας για αναπαραγωγή των 88.2Κ συνήθως δείχνει πως δεν υπάρχει dedicated clock για όλα τα πολλαπλάσια του 44.1 (κάποιος κρύσταλλος, ταλαντωτής κτλ)
και πως ακόμα και το ρολόι για τα 44.1Κ προέρχεται από το ρολόι για τα πολλαπλάσια του 48Κ.
Άλλο ένα δεδομένο είναι η αύξηση παραμόρφωσης, ενδοδιαμόρφωσης κτλ κατά την αναπαραγωγή από μία συχνότητα δειγματοληψίας και μετά.
Άρα αν είναι να διαλέξω μεταξύ της δυνατότητας αναπαραγωγής 88.2 ή 192 θα διαλέξω το πρώτο. Το ένα είναι πιθανό σημάδι ποιότητας ενώ το άλλο είναι ένα ακόμη feature.
Να σου πω την αλήθεια Χρήστο εμένα και τα 24/96Κ μου είναι υπέρ-αρκετά. Το 99% της μουσικής που ακούω είναι στα 16/44.1Κ.
Όμως η έλλειψη δυνατότητας για αναπαραγωγή των 88.2Κ συνήθως δείχνει πως δεν υπάρχει dedicated clock για όλα τα πολλαπλάσια του 44.1 (κάποιος κρύσταλλος, ταλαντωτής κτλ)
και πως ακόμα και το ρολόι για τα 44.1Κ προέρχεται από το ρολόι για τα πολλαπλάσια του 48Κ.
Άλλο ένα δεδομένο είναι η αύξηση παραμόρφωσης, ενδοδιαμόρφωσης κτλ κατά την αναπαραγωγή από μία συχνότητα δειγματοληψίας και μετά.
Άρα αν είναι να διαλέξω μεταξύ της δυνατότητας αναπαραγωγής 88.2 ή 192 θα διαλέξω το πρώτο. Το ένα είναι πιθανό σημάδι ποιότητας ενώ το άλλο είναι ένα ακόμη feature.
Τα παραπανω ειναι γνωστα και δεν σχετιζονται απαραιτητα με downsampleMicroprocessor - PortalPlayer PP5021C with dual ARM7TDMI cores
Video chip - Broadcom BCM2722
Audio chip - Wolfson Microelectronics WM8758 codec
Αυτά είναι τα στοιχεία του I-pod.
Και πάει μέχρι 16/48.
Μπορεί να αποθηκεύει κομμάτια με πιο υψηλές αναλύσεις αλλά ναι,τα κάνει downsample.
Εχεις μια τυπολατρεια σχετικα με την τηρηση του οντοπικ.Δεν είναι το θέμα μας εδώ Δημήτρη... τα έχουμε ξαναπεί για το ipod... να μην λέμε τα ίδια...
Αν δεν με πιστεύεις στείλε e-mail στην apple.
Τα παραπανω ειναι γνωστα και δεν σχετιζονται απαραιτητα με downsample
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.