Fiio X3 24/192 DSD64 DAP

Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Δειχνει ειπα.
Οπτικα ειναι μια δεκαετια και πισω

Απάντηση: Fiio X3 24/192 losless format DAP

24/88.2Κ παίζει; Γιατί αν δεν, να τα βράσουμε και τα 24/192Κ και τα 32/384Κ κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Lossless:

APE (Fast):192K/24B; APE (Normal):96K/24B; APE (High):96K/24B; FLAC:192K/24B; WAV:192K/24B; WMA 9.1 LOSSLESS:96K/24B; Apple Lossless:192K/24B;
Lossy compression:

MP2、MP3、AAC、ALAC、WMA、OGG... ...

Αυτά αναφέρει.Για τα ενδιάμεσα δεν λέει.

Re: Απάντηση: Fiio X3 24/192 losless format DAP

24/88.2Κ παίζει; Γιατί αν δεν, να τα βράσουμε και τα 24/192Κ και τα 32/384Κ κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Δεν υπάρχει καμιά επίπτωση αν κάνεις resample... ειδάλλως εκτός από SACD rip, γιατί σε νοιάζει τόσο αυτή η δειγματοληψία?... προσωπικά δεν την βρίσκω σημαντική την παράλειψη, αν φυσικά δεν παίζει τέτοια αρχεία.

Γίνετε πολύ ντόρος στο φόρουμ εδώ αλλά και παγκοσμίως και για τα dsd... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... το έχω πει πολλές φορές, και το ξαναλέω... 16/44,1 με καλή ηχογράφηση, μάστεριγκ... δεν έχει να ζηλέψει ΤΙΠΟΤΕ από τα DSD... και δεν το λέω μόνο εγώ... τα 24/96 είναι υπεραρκετά... αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ... είμαι βέβαιος ότι συμφωνούμε.

Δεν υπάρχει καμιά επίπτωση αν κάνεις resample... ειδάλλως εκτός από SACD rip, γιατί σε νοιάζει τόσο αυτή η δειγματοληψία?... προσωπικά δεν την βρίσκω σημαντική την παράλειψη, αν φυσικά δεν παίζει τέτοια αρχεία.

Γίνετε πολύ ντόρος στο φόρουμ εδώ αλλά και παγκοσμίως και για τα dsd... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... το έχω πει πολλές φορές, και το ξαναλέω... 16/44,1 με καλή ηχογράφηση, μάστεριγκ... δεν έχει να ζηλέψει ΤΙΠΟΤΕ από τα DSD... και δεν το λέω μόνο εγώ... τα 24/96 είναι υπεραρκετά... αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ... είμαι βέβαιος ότι συμφωνούμε.

μετην ευκαιρία που συμφωνούμε στο παραπάνω θα επανέλθω στο πολυαγαπημένο μου πρόσφατα (και χάρη σε σένα) ipod gen5 από το οποίο ακούω αυτή τη στιγμή το let it bleed σε 24/176.4 και το μηχανάκι τα δίνει κανονικά.
Δεν βρίσκω κανένα νόημα να κουβαλάει κανείς 24/96 και πάνω στην τσέπη του.
Ναι το ipod δεν είναι dac δεν είναι usb, αλλά του φορτώνεις μιά χαρά από το usb του καλώδιο ότι θες και ....πως να το πω ρε παιδιά σκίζει.
Και φυσικά αυτής της φιο γκουμούτσας της ρίχνει στ αυτιά οπτικά και ποιοτικά.
Και μιλάμε για μηχανάκι που κοντεύει δεκαετία σχεδόν.

Να σου πω την αλήθεια Χρήστο εμένα και τα 24/96Κ μου είναι υπέρ-αρκετά. Το 99% της μουσικής που ακούω είναι στα 16/44.1Κ.

Όμως η έλλειψη δυνατότητας για αναπαραγωγή των 88.2Κ συνήθως δείχνει πως δεν υπάρχει dedicated clock για όλα τα πολλαπλάσια του 44.1 (κάποιος κρύσταλλος, ταλαντωτής κτλ)
και πως ακόμα και το ρολόι για τα 44.1Κ προέρχεται από το ρολόι για τα πολλαπλάσια του 48Κ.

Άλλο ένα δεδομένο είναι η αύξηση παραμόρφωσης, ενδοδιαμόρφωσης κτλ κατά την αναπαραγωγή από μία συχνότητα δειγματοληψίας και μετά.

Άρα αν είναι να διαλέξω μεταξύ της δυνατότητας αναπαραγωγής 88.2 ή 192 θα διαλέξω το πρώτο. Το ένα είναι πιθανό σημάδι ποιότητας ενώ το άλλο είναι ένα ακόμη feature.

μετην ευκαιρία που συμφωνούμε στο παραπάνω θα επανέλθω στο πολυαγαπημένο μου πρόσφατα (και χάρη σε σένα) ipod gen5 από το οποίο ακούω αυτή τη στιγμή το let it bleed σε 24/176.4 και το μηχανάκι τα δίνει κανονικά.
Δεν βρίσκω κανένα νόημα να κουβαλάει κανείς 24/96 και πάνω στην τσέπη του.
Ναι το ipod δεν είναι dac δεν είναι usb, αλλά του φορτώνεις μιά χαρά από το usb του καλώδιο ότι θες και ....πως να το πω ρε παιδιά σκίζει.
Και φυσικά αυτής της φιο γκουμούτσας της ρίχνει στ αυτιά οπτικά και ποιοτικά.
Και μιλάμε για μηχανάκι που κοντεύει δεκαετία σχεδόν.

Το ipod δεν παίζει αρχεία υψηλής ανάλυσης, τα κάνει downsample...

Τα αρχεία που έχω είναι αυτά που είναι και δεν νομίζω να είναι υπερβολή αν είναι υψηλής ανάλυσης να τα παίζω ως έχουν από το music player της αρεσκείας μου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και την καλύτερη ποιότητα που παρέχουν (χωρίς να γίνονται downsample)...

Το προϊόν αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ipod και που θέλουν να ακούνε αρχεία υψηλής ανάλυσης, και ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ... να ακούνε από τα κανονικού μεγέθους ακουστικά τους χωρίς την ανάγκη εξτρά ενισχυτή...

Δημήτρη το fiio είναι πολύ πιο μπροστά από το ipod... άστο...

Λάμπρο... μετά από πολλές ακροάσεις στο παρελθόν δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά σε resample από 24/88,2... ας μην το ψειρίζουμε τόσο δεν είναι χαιεντάδικο το μηχανάκι... 200 δολάρια έχει...

Τα άλλα στα 600-700-800 δολάρια... είδαμε τις μετρήσεις τους... κλάφτα χαράλαμπε...

Που ποιος το λεει Χρηστο οτι κανειdownsample
Και γιατι να κανει
Δεν υπαρχει λογος αφου δεν εχει ψηφιακη εξοδο
Θα ηθελα να μου πεις που το ειδες και ποιος το τεκμηριωνει

Τα 270 τα οδηγει ικανοποιητικα παντως αν οχι επαρκως

Δεν είναι το θέμα μας εδώ Δημήτρη... τα έχουμε ξαναπεί για το ipod... να μην λέμε τα ίδια...

Αν δεν με πιστεύεις στείλε e-mail στην apple.

Απάντηση: Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Που ποιος το λεει Χρηστο οτι κανειdownsample
Και γιατι να κανει
Δεν υπαρχει λογος αφου δεν εχει ψηφιακη εξοδο
Θα ηθελα να μου πεις που το ειδες και ποιος το τεκμηριωνει

Microprocessor - PortalPlayer PP5021C with dual ARM7TDMI cores
Video chip - Broadcom BCM2722
Audio chip - Wolfson Microelectronics WM8758 codec

Αυτά είναι τα στοιχεία του I-pod.
Και πάει μέχρι 16/48.
Μπορεί να αποθηκεύει κομμάτια με πιο υψηλές αναλύσεις αλλά ναι,τα κάνει downsample.

Να σου πω την αλήθεια Χρήστο εμένα και τα 24/96Κ μου είναι υπέρ-αρκετά. Το 99% της μουσικής που ακούω είναι στα 16/44.1Κ.

Όμως η έλλειψη δυνατότητας για αναπαραγωγή των 88.2Κ συνήθως δείχνει πως δεν υπάρχει dedicated clock για όλα τα πολλαπλάσια του 44.1 (κάποιος κρύσταλλος, ταλαντωτής κτλ)
και πως ακόμα και το ρολόι για τα 44.1Κ προέρχεται από το ρολόι για τα πολλαπλάσια του 48Κ.

Άλλο ένα δεδομένο είναι η αύξηση παραμόρφωσης, ενδοδιαμόρφωσης κτλ κατά την αναπαραγωγή από μία συχνότητα δειγματοληψίας και μετά.

Άρα αν είναι να διαλέξω μεταξύ της δυνατότητας αναπαραγωγής 88.2 ή 192 θα διαλέξω το πρώτο. Το ένα είναι πιθανό σημάδι ποιότητας ενώ το άλλο είναι ένα ακόμη feature.

Tonal συμφωνώ απολυτα με τα παραπάνω.
Καταλαβαίνω και τον Chris που λέει ότι το 24/96 του είναι αρκετό,
Αλλά το πρόβλημα είναι το πραγματικό ρόλοι για 44,1 … 88,2 κτλ.
Είναι ένα γρήγορο check για κάθε κάρτα ήχου / μικρό dac / συσκευή για να καταλάβει κανείς πόσο ολοκληρωμένη είναι η σχεδίαση του.

Δλδ στην ουσία κάποιοι dacs στα 96 που δεν παιζουν 88.2 έχουν clock για 48 που το βάζουν να χρονιζει κ στα 44.1, αν κ τεχνικά δεν είναι απολύτως σωστο, επειδή δεν μπορουν να κανουν αλλιως λόγω κυρίαρχης δειγματοληψιας.
Έτσι εξυπηρετείται το μάρκετινγκ (24/96 dac) αλλά χάνεται η ουσία....
Ναι;

Ο χρονισμός των ocilators αν είναι ή δεν είναι μαθηματικά διαιρέσιμος με την δειγματοληψία, δεν σημαίνει ότι ο ήχος θα είναι ή δεν θα είναι καλός... απλά αυτά που έχουν καλά ρολόγια παίζουν το αρχείο με μεγαλύτερη ακρίβεια είτε είναι ακουστό είτε όχι...

Ενδιαφέρον αυτό που γράφεις. Αυτή την εποχή ακούω με ένα North Star Design 192, δάνειο από ένα φίλο. Πρόσεξα ότι δεν έχει ένδειξη ότι παίζει 88.1, ενώ έχει ξεχωριστά λεντάκια για 44.1, 48, 96, 192. Όταν το τάισα 88.2 από την ψηφιακή έξοδο του ΟΡΡΟ αρνήθηκε να το παίξει native, άκουγα μόνο χιόνια. Τα έπαιξε μόνο όταν πάτησα το κουμπί του upsampling.

Microprocessor - PortalPlayer PP5021C with dual ARM7TDMI cores
Video chip - Broadcom BCM2722
Audio chip - Wolfson Microelectronics WM8758 codec

Αυτά είναι τα στοιχεία του I-pod.
Και πάει μέχρι 16/48.
Μπορεί να αποθηκεύει κομμάτια με πιο υψηλές αναλύσεις αλλά ναι,τα κάνει downsample.
Τα παραπανω ειναι γνωστα και δεν σχετιζονται απαραιτητα με downsample

Δεν είναι το θέμα μας εδώ Δημήτρη... τα έχουμε ξαναπεί για το ipod... να μην λέμε τα ίδια...

Αν δεν με πιστεύεις στείλε e-mail στην apple.
Εχεις μια τυπολατρεια σχετικα με την τηρηση του οντοπικ.
Συμφωνω εν μερει μονο.
Εδω συζηταμε για να βγουμε λιγο πιο σοφοι.
Εχεις στειλει εσυ mail?
Aν ναι θσ ηθελα να ξερω την απαντηση

Απάντηση: Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Τα παραπανω ειναι γνωστα και δεν σχετιζονται απαραιτητα με downsample

Απλώς τα ανέφερα γιατί τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου audio chip είναι τα παρακάτω:

PLL supporting various clocks between 8MHz-50MHz
Sample rates supported (kHz): 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48
Οπότε εκ των πραγμάτων δεν πάει παραπάνω,μοιραία λοιπόν θα κάνει downsample στα >16/48.
Εδώ και τα υπόλοιπα στοιχεία του chip.