Fiio X3 24/192 DSD64 DAP

Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Οκ. αυτό που λες δεν το κάνει, έχει όμως spdif out...

Πάντως θεωρώ ότι έχει πολύ καλό και ξεκούραστο ήχο, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει αυτόν τον αέρα και την λεπτομέρεια ψηλά που έχει το ODAC/Salas, το ακούω πολύ και έχω παραμερίσει λίγο το κεντρικό μου σύστημα ακρόασης ακουστικών...

Τολμώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο συνοδό ακουστικών έχω αγοράσει μέχρι στιγμής... ανώτερο από οποιοδήποτε ipod και συναφή...

Απάντηση: Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Οκ.

Τολμώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο συνοδό ακουστικών ... ανώτερο από οποιοδήποτε ipod και συναφή...

συμφωνω απολυτα
δοκιμασα τα ιδια τραγουδια ιδια εγγραφη σ ενα ipod αξιας 350 ευρω
το κερδισε ανετα
καποιος σωστα το αποκαλεσε The Killer of ipod
και κατι αλλο μου αλλαξε και τον ηχο στο αυτοκινητο (προς το καλυτερο)

.

Εχω κανει μια ερωτηση εδω,αν με το fiio x3 εχεις τη δυνατοτητα ρυθμισης equalizer,αλλα δεν ελαβα καποια απαντηση.

Googlαρα και βρηκα αυτο το νημα στο headfi

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=...xoHwCQ&usg=AFQjCNH2sg75i4V_CHoj39Vj9atPQ3lk_g

Διορθωστε με αν κανω λαθος,δε το διαβασα τοσο προσεκτικα ολο,αλλα απο οτι εχω καταλαβει,ειναι κατι το οποιο αυτο το fiio δεν υποστηριζει ακομη,και νομιζω κατι ειδα στο νημα αυτο οτι eq θα υπαρχει στο x5.
Το x3 εχει μονο καποια απλη ρυθμιση μπασα-πριμα?

Παρατηρω τελευταια το Ipod μου να εχει μειωμενη διαρκεια μπαταριας,και θελω να υπαρχουν στο ρανταρ μου player προς πιθανη αντικατασταση στο μελλον.
Απαραιτητη προυποθεση ειναι να υπαρχει δυνατοτητα καποιας ικανοποιητικα λεπτομερους ρυθμισης του eq χωρις καποια αισθητη/ακουστη πτωση της ποιοτητας,τουλαχιστον σε νορμαλ πλαισια hi fi ακροασης και οχι με 100% αυστηρα hi end κριτηρια.

Last edited:

Εχω κανει μια ερωτηση εδω,αν με το fiio x3 εχεις τη δυνατοτητα ρυθμισης equalizer,αλλα δεν ελαβα καποια απαντηση.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=...xoHwCQ&usg=AFQjCNH2sg75i4V_CHoj39Vj9atPQ3lk_g

Διορθωστε με αν κανω λαθος,δε το διαβασα τοσο προσεκτικα ολο,αλλα απο οτι εχω καταλαβει,ειναι κατι το οποιο αυτο το fiio δεν υποστηριζει ακομη,και νομιζω κατι ειδα στο νημα αυτο οτι eq θα υπαρχει στο x5.

Παρατηρω τελευταια το Ipod μου να εχει μειωμενη διαρκεια μπαταριας,και θελω να υπαρχουν στο ρανταρ μου player προς πιθανη αντικατασταση στο μελλον.
Απαραιτητη προυποθεση ειναι να υπαρχει δυνατοτητα καποιας ικανοποιητικα λεπτομερους ρυθμισης του eq χωρις καποια αισθητη/ακουστη πτωση της ποιοτητας,τουλαχιστον σε νορμαλ πλαισια hi fi ακροασης και οχι με 100% αυστηρα hi end κριτηρια.

εγω στο ipod θα άλλαζα μπαταρία.
Αν βγεί fiio με wifi ίσως δελεαστώ.
Για την ώρα καλύπτομαι στο σπίτι με το κινητό μου που ρουφάει τη μουσική μέσω wifi ή με το Ipod αν θέλω πιό πολύ γκάζι.

Ναι αλλα αν ειναι να κανει η μπαταρια περιπου οσο το ipod :ADFADF1:
Και που την αλλαζεις επισης. Εχω το ipod nano 5th gen

Και επισης sorry για την αγνοια αλλα τι ειναι αυτο που λενε Rockbox στο Ipod οπου μπορεις να χρησιμοποιησεις eq

Και γιατι δε μπορεις να περασεις στο ipod το δικο σου eq preset απο τα itunes ειναι κατι το οποιο δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι δε γινεται :hmmmm2:

Με συγχωρειτε για τα off topic

Γιάννη, αν σε ενδιέφερε το προϊόν, θα μπορούσες να δεις στην μοναδική σελίδα που περιγράφει το προϊόν http://www.fiio.com.cn/products/index.aspx?MenuID=105026016 , ότι δεν έχει ισοσταθμιστή συχνοτήτων...

Οπότε μην γκρινιάζεις σε παρακαλώ ότι δεν σου απάντησα εγώ ή ο Στέλιος...

Από την άλλη το λογισμικό του Χ3 είναι εξαιρετικά εύκολο να ρυθμιστεί και να βγει καινούργιο firmware με το equalizer,...

Προσωπικά, και μετά από πάμπολλους πειραματισμούς, πουθενά και σε κανένα λογισμικό/συσκευή δεν χρησιμοποιώ ισοσταθμιστές.

Όλοι λέτε γνώμες και είναι φυσικά ευπρόσδεκτες, αλλά δεν έχετε ακούσει το Χ3,... το πόσο καλύτερο είναι από τα ipod δυστυχώς δεν μπορώ να σας το μεταφέρω ότι και να σας πω... και οι ανοησίες του headfi, με αφήνουν αδιάφορο... αν πρόσεξες μόνο καμιά 60ρια (Χ3 έχουν πωληθεί χιλιάδες μέχρι στιγμής) άτομα θεωρούν ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο...

Εγώ θεωρώ με τα ακουστικά μου (Sennheiser HD800 και Fostex T50rp,) ότι δεν χρειάζεται...

Δεν αποκλείεται όμως να συμπεριληφθεί μέσα στο επόμενο firmware...

Αν κάποιος κάνει την δουλειά του και έχει συνηθίσει με wifi κλπ... είναι ένα θέμα..., αν θέλει κανείς δίνει προτεραιότητα στην ηχητική ποιότητα ΚΑΙ ενισχυτική ικανότητα, δεν υπάρχει καμιά επαφή με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ipod...

βαριομουν να το ψαξω γι'αυτο ρωτησα εδω να μου πειτε εδω που το εχετε εσεις.
Και δε γκρινιαξα :p

Δε το εχω ακουσει και δεν αμφισβητω οτι θα ειναι πολυ καλο.
Θελω στο επομενο φορητο οταν και αν θα παρω να μπορω να ρυθμισω eq γιατι καποια ακουστικα μου εχουν καλα στοιχεια αλλα λιγο διαφορετικη ισορροποια συχνοτητων απ'οτι θα ηθελα.

Ναι αλλα αν ειναι να κανει η μπαταρια περιπου οσο το ipod :ADFADF1:
Και που την αλλαζεις επισης. Εχω το ipod nano 5th gen

Και επισης sorry για την αγνοια αλλα τι ειναι αυτο που λενε Rockbox στο Ipod οπου μπορεις να χρησιμοποιησεις eq

Και γιατι δε μπορεις να περασεις στο ipod το δικο σου eq preset απο τα itunes ειναι κατι το οποιο δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι δε γινεται :hmmmm2:

Με συγχωρειτε για τα off topic

η μπαταρία αλλάζει. Αν τα χέρια πιάνουν το κάνεις. Αλλιώς απευθύνεσαι σε κάποιον που μπορεί να σου το κάνει.
Η μπαταρία είναι φθηνή.
Θα μπορούσα να σε βοηθήσω ως ένα σημείο.

Αν κάποιος κάνει την δουλειά του και έχει συνηθίσει με wifi κλπ... είναι ένα θέμα..., αν θέλει κανείς δίνει προτεραιότητα στην ηχητική ποιότητα ΚΑΙ ενισχυτική ικανότητα, δεν υπάρχει καμιά επαφή με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ipod...

Χρήστο, άλλο το ipod άλλο το wifi.
Το πρώτο το αναφέρω με την λογική ότι ήδη έχω το ipod είμαι (προσωπικά πάντα) ικανοποιημένος από τον ήχο του και την ευχρησία του αλλά βαριέμαι να του περνάω κάθε τόσο κομμάτια. Συνεπώς προτιμώ στη χρήση το S3 μέσω wifi απ όπου έχω στο χέρι ολή μου την δισκοθήκη. Και προτιμώ την ευχρησία αυτή παρ όλο που το S3 δεν παίζει τόσο καλά.
Είμαι σίγουρος από τις περιγραφές σας ότι το fiio παίζει καλύτερα, αλλά με συγχωρείτε, άλλη μια συσκευή που να θέλει τάισμα κομματιών κάθε εβδομάδα δεν είναι για μένα.
Αν είχε wifi ναι.
Επίσης καλώς ή κακώς δένομαι με μηχανάκια που περνάνε από τα χέρια μου. Και το ipod δεν θέλω ούτε να το σκοτώσω ούτε να το βάλω στο συρτάρι.
Δεν πρόλαβα κι όλας στην έκθεση να ακούσω του Στέλιου να πάρω ιδέες.

Πάντως θα συμφωνήσω πως η ισοστάθμιση ποτέ δεν μου χρειάστηκε.

Το κατάλαβα ότι βαριόσουνα...-bye-

Απλά υπομονή για νέα firmware... η Fiio δείχνει πολύ μεγάλη σοβαρότητα και επαγγελματισμό, και αυτό φαίνεται από το πόσο συχνά βγάζει firmware, εν αντιθέσει με την ibasso πχ που τα dap της αν και παίζουν πολύ ωραία έχουν άπειρα προβλήματα με τα windows... και δεν εννοούν να βγάλουν αναβαθμίσεις...

ή υπομονή για το Χ5...

Χρήστο, δεν θυμάμαι, όσο είχες τα 650 πρόλαβες να κάνεις ακρόαση του σετ ; πως σου φάνηκε ; σκέπτομαι μήπως το πάρω σαν ντακ για το σύστημα του γραφείου και όταν είμαι on the go να το παίρνω που και που μαζί μου ...

Χρήστο, δεν θυμάμαι, όσο είχες τα 650 πρόλαβες να κάνεις ακρόαση του σετ ; πως σου φάνηκε ; σκέπτομαι μήπως το πάρω σαν ντακ για το σύστημα του γραφείου και όταν είμαι on the go να το παίρνω που και που μαζί μου ...

Δεν το άκουσα με τα 650, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι καλό, και ειδικά με την δυνατότητα του σαν DAC, γίνεται πολυεργαλείο...

Τι είναι το S3?

galaxy.
έχω γράψει αλλού.
Με τα κατάλληλα apps ακούω όλο το δίσκο μου, αλλά και την βιβλιοθήκη του squeezbox όπου θέλω στο σπίτι. Δεν έχει μεγάλη ισχύ με τα mh1 αλλά με τα superlux σκίζει....

ααα,... οκ... (έχω το S4... και ακούγεται σαν τρανζιστοράκι μπροστά στο Χ3 πάντως...)

χμμμ
εξαρτάται τι του βάζεις.
Πχ τα Mh1 ....δεν.
Με τα superlux όπως σου είπα είναι καλύτερα.
Αλλά σου είπα πιό πάνω: βαριέμαι, ΝΑΙ....
από το να σηκώνομαι πχ να γυρίζω ποτενσιόμετρο στο καλύτερο σύστημα, θα προτιμήσω ένα υποδεέστερο που θα μου δίνει τηλεχειρισμό.
από το να φορτώνω φλακ προτιμώ να τα παίρνω από το wifi μου, ακόμα και στην τουαλέτα....

Δημήτρη, η διευκρίνηση του τι του βάζεις (αναφερόμενος στο ενισχυτικό στάδιο και στην ευαισθησία των ακουστικών) δεν είναι αυτό που εννούσα εγώ (και ούτε θα έκανα τέτοιο λάθος στις συγκρίσεις που κάνω...)...

Εγώ μιλάω για την ηχητική ποιότητα με τα ίδια ευαίσθητα ακουστικά όταν τα συνδέεις και στα δύο...

Τώρα περί ορέξεως "ευκολιών" κολοκυθόπιτα, απλά πίστευα ότι θα έπρεπε τουλάχιστον η μέγιστη ηχητική ποιότητα ενός προϊόντος να είναι το κύριο χαρακτηριστικό, για την επιλογή του...και τα υπόλοιπα να έπονται...

Βλέπω ότι δεν ισχύει αυτό, και αύριο μπορεί να μπει στο νήμα κάποιος άλλος, και να πει κάλλιστα, ότι δεν θα το προτιμήσει επειδή δεν το έχουν σε πράσινο παπαγαλί χρώμα αλουμινένιο κουτί...