Παιδιά από την εμπειρία σας, για τους καμένους ουρανούς (ως επί το πλείστον σε αστικά τοπία), προτιμάμε τα soft ή τα hard ND grad?
Οσον αφορά τα ND grad o send απάντησε ήδη.
Οσον αφορά τα μεταβλητά ND έχω γράψει παλιότερα και εκφράσει την βαθύτατη αντιπάθειά μου και νομίζω οτι την έχω τεκμηριώσει, καθώς σε ακραίο σκοτείνιασμα, πάνω απο 6 στοπ, εκεί που μάλλον το χρειαζόμαστε, παρουσιάζει τόπους-τόπους ανόμοιο σκοτείνιασμα. Επειδή δεν έχει καμία σημασία η ακρίβεια των στοπ που κόβει, ενώ η ομοιομορφία έχει καθώς και η ευκρίνεια, είναι μακράν προτιμότερη η αγορά ενός ND8 + ND64 και αν το χρειαζόμαστε ενός ND400. Αυτά μας δίνουν 3, 6 & 8,5 στοπ με πολύ καλύτερο χρώμα, ομοιομορφία και ευκρίνεια. Υπ όψιν οτι με το ND8 + MD64 αν τα βάλουμε μαζί φτιάχνουμε ένα ND500, δηλ 9 στοπ ND, οπότε το ND400 μάλλον δεν χρειάζεται.
Συγνώμη αν σας χάλασα την χαρά για το γκατζετάκι, αλλα για μένα δεν είναι τίποτα περισσότερο απο αυτό ακριβώς: γκατζετάκι. Τάσο αν έρθει και το δεύτερο, μαζί θα τα πετάξεις :bigcry: Μην τα χαρίσεις και βάλεις άλλους σε μπελάδες ;-)
Παιδιά από την εμπειρία σας, για τους καμένους ουρανούς (ως επί το πλείστον σε αστικά τοπία), προτιμάμε τα soft ή τα hard ND grad?
Οπως τα περιμενα... κοβει πολυ οξυτητα... λασπη .
Θα παραμεινω στα hitec φλιτρα.
Aυτα τα hitec δηλαδη, ριχνουν την εκθεση 8 στοπ και βγαζουν την ιδια ευκρινεια και οξυτητα σα να μη τα ειχες φορεμενα?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.