Firewire ή e-Sata;

τι του λετε ρε σεις.......

θελετε να εχει τις διπλασιες αποριες - προβληματα ?

το μπελα σας ψαχνετε μου φαινεται...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Για ρωτα να μαθεις. Εχω τη μελετη ετοιμη...

Το ξερω το ξερω, ποιος τα λεει σε ποιον δεν ξερω τελικα :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Πρέπει να μιλήσουμε... Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συλλογή εξωτερικών δίσκων, τίγκαρα.
Πρέπει να βρούμε μιά λύση. Ενδιαφέρομαι άμεσα.
icon12.gif

Υπάρχουν μια χαρά λύσεις, αλλά δεν είναι η παραπάνω. :smile:

Όπως λένε τα παιδιά, μάλλον πηγαίνεις για file server.
Ρεαλιστικά, φτάνεις μέχρι τα 8TB raw (χωρίς RAID) σε ένα μηχάνημα. Αν κάνεις RAID-5 πέφτεις στα 7TB (με δίσκους του 1TB πάντα).

Περισσότερα θα σου πει ο Σύριος.

τι του λετε ρε σεις.......

θελετε να εχει τις διπλασιες αποριες - προβληματα ?

το μπελα σας ψαχνετε μου φαινεται...
Απαξ και στηθεί ο server και μπει και στο δίκτυο (και τα 2 είναι απλές υποθέσεις), η χρήση του από εκεί και πέρα δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα για κάποιον που ξέρει να χειρίζεται ένα ''απλό'' PC.

Σε περίπτωση βλάβης φυσικα θα χρειαστεί κάποιον για βοήθεια αλλά αυτό ισχύει και στην παρούσα φάση.

ΥΓ Το ότι ψάχνουμε τον μπελά μας είναι άλλο θέμα :p

Πάντως αν είναι κανείς να μην ανέβει κατευθείαν στο maximum της χωρητικότητας ενός κλασικού file server που μέχρι σήμερα φτάνει το πολύ τα 8TB (8 σκληρούς δίσκους x 1TB ο καθένας), θα του πρότεινα, με "κρύα καρδιά" βέβαια, να αποφύγει την υλοποίηση RAID συστοιχιών.
Είναι πολύ δεσμευτικότερες για επεκτασιμότητα και πολύ πιο επίφοβες από πλευράς ασφάλειας των δεδομένων συνολικά, σε αόριστο βάθος χρόνου.

Για τέτοιες περιπτώσεις / μεγέθη είναι απλώς άτοπο να μην μιλάμε για RAID 5.

Τόσο απλά. Το θέμα δεν χρήζει καν κουβέντας ( :p ).

Πάντως αν είναι κανείς να μην ανέβει κατευθείαν στο maximum της χωρητικότητας ενός κλασικού file server ....

Αν είναι να το κάνεις κάντο απ' την αρχή.
Αυτή τη στιγμή - με εσωτερικούς και εξωτερικούς - είμαι στα 6,5 TB κι έχω πρόβλημα χώρου.
icon11.gif

Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

καταλαβα την κανετε διακριτικα .......:grinning-smiley-043

Όχι καλέ! Απλά ο Σύριος έχει ήδη στημένο ένα τέτοιο, όπως περίπου το θέλει ο Μπάμπης, και έχει ιδία εμπειρία.

Re: Απάντηση: Firewire ή e-Sata;

Αν είναι να το κάνεις κάντο απ' την αρχή.
Αυτή τη στιγμή - με εσωτερικούς και εξωτερικούς - είμαι στα 6,5 TB κι έχω πρόβλημα χώρου.
icon11.gif

Δηλαδή με άλλα τόσα TB λογικά θα είσαι ΟΚ για κανα χρόνο.. Not bad.. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Firewire ή e-Sata;

Δηλαδή με άλλα τόσα TB λογικά θα είσαι ΟΚ για κανα χρόνο.. Not bad.. :p

Μάλλον. Βέβαια εξαρτάται και από την "ανταπόκριση" των φίλων μου...
Τώρα τελευταία μου έχουν περιορίσει τις "προμήθειες"...
icon10.gif

Για ποιο απλες λυσεις, μπορεις να δεις και NAS storage...
Ποιο ακριβη , αλλα οτι πρεπει για τη περιπτωση του Μπαμπη που δε θελέι πολλα-πολλα... και ευκολο στη μεταφορα αν χρειαστει και ποιο αξιοπιστο.
Ενα πολυ καλο και ευχρηστο δειγμα ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?developer=DROBO

Mπορεις να συνδεσεις 2 units σε ενα droboshare με συνολικη χωρητικοτητα 8 TB... για κανενα χρονο σε καλυπτει φανταζομαι !!!

Από ταχύτητες Γιάννη όμως δεν παραμένουν στα γνωστά χάλια (ειδικά στην εγγραφή);.

Το εχω δει στη πραξη και επαιζε ανετα 2 sream HD, στην εγγραφη ειναι λιγο ποιο αργο (ταχυτητες τυπου ethernet 100) , αλλα μπροστα στην ευχρηστια και στην αξιοπιστια , μπορεις να κανεις ενα μικρο συμβιβασμο.
Φαντασου οτι του εβγαλα ενα δισκο ενω επαιζε και δε καταλαβε τιποτα, μολις εβαλα ενα νεο δισκο επανω του , αρχισε αμεσως το reconstruction kai συνεχισε κανονικα !

http://www.youtube.com/swf/l.swf?vi...hw1&use_get_video_info=1&load_modules=1&hl=en

Last edited:
Για ποιο απλες λυσεις, μπορεις να δεις και NAS storage...
Ποιο ακριβη , αλλα οτι πρεπει για τη περιπτωση του Μπαμπη που δε θελέι πολλα-πολλα... και ευκολο στη μεταφορα αν χρειαστει και ποιο αξιοπιστο.
Ενα πολυ καλο και ευχρηστο δειγμα ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?developer=DROBO

Mπορεις να συνδεσεις 2 units σε ενα droboshare με συνολικη χωρητικοτητα 8 TB... για κανενα χρονο σε καλυπτει φανταζομαι !!!

Χμ.. Droboshare + 2xDroboBaseUnit = 837 , δηλαδή περίπου όσο ο file server (με hardware RAID controller).. και εντελώς άλλη κλάση επιδόσεων.

Βέβαια, τα Drobo όντως φαίνονται πιο εύκολα στο στήσιμο / χρήση.

Όπως τα λέει ο Δημήτρης.

Πολλά λεφτά και ασύγκριτα χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με server (πχ όταν γράφει δεν θα μπορεί να παίξει παράλληλα τίποτα ενώ επίσης φαντάσου ότι θα θέλει ~1+ ώρα για να γράψει ένα BR).

Επίσης ο Server μην ξεχνάμε ότι θα είναι ένα ακόμα PC (πχ μπορεί να εκτελεί χρέη κατεβαστηρίου).

Είχα και εγώ το NAS της Intel και (για τα παραπάνω - μεταξύ άλλων) κατάλαβα ότι την υγειά σου την βρίσκεις μόνο με server (όπερ και εγένετο).

Ναι, αλλα για υπολογισε θορυβο και οικονομια στο ρευμα...
Δεν μπορεις επισης να το μεταφερεις ευκολα στο εξοχικο ή σε ενα φιλο σου.
Και στο τεστ που εκανα εγω μπορουσες ευκολα να παιξει ενα Stream ενω εγραφε στο σκληρο του.