First Watt F5 by Nelson Pass

δεν κατάλαβα το κουτί του Μανώλο νάναι ιδιαίτερα διαφορετικό στις ψύκτρες....

Δες σαν οδηγό τις ψύκτρες του μπαμπά του F5 Nelson Pass

2_6.jpg

το 2u με τίποτα, το 5u πρέπει να κάνει

να καταλάβω, το 5u επειδή έχει μεγάλες ψύκτρες ή επειδή ΘΕΛΕΙ τόσο χώρο ?

Το κουτί του Μανώλο, επαναλαμβάνω, μου φαίνεται πιό συμμαζεμένο από 5u.
Ας μας πει βέβαια.

Σε 5U τον στεγασα τον δικο μου και ειμαι .....καλα ... αλλα οχι για παραπανω.

δηλαδή πόση θερμοκρασία ανεβάζουν αυτά τα τελικά, και πόση απάγουν οι ψύκτρες αυτές?

να καταλάβω, το 5u επειδή έχει μεγάλες ψύκτρες ή επειδή ΘΕΛΕΙ τόσο χώρο ?

Το κουτί του Μανώλο, επαναλαμβάνω, μου φαίνεται πιό συμμαζεμένο από 5u.
Ας μας πει βέβαια.

επειδή θέλει μεγάλες ψύκτρες

κάποια στιγμή είχαμε πάρει κάτι ψύκτρες από έναν γερμανό στο ebay με 20+αυρώ το κομμάτι οι οποίες είναι θηρία

κάτσε να ψάξω το λινκ

για τον ζεν ήταν μικρές αλλά για τον f5 θα είναι λουκούμι

*επίσης ρίξε και μια ματιά στις normabox, με 4 κομμάτια st20 τα μεγάλα θα είσαι μια χαρά, 21 ευρώ το κομμάτι (τέτοιες είχε βάλει και ο kzeprf στον δικό του f5 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36641)

normabox, είναι και γειτονάκι σου
http://www.normabox.gr/website/product_info.php?cust_id=&template_id=&lang=gr&cPath=9&products_id=22

Last edited:
κόβεις και με 30 ευρώ τα υπόλοιπα αλουμίνια, κάνεις καμιά 10αριά σπειρώματα γύρω γύρω και έτοιμος ο κουτής ..... με λιγότερα από 100 ευρώ

*o kzeprf τελικά είχε βάλει τις st15 (16 ευρώ το τμχ) ...

και αν σου αρέσει ο ενισχυτής τόσο πολύ, μετά κάποια στιγμή τον βάζεις και σε άλλο κουτί

Last edited:
κόβεις και με 30 ευρώ τα υπόλοιπα αλουμίνια, κάνεις καμιά 10αριά σπειρώματα γύρω γύρω και έτοιμος ο κουτής ..... με λιγότερα από 100 ευρώ

*o kzeprf τελικά είχε βάλει τις st15 (16 ευρώ το τμχ) ...

και αν σου αρέσει ο ενισχυτής τόσο πολύ, μετά κάποια στιγμή τον βάζεις και σε άλλο κουτί

σωστα δημητρη......πιστευω οτι εγω εδωσα πολλα για κουτι...μετα ανακαλυψα το normabox πλεον στις επομενες κατασκευες παραγγελια τις ψυκτρες με το μετρο και κοψιμο αλουμινια.... δεν θα περνας με τιποτα κοστος των 100 ευρω.....

πολλή κατασκευή.
Θα ρωτήσω το Μανώλη να μου πει αν το κουτί του είναι ΟΚ...
που ...κανονικά πρέπει νάναι.

σωστα δημητρη......πιστευω οτι εγω εδωσα πολλα για κουτι...μετα ανακαλυψα το normabox πλεον στις επομενες κατασκευες παραγγελια τις ψυκτρες με το μετρο και κοψιμο αλουμινια.... δεν θα περνας με τιποτα κοστος των 100 ευρω.....

ωπ δεν πρόαλαβα να δω...
τέλος πάντων πρέπει να έρθω απο εκεί....

τώρα...φτάσαμε στο κουτί και σκαλώσαμε...:smash:

Κι ακόμη μια του "προενισχυτή"...hypnotize... η hotrod έκδοση είναι ακριβώς η ίδια με τη μόνη διαφορά από 12ν μετασχηματιστή στα 15ν λιγα παραπάνω mA στο regulator και ψύκτρες k δύο πυκνωτές παραπάνω για το smoothing και τέλος ένας φιλμ πυκνωτής 0.22uf για bypass των 5 led (αντί του ηλεκτρολυτικού 100uf)

Attachments

• hypnotize.jpg
    hypnotize.jpg
    129.7 KB · Views: 236
πολλή κατασκευή.
Θα ρωτήσω το Μανώλη να μου πει αν το κουτί του είναι ΟΚ...
που ...κανονικά πρέπει νάναι.

για τα ρευματα μου 1.35 bias το κουτι ειναι μια χαρα......για overdrive πιστευω οτι χρειαζομαι μεγαλυτερες ψυκτρες.....

Κι ακόμη μια του "προενισχυτή"...hypnotize... η hotrod έκδοση είναι ακριβώς η ίδια με τη μόνη διαφορά από 12ν μετασχηματιστή στα 15ν λιγα παραπάνω mA στο regulator και ψύκτρες k δύο πυκνωτές παραπάνω για το smoothing και τέλος ένας φιλμ πυκνωτής 0.22uf για bypass των 5 led (αντί του ηλεκτρολυτικού 100uf)

τι έχεις κάνει ωρέ ?? :worshippy:

phono, βουβάλι και Β1 ??

τι λέει το Β1?

ποτ alps? Ποιό ??

Απάντηση: Re: First Watt F5 by Nelson Pass

Μπραβο Σακη !!! :SFGSFGSF:

τι έχεις κάνει ωρέ ?? :worshippy:

phono, βουβάλι και Β1 ??

τι λέει το Β1?

ποτ ? Ποιό ??

Με την σειρά όπως τα λές...
Το B1 μάλλον είναι πιο ήσυχο από το F5 ή ο F5 είναι πιο ήσυχος....
Με λίγα λόγια αν δεν σου χρειάζεται επιπλέον κέρδος βλέπε 6η φώτο... είναι μονόδρομος!

Το alps ένα ταπεινό 20Κ (είναι και η σωστή επιλογή για τον B1)!

O προενισχυτής είναι πρόχειρος-προσωρινός θέλει δουλίτσα μιας και τα καλώδια χωρίς λόγο αρκετά!!!!
Θα συμπληρωθεί το παζλ με :

196733d1289990002-gb-dc-coupled-b1-buffer-shunt-psus-dcb1_light_small.jpg

και λίγο καλύτερα τροφοδοτικά για το βουβαλάκι!:

195859d1289383188-salas-low-shunt-group-design-salas-img_6599a.jpg

Attachments

• phono.jpg
    phono.jpg
    128.8 KB · Views: 178
  • BII.jpg
    BII.jpg
    137.8 KB · Views: 175
  • dcb1.jpg
    dcb1.jpg
    111.8 KB · Views: 187
  • altec.jpg
    altec.jpg
    116.3 KB · Views: 574
Τρελή καριέρα ο F5, ε;

Οσοι ετοιμάζεστε αφήστε χώρο για τσοκ. Οπως είδα στον prooptiki. Αξίζει τον κόπο και τον χώρο. Κι αφήστε έξω τα θερμίστορ. Μ αυτά δεν παίζει τίποτα.

Προτάσεις για αντικατάσταση των θερμίστορ;
Προσωπικά σκέφτομαι να φτιάξω ένα φουρνάκι για τα μικρά φετ εισόδου.

Re: Απάντηση: First Watt F5 by Nelson Pass

Τρελή καριέρα ο F5, ε;

Καριέρα ή απλώς μόδα?
Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλή σχεδίαση που παίζει με πολλά και διαφορετικά ηχεία αν και οι Ζεν/Αλεφ είναι περισότερο του γούστου μου.
Και ας μην αναφερθώ σε σύγκριση με λαμπάτο μονοτελή (ιεροσυλία)