Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Καλησπέρα underdog και καλό χειμώνα να έχουμε, με πολλά reviews και threads!!!!

czoun.......................έπιπλο (ιδιοκατασκευή)
DIAMANTIS SVIGOS....έπιπλο (μικρότερο σε βάθος από αυτό που χρησιμοποιούσε για την CRT)
VEN REN...................έπιπλο (επίκειται η αγορά της τηλεόρασης)
Ntinos......................χτιστό πεζούλι
Psixakias..................έπιπλο (λόγω σεισμοφοβίας!!!!!!)
g10rg0s...................έπιπλο (υπάρχει έτοιμη υποδοχή στον τοίχο για μελλοντική δυνατότητα τοποθέτησης)
nikosmelt..................έπιπλο
MANOS.....................έπιπλα (5 τηλεοράσεις)
underdog..................έπιπλο

gzoun......................τοίχος
Ιωάννης Καράβας.......τοίχος (η επόμενη, 42" TV, θα μπει σε έπιπλο)
MANOS....................τοίχος (2 τηλεοράσεις)

Θα ήθελα ωστόσο να δω πόσο μεγάλο ρόλο παίζει για την αγορά της ένα από τα πιο πολυδιαφημιζόμενα ατού των slim τηλεοράσεων, δηλαδή αυτό του μικρού πάχους των...

Φίλε gatsouni σε τι ακριβώς προσπαθούμε να καταλήξουμε/συζητήσουμε ?

Ρωτάω γιατί πολύ απλά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός από Flat Panel, άρα δεν είναι θέμα επιλογής αλλά μονόδρομος.

Πόσοι από αυτούς που την έχουν σε έπιπλο θα μπορούσαν να έχουν μια τηλεόραση με σωλήνα στην θέση της και την απέρριψαν λόγω όγκου ?

Προσωπικά δεν θα απέρριπτα μια "παχουλή" αν έδινε καλύτερα αποτελέσματα από μια Flat, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν στην αγορά επιλογές.

Απάντηση: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Η δικια μου τοποθετηθηκε στον τοιχο, οχι μονο για θεμα αισθητικης,αλλα και επειδη θα πεφτει το πανι του βιντεοπροβολεα μπροστα της.Οταν ο χωρος ειναι περιορισμενος εστω και καποιοι ποντοι κερδος ειναι σημαντικοι.Με την παλια μου crt η τοποθετηση του πανιου θα ηταν απαγορευτικη.
H φωτο δειχνει πως ακριβως ειναι τοποθετημενη η τηλεοραση πανω απο επιπλο ιδιοκατασκευη,σκοπος μου ηταν η τηλεοραση να μην ειναι αποκομενη εντελως ψηλα στον τοιχο αλλα να δειχνει σαν συνεχεια απο το επιπλο.Το πανι θα πεφτει μπροστα απο την τηλεοραση.IMGP1601.JPG

Βαλε και αλλες 2 που εχω σε επιπλο και οχι σε τοιχο...

Φίλε gatsouni σε τι ακριβώς προσπαθούμε να καταλήξουμε/συζητήσουμε ?

Ρωτάω γιατί πολύ απλά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός από Flat Panel, άρα δεν είναι θέμα επιλογής αλλά μονόδρομος.

Πόσοι από αυτούς που την έχουν σε έπιπλο θα μπορούσαν να έχουν μια τηλεόραση με σωλήνα στην θέση της και την απέρριψαν λόγω όγκου ?

Προσωπικά δεν θα απέρριπτα μια "παχουλή" αν έδινε καλύτερα αποτελέσματα από μια Flat, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν στην αγορά επιλογές.

Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά αυτό που σήμερα θεωρείται μονόδρομος δεν είναι απαραίτητο ότ ξεκίνησε έτσι....

Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι επίπεδες τηλεοράσεις, δεν έβγαιναν σε τόσες ίντσες - και, αν έβγαιναν, η τιμή τους ήταν απαγορευτική για τους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ως ένα από τα μεγαλύτερα υπέρ τους τονίστηκε το μικρό τους βάθος, το οποίο κατά συνέπεια θα επέτρεπε στον κάτοχό τους να τις κρεμάσει στον τοίχο, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τα ογκώδη έπιπλα τηλεοράσεων........

Αυτό ακριβώς δε βλέπω να συμβαίνει εδώ. Και πάλι τονίζω ότι δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό, απλά είναι μία διαπίστωση: οι περισσότεροι από αυτούς που αγοράζουν μία επίπεδη τηλεόραση τηλεόραση δεν την τοποθετούν στο σημείο όπου αυτή δείχνει καλύτερα - βλέπε τοίχο. Από την άλλη βλέπω τις εταιρείες να παλεύουν να βγάλουν όλο και πιο λεπτές τηλεοράσεις - προφανώς βασίζονται σε κάποιες ενδείξεις από την πλευρά των αγοραστών για τις κινήσεις τους αυτές. Και προφανώς αυτές οι τηλεοράσεις προορίζονται για "κρέμασμα".
Για να τελειώσω και να μη σας κουράζω, πιστέυω ότι οι εταιρείες μας πουλάνε τεχνολογία την οποία από την μία πληρώνουμε ακριβά - το "πιο φθηνά από παλιά'" δε σημαίνει απαραίτητα και φθηνά - και από την άλλη δεν τη χρησιμοποιούμε όπως μας την προορίζουν.

Όλο αυτό το λογίδριο αναφέρεται σε όλους όσους ενθουσιάζονται μόνο με την εξωτερική εμφάνιση μιας τηλεόρασης - πιστέψτε με, είναι πολλοί - και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα άλλά στοιχεία, πιο σημαντικά.

Για παράδειγμα, το ίδιο thread θα μπορούσε, με μία μικρή παραλλαγή, να αναφέρεται στο κατά πόσο οι κάτοχοι full HD τηλεοράσεων τις χρησιμοποιούν για να βλέπουν υψηλής ανάλυσης υλικό..........

Μήπως τελικά μας "πασάρουν" ό,τι τους συμφέρει????
Και, επειδή για να έχει αποτέλεσμα μία πράξη πρέπει να υπάρχει και αντίπραξη, μήπως τελικά παίρνουμε πράγματα που δε χρειαζόμαστε/χρησιμοποιούμε στο έπακρο????

Αυτά τα όλιγα από εμένα, συγνώμη αν σας κούρασα
Η όλη κουβέντα είναι πολύ θεωρητική, αφού ουσιαστικά, όπως προείπαν και άλλοι, η πίττα είναι ήδη κομμένη και η πλάστιγγα έχει γύρει οριστικά υπέρ των επίπεδων τηλεοράσεων. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή..................

Είναι προσωπικό γούστο το αν δείχνει μια flat tv καλύτερα στον τοίχο και εξαρτάται πολύ από το setup.

Εγώ τελικά αποφάσισα να μην την βάλω στον τοίχο (όπως αρχικά σκεφτόμουνα) και να φτιάξω ένα έπιπλο.

Λίγο παλιά φώτο..αλλα περίπου έτσι... (ο βραχίονας κανονικά δεν φένεται απλα εδώ την είχα τραβήξει λίγο έξω)

Απο εβδομάδα και η φώτο τις 42άρας (πρώτα ο θεός)

Attachments

• home.jpg
    home.jpg
    149.9 KB · Views: 36
Ιωάννη να φανταστώ οτι αυτή είναι σε υπνοδωμάτιο, ή τελοςπάντων σε χώρο εκτός σαλονίου. Γιατί το λέω αυτό. Γιατί απλούστατα είναι πολύ ψηλά η τηλεόραση για κάποιον που θα κάθεται στον καναπέ

Δηλαδή εγώ δε μετράω στην καταμέτρηση που δήλωσα πως μόλις πάρω flat TV κατά 95% θα την κρεμάσω σε τοίχο;

Πάντως το θέμα με το κατά πόσο επηρεάζεται κάποιος να αγοράσει flat TV κυρίως από τη δυνατότητά της να μπορεί να κρεμαστεί σε τοίχο, νομίζω ότι είναι κάπως άκαιρο πια. Δηλαδή υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που προτιμά κανείς την αγορά μιας flat TV. Η δυνατότητά της αυτή είναι απλά ένα ακόμα feature αυτής της τεχνολογίας που σαφώς και είναι σημαντικό ανεξάρτητα του πότε και του αν το χρησιμοποιήσει κανείς.
Κατά συνέπεια, δε νομίζω ότι πια μπορεί να εξαχθεί εδώ συμπέρασμα του τύπου "μας πουλάνε συσκευές με χαρακτηριστικά που δε θα τα χρειαστούμε". Παλιότερα πράγματι μπορεί να είχε μεγαλύτερη βαρύτητα ένα τέτοιο συμπέρασμα δεδομένων των πολλών κατά τ' άλλα προβλημάτων που συνόδευαν τις flat TV μαζί με την υπερυψηλή τιμή τους. Τώρα όμως πιστεύω ότι μας τραβάνε την προσοχή άλλα ζητήματα κυρίως.

Το αν θα πάρει κανείς κάτι που μπορεί να αποδώσει και πράγματα που τελικά δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ ή έστω σπάνια, δεν εκμηδενίζει άλλα πιθανά θετικά χαρακτηριστικά της επιλογής του αυτής.

260e !! κόστισε η βάση για την 4 ετίας πλάσμα μου. Δυστηχώς πίσω είναι γυψοσανίδα και δεν μπορούσα να την κρεμάσω

Re: Απάντηση: Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Δηλαδή εγώ δε μετράω στην καταμέτρηση που δήλωσα πως μόλις πάρω flat TV κατά 95% θα την κρεμάσω σε τοίχο;

Έλα, παραπονιάρη, θα σε βάλω κι εσένα στον πίνακα!!!!!!! :ernaehrung004:

Κάποιες φωτο που είχα βάλει παλαιότερα ....

attachment.php

....και παρέα με τον βιντεοπροβολέα.....

attachment.php

Καλημέρα...-bye-

Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

260e !! κόστισε η βάση για την 4 ετίας πλάσμα μου. Δυστηχώς πίσω είναι γυψοσανίδα και δεν μπορούσα να την κρεμάσω
Αν πάντως την έχεις κρατήσει ακόμα αυτή τη βάση και εξακολουθεί να σε συγκινεί η ιδέα του επιτοιχισμού της flat TV σου, εγώ να σου πω πως γίνεται η δουλειά ακόμα και σε ψευδότοιχο όπως στην περίπτωση σου. Φυσικά θα πρέπει να έρθει κατάλληλος μάστορας (ικανός γυψοτεχνίτης - γυψαδόρος) ώστε να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές στον ψευδότοιχο σου, πράγμα που βέβαια θα σημαίνει επιπλέον συνολικό κόστος και κάποια σχετική φασαρία στο χώρο σου για λίγες μέρες. Αλλά ότι γίνεται, γίνεται. Στο λέω μιας και τ' αδέρφια μου αυτή τη δουλειά κάνουν.
Όχι τίποτ' άλλο δηλαδή, αλλά κάπου κρίμα και τα 260 σου!

Re: Απάντηση: Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Πάντως το θέμα με το κατά πόσο επηρεάζεται κάποιος να αγοράσει flat TV κυρίως από τη δυνατότητά της να μπορεί να κρεμαστεί σε τοίχο, νομίζω ότι είναι κάπως άκαιρο πια. Δηλαδή υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που προτιμά κανείς την αγορά μιας flat TV.

Το αν θα πάρει κανείς κάτι που μπορεί να αποδώσει και πράγματα που τελικά δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ ή έστω σπάνια, δεν εκμηδενίζει άλλα πιθανά θετικά χαρακτηριστικά της επιλογής του αυτής.

Το αποκλείεις δηλαδή να συμβαίνουν και τα δύο???
Κάτι που ξεκίνησε ως πρώτιστο θέμα μάρκετινκ να πέρασε σε 2η μοίρα δηλαδή, εφόσον οι επίπεδες τηλεοράσεις επικράτησαν έτσι κι αλλιώς στην παραγωγή??

Ίσως βέβαια αυτό να μην ισχύει για όλες τις αγορές: στην Αμερική ή στη Γερμανία ίσως η αγορά επίπλου τηλεόρασης να μη θεωρείται σχεδόν απαραίτητη.

Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Προσωπικά, μία από τις βασικές αρχές στις οποίες πιστεύω είναι και η εξής: δεν αρκεί μόνο η πρόθεση γι'αυτό που κάνεις αλλά και το αποτέλεσμα των όσων κάνεις.........

Σίγουρα οι επίπεδες τηλεοράσεις είναι μονόδρομος - και βελτιώνονται συνέχεια. Αυτό που βλέπω είναι απλά μία εμμονή στο όλο και πιο λεπτή, με όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά, τα οποία κατα πάσα πιθανότητα δε θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ

Για παράδειγμα, υπάρχουν σχετικά threads με τηλεοράσεις που θα βγούνε σε λίγο καιρό και θα προσφέρουν ασύρματη σύνδεση με άλλες περιφερειακές συσκευές. Μέχρι τότε, οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε ήδη σκάψει τους τοίχους των σπιτιών μας και θα έχουμε περάσει καλώδια δικτύου, και πάει λέγοντας. Μήπως είναι ένας φαύλος κύκλος για να πέρνουμε συνέχεια όλο και περισσότερα πράγματα, τα οποία οι περισσότεροι δε θα τα χρειαστούμε????

czoun, μου έκανες την καρδιά περιβόλι με τις φωτογραφίες σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κακοπερνάς πουλάκι μου στο "σαλονάκι¨σου!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Για παράδειγμα, υπάρχουν σχετικά threads με τηλεοράσεις που θα βγούνε σε λίγο καιρό και θα προσφέρουν ασύρματη σύνδεση με άλλες περιφερειακές συσκευές. Μέχρι τότε, οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε ήδη σκάψει τους τοίχους των σπιτιών μας και θα έχουμε περάσει καλώδια δικτύου, και πάει λέγοντας. Μήπως είναι ένας φαύλος κύκλος για να πέρνουμε συνέχεια όλο και περισσότερα πράγματα, τα οποία οι περισσότεροι δε θα τα χρειαστούμε????
Κατά τη γνώμη μου θα αργήσει αρκετά ακόμα η εποχή που δεν θα έχουμε καθόλου ανάγκη τα καλώδια. Και να σου πω και την αλήθεια, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ευχόμαστε για το αντίθετο!
Ακόμα και στα σημερινά επίπεδα ασύρματων τεχνολογιών, όπου μπορώ να αποφύγω την χρήση τους με χρήση καλωδίων, προτιμώ σαφώς τα καλώδια παρόλη τη φασαρία ή και το "αντιαισθητικό" του θέματος. Εξάλλου είναι αρκετές οι διαφορετικές χρήσεις των καλωδίων στις Audio, Video, Net, Power κλπ σύγγρονες και απαιτητικές ανάγκες των σχετικών συσκευών.

Ρε παιδια μου φαινεται οτι παμε να το χασουμε...

Δηλαδη επειδη οι κατασκευαστες στις μπροσουρες εχουν τις τηλεορασεις στον τοιχο (καμια φορα και στο ταβανι) ετσι πρεπει να ειναι οπωσδηποτε?

Οταν ενα νεο μοντελο αυτοκινητου στη μπροσουρα ειναι μεσα σε εναν πανεμορφο κηπο μιας ονειρεμενης βιλας στο Malibu ο καταναλωτης που θα το παρει πρεπει να 'χει και τη συγκεκριμενη βιλα???

Για να τελειωνουμε λοιπον με το θεμα αυτο σιγουρα το marketing των κατασκευαστων ειναι βασιλιας και σιγουρα μας πουλαει οτι θελει και ναι μπορει και να μην το εχουμε αναγκη οτι αγοραζουμε (αυτο ισχυει για τα παντα βεβαια) γιατι ο ανθρωπος χρειαζεται μονο τροφη, νερο, βασικη ενδυση, βασικη στεγαση και ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ...

Οι flat τηλεορασεις ειναι ευχρηστες και πρακτικες γιατι μπορει σημερα να την εχουμε πανω σε επιπλο αλλα αυριο μπορουμε ευκολα να την κρεμασουμε στον τοιχο η να την παμε σε αλλη θεση στο ιδιο η διαφορετικο δωματιο, πραγμα πολυ δυσκολο (αν οχι αδυνατο) για τις τεραστιες και βαριες crt.
Και οσο πιο λεπτες και ελαφριες γινονται τοσο πιο ευχρηστες ειναι.

Αυτα και καλο ΣΚ!-bye-

Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Ρε παιδια μου φαινεται οτι παμε να το χασουμε.
Ποιό ακριβώς να χάσουμε;

Δηλαδη επειδη οι κατασκευαστες στις μπροσουρες εχουν τις τηλεορασεις στον τοιχο (καμια φορα και στο ταβανι) ετσι πρεπει να ειναι οπωσδηποτε?
Και βέβαια όχι "οπωσδήποτε"!

Οταν ενα νεο μοντελο αυτοκινητου στη μπροσουρα ειναι μεσα σε εναν πανεμορφο κηπο μιας ονειρεμενης βιλας στο Malibu ο καταναλωτης που θα το παρει πρεπει να 'χει και τη συγκεκριμενη βιλα?
Κοίτα, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, το παράδειγμα με το αμάξι και τη βίλα είναι λίγο άστοχο!
Τη βίλα δε τη βάζουν στη διαφήμιση ως feature του αμαξιού, όπως κάνουν με τον επιτοιχισμό της flat TV. Τη βάζουν για να ομορφύνουν την εικόνα παρουσίασης του αμαξιού, για να λειτουργήσει δελεαστικότερα στον υποψήφιο αγοραστή του όπως δηλαδή κάνουν με ένα όμορφο σαλόνι στο χώρο που είναι η flat TV στη διαφήμιση.
Αυτό θα ίσχυε και στο αμάξι, αν στη διαφήμιση εστίαζαν στο "αντικραδασμικό τασάκι" του αμαξιού που μάλιστα θα ανέβαζε το κόστος του κατά Χ χωρίς να πρέπει μάλιστα όσοι αγοράζουν το αμάξι να είναι και καπνιστές. Άσε που θα μπορούσε να είναι και προαιρετικό όπως δηλαδή η βάση στήριξης τοίχου στη flat TV.
Ωστόσο, δεν είναι πια και όλες οι παρουσιάσεις των flat TVs στις διαφημίσεις τους επιτοιχιζόμενες.

Οι flat τηλεορασεις ειναι ευχρηστες και πρακτικες γιατι μπορει σημερα να την εχουμε πανω σε επιπλο αλλα αυριο μπορουμε ευκολα να την κρεμασουμε στον τοιχο η να την παμε σε αλλη θεση στο ιδιο η διαφορετικο δωματιο, πραγμα πολυ δυσκολο (αν οχι αδυνατο) για τις τεραστιες και βαριες crt.
Και οσο πιο λεπτες και ελαφριες γινονται τοσο πιο ευχρηστες ειναι.
Μα αυτά περίπου λέμε όλοι!

Αυτα και καλο ΣΚ!-bye-
Τύπου "Thread is closed";:2thumb22sup:

H ανάρτηση της τηλεόρασης στον τοίχο, είναι επιτακτική ανάγκη όταν πρόκειται να τοποθετηθεί σε μικρό δωμάτιο... Κι όχι μόνο οι σύγχρονες επίπεδες, αλλά και οι παλιές λαμπάτες (μικρού μεγέθους)...