φορητος ενισχυτης ακουστικων

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Θα ηθελα μια γνωμη για εναν φορητο ενισχυτη ακουστικων και αν αξιζει η αγορα του.

προς το παρον εχω τα harman kardon soho, στο μελλον, ισως γινει αγορα ενος audio technica ath 50x ή ενος philips x2.

συνδεσα τα Soho σε διαφορετικα κινητα, pc, macbook αλλα και ενα παλιο iMac και ειδα οτι η μεγιστη ενταση που ειχε στην καθε συσκευη ηταν διαφορετικη..
μεγαλυτερη ενταση στο iMac, ενω η μικροτερη ηταν στο windows lumia 535.

Οποτε υποθετω οτι με ενα φορητο ενισχυτη ακουστικων θα κερδισω λιγη παραπανω ενταση (χωρις παραμορφωσεις), οπου ειναι και το ζητουμενο στην περιπτωση μου.

αξιζει η αγορα του για τα ακουστικα που διαθετω;
τι επιλογες υπαρχουν και σε τι τιμες κυμαινονται;

Specs
Frequency response: 20Hz~20kHz
Impedance: 32ohms
Max input power: 30mW
Sensitivity: 100dB@1kHz/1mW

Προιόντα που έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος είναι από την εταιρία Fiio http://www.fiio.net/en/fiio υπάρχει και Έλληνας αντιπρόσωπος http://www.fiio.gr/index.php?route=product/category&path=79_60

και προιόντα της jdslabs https://www.jdslabs.com/store/#featured

εξαιρετικά όλα τα μοντέλα.

Δες λίγο ποιά είναι στην κατηγορία τιμής σου και το συζητάμε.

δεν θα ηθελα να ξεπερασω τα 100 εκτος και αν προκειται για μικρη χρηματικη διαφορα.
κατα καιρους υπαρχουν καποιες προσφορες στο massdrop, αλλα δεν γνωριζω αν αξιζουν.

κατι αλλο που δεν γνωριζω ειναι αν θα υπαρχει αισθητη διαφορα στην ενταση (αντικειμενικο) και στην ποιοτητα του ηχου (υποκειμενικο) με την φθηνοτερη λυση πχ το FIIO FUJIYAMA-E06 των 40 ...

τα iphone θεωρουνται οτι εχουν καλο ηχο και ενταση, οποτε δεν γνωριζω αν με τον παραπανω ενισχυτη θα ακουσω καποια διαφορα..
αν τα ειχαν σε καποιο χωρο οπου μπορει ο καθενας να τα δοκιμαζει με τα ακουστικα του, θα ηταν πιο ευκολη η επιλογη.

Στις αγγελίες υπάρχει ο ενισχυτής ifi iCan nano. Αν κρίνω από το αδερφάκι του dac ειναι πολύ καλό μηχάνημα και στην τιμή που ψάχνεις.

ο φίλος ζητάει φορητό ενιχσυτή Κώστα.

Φίλε auter ότι πληρώσεις παίρνεις, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στην επίλογή σου αν έχεις σαν κριτήριο την απόλυτη ποιότητα σε αντίθεση με την ένταση μόνο.

Ο φορητός ενισχυτής καλείται να κάνει ένα δύσκολο έργο, να ενισχύσει τον ήδη ενισχυμένο ήχο από την προενίσχυση του iphone οπότε όσο καλύτερος τόσο λιγότερες οι συνολικές παραμορφώσεις.

Δυστυχώς τα νέα iphone δεν έχουν line out και δεν θα μπορέσει να παρακάμψεις τον ενισχυτή με καλώδιο LOD.

Αν δεν σε πολυενδιαφέρει η ποιότητα τότε θεωρώ ότι με το φτηνό Fiio θα κάνεις δουλειά προσωπικά δεν θα το έπαιρνα.

Είχα το Alpen e17 και είχα μείνει αρκετά ευχαριστημένος (βέβαια έχει και dac που απότι κατάλαβα δεν σε ενδιαφέρει), εγώ (για σκέτο ενισχυτή) θα επέλεγα ως ελάχιστο το Kilimanjaro2-E11K στα 85ε.

το dac τι το χρειαζομαι; μπορω να το εχω για το macbook pro και να το χρησιμοποιω σαν καλη καρτα ηχου πχ;
εχω παλιο iphone 4s αλλα line out δεν εχει..

οποτε σαν επιλογη (για σκέτο ενισχυτή) υπαρχει το Kilimanjaro2-E11K..
αν ειχε και dac σε ποια τιμη κυμαινομαστε;

ευχαριστω

Με ένα dac παρακάμπτεις τελείως τον εσωτερικό ενισχυτή του κινητού ή λάπτοπ. Η εξωτερική συσκευή αναλαμβάνει πλήρως την αποκωδικοποίηση του ψηφιακού σήματος και την ενίσχυση. Αυτή τη λύση προτιμώ προσωπικά. Στην τιμή που θέλεις υπάρχει το iDSP για iphone, περίπου στα 70 ευρώ. Και πολλές άλλες επιλογές.

To iphone 4s έχει line out! απλά χρειάζεσαι ένα είδικό βύσμα που μπαίνει τσην υποδοχή του 4S και βγάζει από εκεί line out.

T-iP4G-8027-1__Fiio-L3-Line-Out-Dock-LOD-Connector.jpg

το dac το χρειάζεσαι για την περίπτωση που όπως πολύ σωστά λες για το laptop σου αλλά μπορεί να είναι και απλός ενισχυτής ακουστικών.

Ο νέος Alpen e17k είναι ιδανικός.

Κώστα το ifi είναι φορητό, αλλά φορτίζει από πακάκι και όχι από usb και έχει ένα περίεργο μέγεθος που το καθιστά λίγο άβολο σε ταξίδι στην τσέπη κλπ οπότε για να λέμε τα πράγματα πιο σωστά έπρεπε να το ονομάσουμε "transportable" κάτι σαν τον JDSLabs O2 δηλαδή. Από άποψη ποιότητας δεν το έχω ακούσει αλλά πρέπει να είναι πολύ καλό και η τιμή που το δίνει ο Μιχάλης πολύ δελεαστική.

1) Εχω και 2 squeezebox touch, το ενα συνδεμένο με av receiver οπου το ηχητικό αποτέλεσμα δεν μου αρεσει ιδιαίτερα, και το αλλο σε ενα Zeppelin air (το οποιο παιζει πολυ καλα, ενω ακούω σχεδον αποκλειςτικα απο αυτο το συςτημα) Και τα δυο συνδεμένα με οπτική ίνα ενω υπαρχει και δυνατότητα σύνδεσης με coaxial..

Μπορω να εκμεταλλευτώ το dac ενός ενισχυτη ακουστικών;
Μαλλον ναι.. Αλλα θα ειναι καλύτερος απο το dac του av receiver ή του Zeppelin air;
ή μηπως ακούω το dac του squeezebox touch και οχι αυτο του av & Zeppelin;

2) στην υποθετική περιπτωςη των ακουστικών και αγορα ενισχυτη/ή & dac με συνολικό budget τα 300 , ποια περιπτωςη ειναι προτιμότερη..

Α) ενισχυτη ή και dac των 200 κ ακουστικά των 100
Β) ακουστικά των 200 και ενιςχυτης ή και dac των 100
Γ) μονο ακουστικά των 300

Με λιγα λόγια παιζει σημαντικότερο ρόλο ο ενιςχυτης των ακουστικών στο πως θα παίξει ενα ακουστικό ή το ανάποδο;

Και για ποια ακουστικά (στο περίπου..απο ποια κατηγορία τιμής και πανω..) αξίζει κανεις να προβεί στην αγορα ενισχυτη ακουστικών/dac;

Last edited:
Εδώ μας μπερδεύεις λίγο, διότι το θέμα από έναν φορητό και απλό ενισχυτή ακουστικών έφτασε να γίνει amp/dac πασπαρτού... συν ακουστικά αξιώσεων...

Θα σου απαντήσω αλλιώς μέσα από το προσωπικό μου ταξίδι μέσα από όλα αυτά.

Δεν υπάρχει ένα πράγμα για όλες τις δουλειές.

Οπότε άλλο το φορητό σύστημα για ταξίδι αεροπορικό με λαπτοπ/κινητό και μικρά ακουστικά, άλλο το οικιακό σύστημα με επιτραπέζιο ενισχυτή/dac και μεγάλα ακουστικά.

Υπάρχει τεράστια θεματολογία εδώ σε αυτή την ενότητα και καλό είναι να ρίξεις ένα διάβασμα.

Πάντως συνοπτικά το DAC είναι η πηγή (όσο καλύτερο τόσο καλύτερος μπορεί να επιλεχθεί και ο συνδυασμός ενισχυτή/ακουστικών), ενώ τα ακουστικά και ο ενισχυτής είναι ένα ζεύγος που πάει μαζί και πρέπει να έχει την μέγιστη συνέργεια τόσο από προδιαγραφές ευαισθησίας/δύναμης κλπ όσο και χαρακτήρα που να αλληλοσυμπληρώνει το ένα το άλλο, όπως ακριβώς τα ηχεία έχουν να κάνουν με τον τελικό ή το ολοκληρωμένο που τα συνοδεύει.

Και εδώ ισχύει ότι λέμε και ξαναλέμε πολλές ακροάσεις μέχρι να κατασταλάξεις στο τι ακριβώς θες.

Το θέμα κόστους εσύ το αποφασίζεις, εγώ πχ έχω (εκτός άλλων) Sennheiser HD800 https://www.skroutz.gr/s/2658599/Sennheiser-HD-800.html?keyphrase=Sennheiser+HD800 για κάποιους το κόστος θεωρείται υπερβολικό, εγώ δεν έχω μετανοιώσει ποτέ που τα αγόρασα.

Αν θες να μπεις σοβαρά στον χώρο των ακουστικών θα σου πρότεινα καλύτερα επιτραπέζιο σύστημα.

Το φορητό μου σύστημα ένας συνδυασμός από Fiio X3/TTPOD T1e/Denon AH-C551/Koss PortaPro είναι για ταξίδια και νανουρίσματα στο κρεβάτι/εξοχικό κλπ. και πολύ λίγο χρήση με το λαπτοπ (και αυτό μόνο σε ταξίδια.

Στο σπίτι ακούω με επιτραπέζιο ενισχυτή και ξεχωριστό dac.

Δεν γνωρίζω τα μηχανήματα που λες και δεν μπορώ να σε συμβουλέψω.

Όπως τα λέει ο Χρήστος.
Δεν υπάρχει μια συνταγή για όλα.
Κατ' αρχήν φορητότητα και μεγάλες αξιώσεις δεν πολυσυμβαδίζουν.

Η μικρότατη δική μου εμπειρία ήταν στην αρχή ενα σχεδόν φορητό πακέτο... για το γραφείο στη δουλειά.
ODac & O2 ενισχυτής ακουστικών. Αγοράστηκε αλλά τελικά δεν μετακινήθηκε ποτέ απο το γραφείο.

Κατέληξα σπίτι να έχω και δεύτερο, καλύτερο σεταπ ακουστικών/ενισχυτή.

Για φορητότητα, εγώ προσωπικά κατέληξα πως δεν αξίζει επένδυση σε φορητό dac/amp.
Ένα ζευγάρι ευαίσθητα ακουστικά και μια χαρά παίζουν τα σύγχρονα ios/android.
Αλλά αυτή είναι εντελώς προσωπική μου άποψη.

Αυτά απο μένα και καλή αναζήτηση.

Έχει δίκιο και ο Αντώνης, στα μοτοσυκλετικά μου ταξίδια δεν παίρνω καν μαζί το Fiio, ακούω κατευθείαν από το Samsung S4 με ακουστικά (και μάλιστα τα εργοστασιακά που αν και πολλοί τα κράζουν, εγώ τα βρίσκω πολύ τίμια και συμπαθητικά).

Εγώ για φορητότητα (απόλυτη φορητότητα όπου less is more) θα πρότεινα τα HiFiMan RE-400.
Απίστευτος ήχος απο ψείρες εξαιρετικής ποιότητας που παίζουν αξιοπρεπέστατα απο όλα τα σύγχρονα κινητά.

Και με περίπου ένα 100ρικο έχεις τελειώσει.

https://head-direct.com/Products/?act=detail&id=143

Αντώνη τα έχεις? θα ήθελα να τα ακούσω κάποια στιγμή...

Πάντως προσοχή στις ψείρες με αγορές χωρίς ακρόαση, στα 100 ευρώ.

Οι δικές μου επιλογές για ψείρες είναι κάτω του 100ρικου και φυσικά όλες χωρίς ακρόαση.

Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι δεν συμμερίζομαι τις γνώμες των πολλών, πχ τα Sony Ericsson που έχει γίνει τόσος ντόρος εδώ είναι μέτρια ακουστικά και η τιμή τους καλή μεν αλλά δεν είναι το giant killer που πολλοί λένε ότι είναι (το ίδιο και κάποιες άλλες ψείρες Sennheiser που λέγανε εδώ στα 19,99 από το Carefour τις αγόρασα και μετά τις χάρισα σε έναν φίλο), άλλο παράδειγμα αγόρασα τα TTPOD T1E από massdrop επειδή τα έβγαλε στα 19 ευρώ συν μεταφορικά, "επανάσταση στο haedfi" αλλά εμένα δεν μου κάνουν το κλικ, είναι λίγο "κούφια"... η μόνη εξαίρεση είναι τα Denon AH-C551 τα οποία, κοίτα να δεις δεν έχουν καλά ριβιού, αλλά για μένα είναι τελείως σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τα υπόλοιπα με μεσαίες και μπάσα από άλλο κόσμο.

Άσε που παίζει τεράστιο ρόλο το μαξιλαράκι σιλικόνης, έχω μια μεγάλη συλλογή απ'ότι μπορείς να φανταστείς όλα κάνουν διαφορά στον ήχο, δεν είναι μόνο περίπτωση καλύτερης ή πιο άνετης προσαρμογής στο αυτί.

Όλοι ακούμε διαφορετικά δεν είναι μόνο θέμα εμπειρίας, είναι και θέμα προσωπικού γούστου, αλλά και ανατομίας του αυτιού ως οργάνου ακοής.

Τα είχα Χρήστο αλλά τα πούλησα.
Τα πούλησα γιατί τελικά δεν με βολεύουν οι ψείρες.
Ήταν όμως καταπληκτικό ζευγάρι ηχητικά.
Και βέβαια όπως τα λές, η πληθώρα μαξιλαράκια που είχε στη συσκευασία άλλαζε δραματικά τον ήχο.
Κυρίως σε ότι αφορά τις χαμηλές συχνότητες.
Εγώ ειλχα ξεχωρίσει 2 σετ και τα ενάλλασα αναλόγως την όρεξη/μουσική.

Εγώ για φορητότητα (απόλυτη φορητότητα όπου less is more) θα πρότεινα τα HiFiMan RE-400.
Απίστευτος ήχος απο ψείρες εξαιρετικής ποιότητας που παίζουν αξιοπρεπέστατα απο όλα τα σύγχρονα κινητά.

Και με περίπου ένα 100ρικο έχεις τελειώσει.

https://head-direct.com/Products/?act=detail&id=143

αυτα με το λεπτο στρογγυλο καλωδιο εχουν συγκεκριμενο οριο ζωης.. σε αυτη την κατηγορια (μαλλον) θα επαιρνα τα philips fidelio s2 τα οποια εχουν πλακε καλωδιο και δειχνουν παρα πολυ ομορφα, ενω ο ινερφιντελιτις τα εχει στο wall of fame.

για απολυτη φορητοτητα καλυτερα ενα bluetooth ακουστικο..
περιμενω τα bluebuds-x τα οποια απο πολλους θεωρουνται τα καλυτερα, μαζι με τα φρεσκα jabra sport pulse

Last edited:
ναι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και θα έλεγα ότι ο Denon είναι σχεδόν άχρηστος ως ενισχυτής ακουστικών εκτός και αν μιλάμε για ψείρες/ΙΕΜ μεγάλης ευαισθησίας

Αχρηστο ποιοτικα δεν τον λες.τα audiotechnica m40x τα παει καλα.η αληθεια ειναι ομως,οτι σε πολλες περιπτωσεις μου λειπει η ενταση.το ειχα πει και στην αρχη που το πηρα και το βλεπω και τωρα σε πολλα κομματια,που εχουν χαμηλες ηχογραφησεις.μου γυαλισε το creative για αυτο και ρωτησα.
δηλαδη να φυγει για καθαρο dac το denon και να παρω για ενισχυτη ακουστικων το e5.για να ακουσω γνωμες.ενα 10ωρο εχει μεινει πριν κλεισει η προσφορα του mass.