φορητος ενισχυτης ακουστικων

ποιον φορητο amp/dac προτεινετε για iphone 6 ?
Κατα προτιμηση απο Ελλαδα ή Ευρωπη.

Αυτον εδω της fostex το ξερει κανεις?
Το καλο μ αυτον ειναι οτι κανει και για Mac....
http://www.oppodigital.com/headphone-amplifier-ha-2/headphone-amplifier-HA-2-Features.aspx

Γιάννη άνοιξε καλύτερα δικό σου θέμα, γράψε και γιατί ακριβώς ψάχνεις, τι ακουστικά έχεις, πόσα λεφτά διαθέτεις κλπ. Έτσι θα το δουν περισσότερα μέλη και θα πάρεις και καλύτερες γνώμες.

@Γιάννης Σπύρου
εδώ είναι κάποια review για το oppo το οποίο αναφέρεις σε προηγούμενο post σου
http://www.headfonia.com/oppo-ha-2-2007-all-over-again/2/
http://www.head-fi.org/products/oppo-ha-2

Για το zorloo δεν φαίνονται να υπάρχουν και πολλά review ακόμη...εδώ ενα πρόχειρο που βρήκα
http://www.audiokarma.org/forums/in...ed-compact-usb-dac-indiegogo-purchase.678344/

Αυτό το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις και θεωρώ οτι είναι κρίσιμης σημασίας, είναι το τί ακουστικά θα χρησιμοποιήσεις
(δλδ τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους σε ohm και ευαισθησία)

Για παράδειγμα, στη δική μου περίπτωση, επειδή το ζητούμενο ήταν η ενίσχυση πρωτίστως των όχι και τόσο ευαίσθητων akg 701,
διατηρώντας όμως κάποια στοιχεία φορητότητας (με την έννοια να μην απαιτείται κατά την αναπαραγωγή σύνδεση με ρεύμα), επέλεξα
εναν αμιγώς ενισυτή ακουστικών και όχι και dac (ο οποίος παρεπιπτόντως δεν δείχνει τις αρετές του με ευαίσθητες ψείρες...αλλά απο
την άλλη ήταν απόλαυση η ακρόαση τραγουδιών μέσω του samsung s5, το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ το τί παραπάνω θα μπορούσε
να μου χαρίσει και ενα dac)

Για να μην σε μπερδέψω περισσότερο και δεδομένου οτι είμαστε σχεδόν γειτονάκια, θα μπορούσαμε να κανονίσουμε να σου φέρω να δοκιμάσεις
με τα ακουστικά σου τον ενισχυτή μου (aune b1)

ποιον φορητο amp/dac προτεινετε για iphone 6 ?
Κατα προτιμηση απο Ελλαδα ή Ευρωπη.

Αυτον εδω της fostex το ξερει κανεις?
Το καλο μ αυτον ειναι οτι κανει και για Mac....
http://www.oppodigital.com/headphone-amplifier-ha-2/headphone-amplifier-HA-2-Features.aspx

θα πηγαινα ειτε για τον Oppo HA-2, ειτε για τον Beyerdynamic A200p..και οι δυο ειναι συμβατοι (με ολα τα αξεσουαρ) για Iphone

αν με ρωτουσες, μεταξυ των 2, θα επαιρνα τον Oppo..

τα mt 50 είναι τα ATH M50?
εάν ναι και εάν διαβάζω σωστά τα χαρακτηριστικά τους 99db ευαισθησία και 38ohm δεν φαίνονται να είναι δύσκολα ως προς την οδήγηση τους
βέβαια δεν τα έχω ακούσει ούτε έχω εμπειρία μαζί τους, αλλά θεωρώ οτι δεν θα είναι και τόσο απαιτητικά στη σωστή οδήγηση τους

Attachments

• mojo_medium.jpg
    mojo_medium.jpg
    40.5 KB · Views: 468
  • mojo_with_hugo.jpg
    mojo_with_hugo.jpg
    24.2 KB · Views: 456
Να διευκρινήσω μόνο τι ακριβώς σημαίνει Mojo. Για την ακρίβεια είναι:

Φορητός ψηφιακός προενισχυτής με έξοδο ακουστικών, αυτόματη επιλογή ψηφιακής πηγής και ψηφιακό ρυθμιστικό στάθμης επιπέδου αναφοράς.

Οδηγάει τα πάντα (εκτός από κάποια μεγάλα ακουστικά, π.χ. κάποια planar magnetic, όπου μπορεί να θεωρηθεί ανεπαρκής) και το θεωρώ ότι καλύτερο για οδήγηση ΙΕΜ αλλά και κάποιων μεγάλων ακουστικών.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...για να ακριβολογούμε.

να ρωτησω, υπαρχει ελληνικο καταστημα που να πουλαει τον Aune b1? αναφερθηκε κατι σε προηγουμενη σελιδα, αλλα εχω βρει μονο το fiio.gr που εχει καποια μοντελα, οχι ομως το συγκεκριμενο

ο αντιπρόσωπος fiio & aune είναι ο ίδιος ... πιθανώς δεν έχει παραληφθεί ακόμη το Β1 ... το καλύτερο είναι να το καλέσεις προσωπικά ...

Καθως ειμαι σε αναζητηση ακουστικων και διαβαζω πως το ifi nano μου ειναι "λιγο", σκεφτομαι μηπως το αντικαταστησω με κατι παραπλησιας τιμης. Το Teac ha-p50 πιστευετε οτι ειναι καλυτερο του nano και μπορει να "σηκωσει" δυσκολοτερα ακουστικα; Μεχρι ποια Ohm; (δεν ξερω αν ειναι σωστη η ερωτηση).

Την ίδια έρευνα έκανα κι εγώ εδώ στο forum πριν λίγες μέρες. Έχω ψάξει σχεδόν όλα τα dac/amps της αγοράς. Προσωπικά κατέληξα στο JDS Labs C5d το οποίο λογικά θα μου έρθει την επόμενη εβδομάδα.
Αν κάνεις λίγη υπομονή, θα δεις τις εντυπώσεις μου και αν θέλεις, βρισκόμαστε και το ακούς.

Το TEAC ha-p50 που λες εγώ το απέρριψα, πιστεύω ότι είναι σαφώς κατώτερο του C5d που παρήγγειλα. Εκεί που αμφιταλαντεύτηκα λίγο ήταν στο Teac ha-p90, δηλαδή το επόμενο μοντέλο που είναι αρκετά ακριβό, όμως έχει φοβερό ήχο.
Να καταλάβεις στην τελική επιλογή ήμουν μεταξύ του ha-p90 και του C5d αλλά τελικά πήγα στο τελευταίο διότι το teac είχε θεματάκια με τη λειτουργικότητα, δεν έχει line-out και είναι πολύ πιο ακριβό.

Θα ηθελα να ακουσω καποιο της fiio συγκριτικα με τον aune b1 που εχω...θα μου ελυνε την απορια και αρκετων θεωρω οτι αν αξιζει το extra budget για καποιον ανωτερο (τιμολογιακα τουλαχιστον) ενισχυτη

Αν σκέφτεστε για ακουστικά της τάξης των 300-600 Ohm λυπάμαι αλλά κανένας φορητός ενισχυτής
δεν τα οδηγεί με επάρκεια ούτε καν ο mojo.
Ένταση θα έχετε , δεν θα έχετε όμως ποιότητα.
Από εκεί και πέρα και μόνο για δυναμικά ακουστικά που τα γνωρίζω (γιατί planar δεν κατέχω) υπάρχουν
πολλές καλές επιλογές με το mojo να είναι από τις καλύτερες από πλευράς οδήγησης , από ήχο ή τυχόν προβλήματα
με το dac που αναφέρθηκαν δεν γνωρίζω.
Κ. Βόμβο αν σας αρέσει ο ήχος του nano προτείνω να το συνδυάσετε με ένα ξεχωριστό ενισχυτή , αυτή η λύση είναι σχεδόν
πάντα καλύτερη από συνδυασμούς dac/amp.
Αν θέλετε κάτι φορητό με μπαταρία τότε ο Fiio E12 είναι πάρα πολύ καλή , δοκιμασμένη λύση και σε καλή τιμή.
Αν πάλι δεν ενδιαφέρει να είναι φορητός οι λύσεις με ξεχωριστή τροφοδοσία είναι πολύ πολύ καλύτερες.
Στην περίπτωση αυτή ο Schiit Magni 2 Uber στα 175 είναι απλά κορυφαίος δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο ότι ακουστικό
και αν πάρετε.