Φόρος εισοδήματος.....

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

δηλαδής ας το κάνει κάποιος λιανά....
μέσα στη λυπητερή είναι και το δίλιτρο κάρο και η αλληλεγγύη και το μπλοκάκι? ( και η πισίνα?)

Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

Μητσε μπες στη ΓΓΠΣ[με κλειδαριθμο και κωδικο] και δες την λυπητερη σου.
Σου προτεινω να μην εχεις την περιεργεια αυτη σημερα λογω ζεστης,αστο απ αυριο

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

μέσα στη λυπητερή είναι και το δίλιτρο κάρο και η αλληλεγγύη και το μπλοκάκι? ( και η πισίνα?)

Θα ερθει ξεχωριστα για το διλιτρο καρο.
η αλληλεγγύη ειναι μεσα, για το μπλοκακι δεν ξερω...
Αν εννοεις "φορο επιτηδευματία" πως σκ.τ@ τον λενε, θα ειναι και αυτος μεσα σε τουτη εδω

Τα παραπανω, απο το κουστουμι που μου εκοψαν εμενα...

το εκκαθαριστικό που θα έρθει και εμφανίζεται κάποια στιγμή κατά την διαδικασία υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά έχει 2 πράγματα.

1) τον φόρο εισοδήματος όπως τον ξέραμε
2) την εισφορά αλληλεγύης όπου εκεί ειναι το μπλοκάκι - το αυτοκινητο κλπ.

βγάζει το συνολικό ποσό.

η εισφορά αλληλεγγύης αφορά εισοδήματα του 2011. Σε αυτά του 2012 που θα δηλωθούν του χρόνου υπάρχει ήδη παρακράτηση στο μισθό των μισθωτών. γιαυτό λέγανε ότι ουσιαστικά φέτος θα πληρώσουμε 2 εισφορές αλληλεγγύης. μια του 11 και μια του 12 που κρατιέται κάθε μήνα. λογικά του χρόνου στις φορολογικές δηλώσεις θα υπάρχει εκτός από το φόρο που παρακρατήθηκε και αναλογεί και η εισφορά αλληλεγύης που παρακρατήθηκε και θα αφαιρείται από το ποσό που πρέπει να πληρώσεις.

Μητσε μπες στη ΓΓΠΣ[με κλειδαριθμο και κωδικο] και δες την λυπητερη σου.
Σου προτεινω να μην εχεις την περιεργεια αυτη σημερα λογω ζεστης,αστο απ αυριο

το ξέρω το νούμερο χοντρικά Πέτερ.
Το έχω από την Πέμπτη στην αναμονή, γιατί μου έτυχε βιαστική δουλειά και μετά ήρθε η παράταση. Απλά θέλω να ξέρω αν ξεμπερδεύω ή θέλει κι άλλα για τα έξτρα χαρατσάκια.

Θα ερθει ξεχωριστα για το διλιτρο καρο.
η αλληλεγγύη ειναι μεσα, για το μπλοκακι δεν ξερω...
Αν εννοεις "φορο επιτηδευματία" πως σκ.τ@ τον λενε, θα ειναι και αυτος μεσα σε τουτη εδω

Τα παραπανω, απο το κουστουμι που μου εκοψαν εμενα...

Ναι Ντίνο, το μπλοκάκι είναι ο επιτηδευματίας....

Αρα το κάρο άλλη ώρα....
μπορεί και να μας ξεχάσουν μέσα στα τόσα...

το εκκαθαριστικό που θα έρθει και εμφανίζεται κάποια στιγμή κατά την διαδικασία υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά έχει 2 πράγματα.

1) τον φόρο εισοδήματος όπως τον ξέραμε
2) την εισφορά αλληλεγύης όπου εκεί ειναι το μπλοκάκι - το αυτοκινητο κλπ.

βγάζει το συνολικό ποσό.

η εισφορά αλληλεγγύης αφορά εισοδήματα του 2011. Σε αυτά του 2012 που θα δηλωθούν του χρόνου υπάρχει ήδη παρακράτηση στο μισθό των μισθωτών. γιαυτό λέγανε ότι ουσιαστικά φέτος θα πληρώσουμε 2 εισφορές αλληλεγγύης. μια του 11 και μια του 12 που κρατιέται κάθε μήνα. λογικά του χρόνου στις φορολογικές δηλώσεις θα υπάρχει εκτός από το φόρο που παρακρατήθηκε και αναλογεί και η εισφορά αλληλεγύης που παρακρατήθηκε και θα αφαιρείται από το ποσό που πρέπει να πληρώσεις.

α με μπερεδεύετε....
έχει κάρο ή δεν έχει?

δηλαδή η σύζυγος που είναι μισθωτή θα πληρώσει 2 αλληλεγγύες και εγώ που είμαι ελεύθερος μία ?

τί σύστημα κι αυτό....
δηλαδή να αισθάνομαι τυχερός ή να περιμένω να μου γυρέψουν κι άλλες αλληλεγγύες?

all including.

Στην δικη μου δεν ειχε καρο.
Ο μαστορης ειπε θα ερθει ξεχωριστα

Εγώ ξέρω πως ως μισθωτός πληρώνω:

Φ.Μ.Υ.
Εισφορά Αλληλεγγύης
Έκτακτη Εισφορά
Κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία (αυτά και αν πάνε χαμένα)
ΦΠΑ στα καταναλωτικά προϊόντα
Διόδια
Τέλη κυκλοφορίας
Καύσιμα (με τόσους απίστευτους φόρους είτε για κίνηση, είτε για θέρμανση)
Ασφάλεια για το όχημα (και εκεί φόρους)
Χαράτσι με το λογαριασμό της ΔΕΗ, που εκεί και αν πληρώνω φόρους
Κινητό με κλιμακωτό φόρο, ανάλογα τι λογαριασμό φέρνω κάθε μήνα
Η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ακόμα παλεύεται...(μη μας ακούσουν μόνο)
....όλο και κάτι θα ξεχνάω ακόμα που πληρώνω....

Που στα κομμάτια πάνε τόσα χρήματα ρε;;;;;;
Μιλάμε το 60% από τα μικτά χρήματα που παίρνω, πλέον πάνε σε φόρους, για όνομα !!!

και δουλεύω κιόλας... αρχίζει να μοιάζει τραγικό όλο αυτό...

Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

Yποθετω οτι τα χρηματα που μαζευονται στο κωδικο της εισφορας αλληλεγγυης θα πηγαινουν για αυτο το σκοπο,η μηπως ειμαι αφελης?

Όσο πάνε και οι εισφορές στα ταμεία για την περίθαλψη...

η εισφορά αλληλεγγύης εκφράζει την αλληλεγγύη των φορολογουμένων που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα προς τους φορολογουμένους που δηλώνουν 5000 ευρώ και έχουν 2 δίλιτρα - 3 τζίπ - 2 μεζονέτες - 3 σκαφάκια και 18 παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία. ετσι τουλάχιστον φαίνεται να πέρασε. μπορείτε να πατάξετε την φοροδιαφυγή ???? οχι - ε τότε βάλτε αυτούς που πληρώνουν να πληρώνουν παραπάνω να καλύψετε αυτά που δεν μπορείτε να εισπράξετε.

Τέσσαρα τρακόσσα! Να τ' αφήσωωωωωωωωωωω;;;;

Ρε σεις, για είσόδημα (οικογενειακό) κάτω από 50.000 αυξάνονται οι δόσεις; Κάτι οριστικό;

...πώς το είπαμε αυτό που τους γλύστραγε ?
Έτσι εεεε; :flipout:

Οριστικό δεν είναι ακόμη, υποτίθεται πως το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο ρύθμισης για να αποπληρώνεται ο φόρος σε 10 δόσεις από όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 50 χιλιάρικα......

η εισφορά αλληλεγγύης εκφράζει την αλληλεγγύη των φορολογουμένων που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα προς τους φορολογουμένους που δηλώνουν 5000 ευρώ και έχουν 2 δίλιτρα - 3 τζίπ - 2 μεζονέτες - 3 σκαφάκια και 18 παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία. ετσι τουλάχιστον φαίνεται να πέρασε. μπορείτε να πατάξετε την φοροδιαφυγή ???? οχι - ε τότε βάλτε αυτούς που πληρώνουν να πληρώνουν παραπάνω να καλύψετε αυτά που δεν μπορείτε να εισπράξετε.

Τα κενά αυτά υποτίθεται πως έρχεται να καλύψει η φορολόγηση βάσει τεκμηρίων. Αποτελεσματικότατα ομολογουμένως...(ειρωνεύμαι προφανώς) Αν και υποτίθεται πως κάποιος που θεωρεί ότι πρέπει να φορολογηθεί με το δηλωθέν εισόδημα και όχι βάσει τεκμηρίων έχει δικαίωμα ένστασης και ακρόασης. Νομίζω πως πλέον έχουμε ξεπεράσει τη λογική στην οποία αναφέρεσαι και έχουμε περάσει στη λογική πάρτε από όλους ότι μπορείτε μέχρι να σκάσουν. Και ως προς τους μηχανικούς τουλάχιστον, τα πράγματα για τη χρονιά που πέρασε αλλά και την προηγούμενη ήταν πολύ δύσκολα για να κρύψει κανείς κάτι. Φέτος βέβαια με την κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής το σκηνικό αλλάζει και η ελπίδα της φοροδιαφυγής μέσω συμφωνητικών μεταξύ πελάτη και μηχανικού είναι παραπάνω από ρεαλιστική. Άλλωστε και ο πελάτης γλυτώνει το ΦΠΑ οπότε ένας νέος κύκλος ξεκινάει!!! Είναι να μη χαιρόμαστε?

Οριστικό δεν είναι ακόμη, υποτίθεται πως το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο ρύθμισης για να αποπληρώνεται ο φόρος σε 10 δόσεις από όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 50 χιλιάρικα......
Όντως έτσι είναι. Μίλησα πριν καμιά ώρα με φίλο λογιστή και μου είπε χαρακτηριστικά πως βιάστηκαν να το ανακοινώσουν χωρίς να έχουν πάρει το ΟΚ από τα αφεντικά.

Last edited:

Νομιζω οτι ουσιαστικο προβλημα ειναι το ποσον που θα πληρωσουμε και οχι οι δοσεις.Ειτε πληρωθουν σε 3 δοσεις ανα διμηνο οπως ειναι τωρα με τις δοσεις να ληγουν 31/8-31/10-31/12 ,ειτε σε παραπανω δοσεις δεν συνιστα ελαφρυνση,απλα ταμειακη διευκολυνση.Μαλιστα δε αν σκεφτειτε οτι αν γινουν 10 δοσεις ,οταν θα ξοφλησουμε τα φετινα θα ερθουν και της επομενης χρονιας ,αν δεν συμπεσουν και δοσεις μαζι.Γιατι βεβαια ας μην εχουμε την απατηλη εντυπωση οτι του χρονου οι δηλωσεις δεν θα γινουν Απριλιο,επομενως μεσα στο Μαιο-Ιουνιο θα πληρωσουμε την πρωτη δοση της επομενης χρονιας.
Σε λιγες μερες θα εμφανισθει και το χαρατσι της ΔΕΗ και θα ειμαστε γεματοι ευτυχια...
Αφου μαζεψουν ολο αυτο το χρημα απο φορους ,επειτα θα αναρωτιουνται ,οι ηλιθιοι ,γιατι δεν μαζευουν λεφτα απο ΦΠΑ και κλεινουν επιχειρησεις

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Ακριβώς. Με άλλα λόγια ζήτω τα (μόνιμα) κορόϊδα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ.
Διότι μην μου πείτε ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία των ελαιοχρωματιστοϋδραυλικοηλεκτρολογων....... κλπ lobby.

Last edited:
Re: Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Νομιζω οτι ουσιαστικο προβλημα ειναι το ποσον που θα πληρωσουμε και οχι οι δοσεις...
Καλά τα λες. Το δίλημα είναι: κοντόχοντρο ή στενόμακρο;;;

...το αγγούρι...

Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά"

Διότι μην μου πείτε ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία των ελαιοχρωματιστοϋδραυλικοηλεκτρολογων....... κλπ lobby.
Και η λύση θα ήταν απλή: αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από επαγγέλματα που μπορούν και φοροδιαφεύγουν συστηματικά εκπίπτουν από το εισόδημα ως έξοδα στην ολότητά τους. Οπότε η φοροδιαφυγή θα δέχονταν καίριο πλήγμα.