Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

εδω μια φωτογραφια απο c2h ισως σου λυσει καθε αποροια η σε γεμισει με περισσοτερες.

Νομιζω οτι παιζει ρολο ο φωτισμος ο τοιχος, γιατι ο προηγουμενος ηταν σε αποχρωση μπλε, αυτος τωρα ειναι λευκος με λιγο κιτρινο. Παιδια δεν εχω λευκο τοιχο μεσα στο σπιτι καπου θα βρω!!:Banane0:

Attachments

• clear_c2h.jpg
    clear_c2h.jpg
    16.4 KB · Views: 6

Σκεφτομουν και εγω κατι σε zebralight αλλα δεν ξερω εαν πρεπει να τον παρω καθετο ή οριζόντιο. Δηλαδή πχ ή τον H31 ή κατι σε SC

Καμια γνωμη ποιος ειναι ποιο πρακτικος;

απο οτι ειδα ο H31 ειναι 220 lumens. και εγω δεν ξερω ποιος ειναι πιο πακτικος. Αν ειναι για το χερι νομιζω οτι κανουν και οι δυο αν ειναι για το κεφαλι τοτε ο Η31 σιγουρα γιατι θα τον εχεις μπροστα και οχι στο πλαι. τουλαχιστον εμενα δεν με βολευει στο κεφαλι sc30

ειναι υπερτιμημενες.

Αλλα πρεπει να σκεφτεις οτι για εναν φακο υπαρχει μια γραμμη παπαργωγης

1) Ιδεα
2) Σχεδιο - Πρωτοτυπο
3) Σχεδιασμος ηλεκτρονικων
4) Σχεδιο Τελικο μηχανολογικο-ηλεκτρονικο
5) CNC machines mechanical and electrical
6) Actual product finished
7) TESTED
8) Αλλαγες
9) Ξανα
10) Αλλαγες
11) Τελικο και γραμμη παραγωγης για εμποριο

Κτλ Κτλ.

κοιταξτε αν δειτε τα κοστολογια των εμπορων στους οικονομικους φακους κια στους πιο ποιοτικους (Φενιξ) υπαρχει μεγαλη ψαλιδα.....πχ μου πουλησαν σωμα σολαρφορς 8 δολλαρια μαζι με τα ταχυδρομικα.

Αλλα για αυτο που παιρνεις σε συγκριση με αλλα χαζο-γκατζετ οι τιμες ειναι μια χαρα! ειδικα αν το θες για εργαλειο

εγω να πω την αληθεια μου,

αφου εχουμε οσοι εχουμε μπει στο χωρο θα αγοραζουμε.

το θεμα ειναι να κανεις σωστες αγορες. Απο εδω και περα δεν συμφερει για μενα να αγοραζω ενα φακο που να μην δεχεται μπαταρια επαναφορτιζομενη και επισης να μην παιρνει πανω απο 1 μπαταρια. Οτιδηποτε και να ειναι αυτη.

Εγω αυτα τα ορια εχω βαλει οπως

1) Φωτισμος πανω απο 200 lumens
2) reflecor smo or texture αλλα με βαθος
3) μια μπαταρια Rechargable
4) οχι πολυ μεγαλος σε μεγεθος
α) μικρος για καθημερινη χρηση (backup)
β) μεχρι 15cm για εξωτερικες αναγκες.

και μεχρι 100 - 150 ευρω τα μαζευω για την τρελα μου και τα δινω.

Αναλογα το LED που φοραει βεβαια. Τωρα δεν θα ξαναπαρω φακο που να μην εχει LED SST-50 ή SST-90 πανω.

ενας φακος γνωστης εταιριας περιπου 200 λ και διαστασεις τσεπης με 40 ευρω ειναι οντως μια καλη αγορα και για χομπι αλλα και για εργαλειο αλλα τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα στα 150-200 ευρω με ισως μια διαφορετικη μικρη λεπτομερεια νομιζω ειναι ακρως υπερβολικη και σκετη εκμεταλευση.ειναι ενα θεμα που το λατρευω οι φακοι και τωρα πια μας δινουν πολλα και δεν θελω να γινω κακος αλλα το οικονομικο ειναι ενα θεμα που με τρωει και θελω να το θιξω καιρο,αν θελετε αναπτυξτε το περισσοτερο...

''Τωρα δεν θα ξαναπαρω φακο που να μην εχει LED SST-50 ή SST-90 πανω.''

δεν τα γνωριζω αυτα τα led,εχουν αποδοση μεγαλυτερη?ανελυσε τα λιγο αν μπορεις

Λοιπον ουτε και εγω γνωριζω πολλα ακομα. το θεμα ειναι οτι η Luminus σαν εταιρια ειναι παρα πολυ καλη.

Μπορεις να πας εδω και να δεις.
http://www.luminus.com/content1518

Για να καταλαβεις πιο περιεκτικα.

συνηθως για να τροφοδοτησεις ενα τετοιο LED χρειαζεται μια καλη μπαταρια και ενα καλο οδηγο-σταθεροποιητη τασης-εντασης.

Features

High Output – 550 lumens (6500K at high efficiency) or as much as 1250 lumens (6500K at high output)
High thermal conductivity package with a package thermal resistance of only 2.57° C/W
Lumen maintenance of greater than 70% after 60,000 hours
Variable drive current from less than 1 A to 5 A
Available in a variety of Correlated Color Temperatures (CCTʼs) per ANSI C78-377-2008
Designed for standard SMT assembly processes
SMT package offered pre-mounted on a star board MCPCB for prototyping and evaluation

Αυτα που εχω σημειωσει με bold & red ειναι τα πιο βασικα να γνωριζεις. Αλλα απο την στιγμη που δεν θα τα φτιαξεις εσυ και θα παρεις εναν ετοιμο φακο θα τα παρεχει η εταιρια.

Φυσικα θα πρεπει ακομα λιγο να περιμενουμε αν και οι παρακατω εταιριες εχουν κανει την πρωτη τους προσπαθεια για να φερουν στην επιφανεια αυτα τα LED.

Thrunite
Olight
Jetbeam
Lumapower

Τουλαχιστον εγω που εχω την πρωτη και την τελευταια που εχουν το SST-50 λειτουργουν αψογα.

ειναι λιγο ακριβα αυτα τα LED ακομα και επισης και οι φακοι.

Ριξε μια ματια εδω... http://www.flashaholics.co.uk/thrunite/thrunite-catapult.html

και εδω για να δεις...

http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3686

εδω lumapower

http://www.lumapower.com/

Last edited:

παιδια οταν παω σπιτι θα προσπαθησω να βγαλω μερικες φωτο με τους φακους Thrunite και Lumapower σε συγκριση με CREE LEDs.

Αν δεν μπορεσω αποψε τοτε αυριο σιγουρα.

ενας φακος γνωστης εταιριας περιπου 200 λ και διαστασεις τσεπης με 40 ευρω ειναι οντως μια καλη αγορα και για χομπι αλλα και για εργαλειο αλλα τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα στα 150-200 ευρω με ισως μια διαφορετικη μικρη λεπτομερεια νομιζω ειναι ακρως υπερβολικη και σκετη εκμεταλευση.ειναι ενα θεμα που το λατρευω οι φακοι και τωρα πια μας δινουν πολλα και δεν θελω να γινω κακος αλλα το οικονομικο ειναι ενα θεμα που με τρωει και θελω να το θιξω καιρο,αν θελετε αναπτυξτε το περισσοτερο...

:ernaehrung004:εδω συμφωνουμε.

υπαρχει εκμεταλευση σιγουρα γιατι υπαρχει και καταναλωση:ADFADF1: υπαρχει και μανια:twoguns:

Ειναι ακριβα τα ατιμα. Αυτο που τα κανει ακριβα ειναι οτι συνεχεια αλλαζουν καλυτερευουν και αλλαζει και η παραγωγη μεσα στο RnD.

Οσο οι εταιριες θα φτιαχνουν καλυτερα LED τοσο πιο ακριβα θα γινονται τα πραγματα.

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

yuk, το dropin Malkoff Μ61 μπορει να μπει σε C2 led Centurion (ετοιμος φακος 139 δολλαρια) και σε C2 Centurion με λάμπα πυρακτώσεως (ετοιμος φακος 89 δολλαρια)? λεω να παρω ενα C2 με λάμπα πυρακτώσεως 78δολλαρια απο ebay http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...Category=16037&_trkparms=algo=LVI&its=I&otn=2 , τι λες κανει? υπαρχει μεταξυ τους διαφορα?

Last edited:

Αυτός που μου έδειξες δεν είναι type 3 HA, είναι ο μαύρος γιαλυστερός που πρέπει να είναι type 2 σαν τον 6P. Καλό θα είναι να βρεις έναν type 3 (olive) που αντέχει περισσότερο και κατά τη γνώμη είναι πιο όμορφος.
Kατά τα άλλα οι led με τους incan δεν έχουν διαφορές, μόνο το Surefire dropin αλλάζει.

τα pills δεν εχουν reflector νομιζω ειναι σκετα το κυκλωμα με το LED και την ψυκτρα