Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Ασ είναι καλά ο Κώστας,η υπαρχηγός,η "Σειρά" πού μάς ξετρύπωσε καί μάθαμε αυτά τά πανέμορφα Acrylic led.

Τό έπιασα κατευθείαν τό νόημα,καί σήμερα τελείωσα μιά δική μου κατασκευή,αντί γιά λεντοταινία πού χρειάζεται ρεύμα καί είναι μπελάς τά καλώδια,έφτιαξα τά κλασικά RGB Led τρία υψηλής φωτεινότητας 5 mm μέ μπαταρία στά 9 volt καί αντίσταση γιά πτώση τάσης 330 ohm στό 1/2 watt.Η μπαταριοθήκη μέ τόν ενσωματωμένο διακόπτη κολλήθηκε στό ξύλο μέ θερμοκόλληση.

Η τοποθέτηση τών Led έγινε επάνω σέ διάτρητη πλακέτα,κολλήθηκαν μέ ηλεκτρονικό κολλητήρι καί καλάι,καί κατάλληλα τοποθετημένη στό ξύλινο κουτί,τό αποτέλεσμα μαγικό στό σκοτάδι,η φωτογραφία τό αδικεί κάπως.
Εβαλα στήν πλακέτα τό πράσινο στό δέντρο,τό κόκκινο στήν μέση γιά τό σπιτάκι,καί τό μπλέ στήν άλλη άκρη γιά τό φεγγάρι καί τά αστέρια

Εντάξει δέν είμαι καί τίς πολύ λεπτομέρειας στήν ζωγραφική καί εξοικειωμένος μέ χαρακτική δέν είναι τέλειο,αλλά πιστεύω νά σάς αρέσει.

Πλέξυ γκλάς πήρα δυό κομμάτια 15 Χ 18 cm στά 5 mm από ένα μαγαζί εδώ στό Περιστέρι,γιά νά φτιάξω καί κάτι άλλο καί νά αλλάζω συνθέσεις κατά τό δοκούν,καί τούς έκανα μέ τήν σέγα οβάλ τίς γωνίες.

Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ από όλα τά στάδια τής κατασκευής.

acryli11.jpg

acryli17.jpg

acryli10.jpg

acryli14.jpg

acryli15.jpg

acryli12.jpg

acryli18.jpg

acryli13.jpg

acryli16.jpg

acryli21.jpg

acryli24.jpg

acryli23.jpg

acryli20.jpg

acryli25.jpg

acryli19.jpg

acryli22.jpg

Last edited:
Μπράβο Δημήτρη. Την έχεις την καλλιτεχνική φύση μέσα σου τελικά. Πολύ όμορφο έγινε.

Υπαρχηγός = Κυριάκος Enduras1.

Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Ευχαριστώ συνάδελφοι

Μπράβο Δημήτρη. Την έχεις την καλλιτεχνική φύση μέσα σου τελικά. Πολύ όμορφο έγινε.

Υπαρχηγός = Κυριάκος Enduras1.

Ξέρω τί λέω Αρχηγοί είναι όλοι οι κοκκινο-μπλέ-πράσινο "μπερέδες"
Εσύ είσαι υπαρχηγός,ο πρώτος από τούς κοινούς θνητούς δηλαδή. -bye-

Δημητρη φανταστικο εγινε, χιλια μπραβο!!!!!
Μπορεις το φεγγαρακι τωρα να το σμιλεψεις καλυτερα να φαινεται πιο ομοιομορφο.

Μπραβο ρε Δημητρη, πολυ ωραια σκεψη! Ισως μονο το κουτι αν ηταν πιο διακριτικο να ηταν ακομη καλυτερο!

Δημητρη φανταστικο εγινε, χιλια μπραβο!!!!!
Μπορεις το φεγγαρακι τωρα να το σμιλεψεις καλυτερα να φαινεται πιο ομοιομορφο.

Ευχαριστώ Μιχάλη,έχεις δίκιο,καί μού φαίνεται ότι ίσως θέλει να γεμίσω καί τόν κορμό τού δέντρου

Μπραβο ρε Δημητρη, πολυ ωραια σκεψη! Ισως μονο το κουτι αν ηταν πιο διακριτικο να ηταν ακομη καλυτερο!

Ευχαριστώ Νεκτάριε,σωστή η παρατήρηση σου,είναι λίγο ογκώδης γιά τό μέγεθος του πλέξυ γκλάς,δέν ήξερα πού θά κάτσει σωστά νά φωτίζεται καί λέω άς τό κάνω μεγάλο να έχω περιθώρια διόρθωσης αφενός,καί αφετέρου να δουλεύω άνετα στό εσωτερικό του.
Επειδή είδα σέ δοκιμές εμβέλειας φωτισμού ότι μπορώ να βάλω καί 10-15 cm πιό ψηλό πλέξυ γκλάς μπορεί να τού πηγαίνει τό μεγάλο κουτί.

Συνάδελφοι αξίζει νά τό φτιάξετε,στήν οικογένεια έχουν καταενθουσιαστεί,είναι ένα όνειρο μέ ημίφως,θά πάρω καί αλλα πλέξυ γκλάς καί θά τά αλλάζω τά φόντο ανάλογα τήν εποχή,καί θά φτιάξω καί άλλο ένα κατά πάσα πιθανότητα.

Δημήτρη κ στο Πρακτικερ στα 3 mm θα βρεις φύλλο 50 * 50 που βολεύει αφάνταστα.

Επίσης μέσα στο παραπάνω αρχείο του Steve θα βρεις πολλά patterns.

Δημήτρη κ στο Πρακτικερ στα 3 mm θα βρεις φύλλο 50 * 50 που βολεύει αφάνταστα.

Επίσης μέσα στο παραπάνω αρχείο του Steve θα βρεις πολλά patterns.

Κώστα τό ξέρω τά βλέπω στό Praktiker καί στό Leroy πού περνάω τακτικά,αλλά έχω σχετικά κοντά μου αποθήκη μέ πλέξυ γκλάς,είχα 3 mm κάτι ρετάλια,αλλά προτίμησα νά αγοράσω 5 mm γιατί σκέφτηκα μπορεί νά κάνω καί λάθος βέβαια,ότι όσο πιό μεγάλο πάχος έχει τό πλέξυ τόσο καλύτερα θά οδηγεί περισσότερο τήν ακτίνα τού φωτός.

Πολύ καλό το λίνκ τού Steve,όταν σέ λέω εγώ υπαρχηγό κάτι ξέρω.

weather1967 μου αρεσει παρα πολυ γιατι ειναι λιγο αφερετικο χωρις τα τελεια γεμισματα.
εαν φτιαξεις λιγο την βαση θα ειναι τελειο X 2, εσωτερικα κρυψε λιγο το φως των led.
Με τι λαμα – πριονακι εκοψες το plexi?

Ένα tips είναι να βάζεις το plexi στην βάση του αναμμένο κ πριν βγάλεις την στάμπα από πίσω του να γεμίζεις κ να διορθώνεις τα τυχόν κενά, τις καμπύλες κλπ κλπ.

weather1967 μου αρεσει παρα πολυ γιατι ειναι λιγο αφερετικο χωρις τα τελεια γεμισματα.
εαν φτιαξεις λιγο την βαση θα ειναι τελειο X 2, εσωτερικα κρυψε λιγο το φως των led.

Eυχαριστώ Σώφρον
Η λάμα είναι μιά τής B&D πού είχε μέσα η σέγα γιά μέταλλα.

Ένα tips είναι να βάζεις το plexi στην βάση του αναμμένο κ πριν βγάλεις την στάμπα από πίσω του να γεμίζεις κ να διορθώνεις τα τυχόν κενά, τις καμπύλες κλπ κλπ.

Βλέπω τό πάς σερί γιά νονός :firstprize:

Σωστό τό tip εγώ όταν έκανα τήν χάραξη δέν είχα φτιάξει ακόμα τήν βάση μέ τά led καί απλά τό σήκωνα πρός τήν λάμπα τού εργαστηρίου.

Kώστα τά γάντια μιάς χρήσης γιά ποιό λόγο τά φοράς ?

Επίσης πώς καταφέρνεις καί κάνεις τόσο καλές καί ίσιες ευθείες ? χρησιμοποιείς χάρακα ? είναι τό μυτερό κοπτικό τής PG πού είχα δεί στό σετ σου ? Εγώ δουλεύω αυτό

Last edited:
Τα γάντια τα φοράω για να μην με "φαγουρίζουν" τα κομματάκια από το plexi.

Εργαλείο χρησιμοποιώ το πιο μυτερό. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου χάρακα.

Τα γάντια τα φοράω για να μην με "φαγουρίζουν" τα κομματάκια από το plexi.

Εργαλείο χρησιμοποιώ το πιο μυτερό. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου χάρακα.

Εχεις ευαίσθητη επιδερμίδα,εγώ δέν κατάλαβα τίποτα,μέ τά κομματάκια.

Επειδή τό εψαχνα καί ζουμάριζα τό κοπτικό σου,μόνο η Pg έχει αυτό τό χαρακτικό "σουβλί" ούτε η dremel ούτε η Proxxon τό έχουν,λές νά έχει τόσο διαφορά στίς ευθείες,θά τό αγοράσω νά τό δοκιμάσω.

Τι ακριβώς κάνεται με το σουβλί; Απλά αγριεύετε λίγο το plexi glass;

Ακριβώς αυτό απλά τό χαράζουμε νά αγριέψει.

Πολύ ωραίο είναι.
Ειλτε με έτοιμα patterns ειλτε με δικές σου εκτυπώσεις, μπορείς να έχεις εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φίλε Σώφρον περισσότερες λεπτομέρειες γιά τίς λάμες πού έκοψα τό Plexi 5 mm είναι οι παρακάτω μέ απόσταση δόντι 1,2 mm,τό έκοψε πανεύκολα χωρίς κραδασμούς καί δυσκολίες,από Leroy - Merlin 3,5 ευρώ τό σέτ μέ τρείς λάμες.

lam110.jpg

lam210.jpg