Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Δοκιμασες να κοψεις το plexi με επιτραπεζια σεγα Δημητρη?

Οχι Μιχάλη δέν δοκίμασα καθόλου,δέν θέλω νά κουράζω σε υλικά εκτός ξυλείας αυτά τά "αριστοκρατικά" εργαλεία μέ τέτοια υλικά,γιά μέταλλα μόνο τροχό,καί γιά plexi μόνο σέγα χειρός.
Εσύ έχεις δοκιμάσει ?

Μονο με επιτραπεζια σεγα κοβω plexi και η κοπη ειναι σαφως καλυτερη και ευκολοτερη απο σεγα χειρος.
Τα αριστοκρατικα μας εργαλεια ειναι για να εξυπηρετουν τους αρχοντες τους και οχι το αναποδο :))

Μονο με επιτραπεζια σεγα κοβω plexi και η κοπη ειναι σαφως καλυτερη και ευκολοτερη απο σεγα χειρος.
Τα αριστοκρατικα μας εργαλεια ειναι για να εξυπηρετουν τους αρχοντες τους και οχι το αναποδο :))

Moύ αρέσει πού πάντα έχεις καί τήν κατάλληλη απάντηση :worshippy:
Εχεις κόψει plexi στήν DS230 η μόνο στήν Boston καί στήν Moto saw ? καί σέ τί mm plexi,καί επίσης μέ λάμες μετάλλου υποθέτω.

Προσφατα εκοψα 3μμ plexi στην dremel με την κανονικη λαμα για ξυλο.
Βαρεθηκα να βαλω την λεπτη/περισσοτερα δοντια για ξυλο, ειτε την λαμα για μεταλλα. Και τις εχω εκει διπλα υποτιθεται για αυτον τον λογο, να τις εχω ευκαιρες για διαφορες κοπες...:))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Φίλε Σώφρον περισσότερες λεπτομέρειες γιά τίς λάμες πού έκοψα τό Plexi 5 mm είναι οι παρακάτω μέ απόσταση δόντι 1,2 mm,τό έκοψε πανεύκολα χωρίς κραδασμούς καί δυσκολίες,από Leroy - Merlin 3,5 ευρώ τό σέτ μέ τρείς λάμες.

:a0210:

θυμηθηκα οτι πριν απο κατι χρονια που ειχα κοψει κατι plexi με λαμα για μεταλλα, μου ειχε "καψει" το plexi και ειχε κολλησει υλικο στην λαμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

:a0210:

θυμηθηκα οτι πριν απο κατι χρονια που ειχα κοψει κατι plexi με λαμα για μεταλλα, μου ειχε "καψει" το plexi και ειχε κολλησει υλικο στην λαμα.

Πάντα θά έχεις χαμηλή ταχύτητα στήν σέγα όταν κόβεις plexi,ίσως γιαυτό στό έκαψε.
Εγώ έχω τήν παρακάτω σέγα πού έχει προρυθμισμένες θέσεις στροφών ανάλογα τό υλικό,καί τήν είχα βάλει στήν ένδειξη μέ τήν χελώνα στίς χαμηλότερες 800 στροφές τό λεπτό,κάι τό έκοψε πολύ καλά χωρίς καθόλου κάψιμο.

seg1210.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Σήμερα τελείωσα άλλα 3 κουτιά μέ Acrylic led πού θά πάνε γιά δωράκια,έκανα τό κουτί ποιό μικρό,περάστηκαν baby-oil,πλάκα-πλάκα τό baby oil τό μεταμορφώνει τό οκουμέ,πολύ καλή η αντίθεση του.
Καί έκανα καί μιά δοκιμή ποιό ψηλό σέ ύψος plexi τό μεσαίο.

acryli27.jpg

acryli28.jpg

acryli29.jpg

Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Μπράβο ρε Δημητρό καλλιτέχνη. Τυχεροί οι αποδέκτες αυτών.

Σέ διπλοευχαριστώ Κώστα,καθότι τό Baby oil έσύ μού τό είπες,καί μήν μού πείς καί εσύ τό είδες αλλού,πάλι τά Αcrylic led τό ίδιο,ότι βλέπεις ενημέρωνε μας διότι εγώ μόνο γιά εργαλεία πού πρόκειται νά αγοράσω κοιτάω στό youtube,από τεχνικές κοιτάω λίγα πράγματα καί κακώς βέβαια,να σαι καλά νά μας ενημερώνεις πάντα. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Σέ διπλοευχαριστώ Κώστα,καθότι τό Baby oil έσύ μού τό είπες,καί μήν μού πείς καί εσύ τό είδες αλλού,πάλι τά Αcrylic led τό ίδιο,ότι βλέπεις ενημέρωνε μας διότι εγώ μόνο γιά εργαλεία πού πρόκειται νά αγοράσω κοιτάω στό youtube,από τεχνικές κοιτάω λίγα πράγματα καί κακώς βέβαια,να σαι καλά νά μας ενημερώνεις πάντα. :ernaehrung004:

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ

Σήμερα τελείωσα άλλα 3 κουτιά μέ Acrylic led πού θά πάνε γιά δωράκια,έκανα τό κουτί ποιό μικρό,περάστηκαν baby-oil,πλάκα-πλάκα τό baby oil τό μεταμορφώνει τό οκουμέ,πολύ καλή η αντίθεση του.
Καί έκανα καί μιά δοκιμή ποιό ψηλό σέ ύψος plexi τό μεσαίο.

acryli27.jpg

acryli28.jpg

acryli29.jpg
Πολυ ωραια Δημητρη!
Η μαζικη παραγωγη ομοιων ειναι αρκετα παραγωγικη οποτε αξιζει το κοπο να φτιαξεις κατι σε πολλα κομματια και να το δωρισεις!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες,

Eυχαριστώ Νίκο καί Μιχάλη,χαίρομαι πού σάς αρέσουν συνάδελφοι.

Πολυ ωραια Δημητρη!
Η μαζικη παραγωγη ομοιων ειναι αρκετα παραγωγικη οποτε αξιζει το κοπο να φτιαξεις κατι σε πολλα κομματια και να το δωρισεις!

Νεκτάριε έτσι ακριβώς τό πρωτότυπο έχει κόπο,μέτρα ξαναμέτρα,πώς θά τό βάλω αυτό εκεί,τό άλλο πιό πέρα,μετά τό δεύτερο-τρίτο κ.τ.λ,ξέρεις όλες τίς αποστάσεις,πού ακριβώς θά κάτσει τό κάθε εξάρτημα,μέχρι πόσες ροδέλες χρειάζονται στίς βίδες γιά να σηκωθεί λίγο η πλακέτα νά μήν βρίσκει το plexi επάνω στά led κ.τ.λ,καί γίνονται σέ λιγότερο χρόνο από τό πρώτο,γιατί είναι τυφλοσούρτης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ

Σήμερα τελείωσα άλλα 3 κουτιά μέ Acrylic led πού θά πάνε γιά δωράκια....

Δημητρό έχεις γκαζώσει άγρια λέμε... Πανέμορφες κατασκευές. :SFGSFGSF:
Μάλλον θα το γυρίσω κι εγώ στα Proxxon...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες,

Δημητρό έχεις γκαζώσει άγρια λέμε... Πανέμορφες κατασκευές. :SFGSFGSF:
Μάλλον θα το γυρίσω κι εγώ στα Proxxon...-bye-

Χάχάχά ευχαριστώ Μπάμπη,μά ήσουν καί εσύ προξονίστας γιά ένα φεγγάρι,αλλά μετά πήρες εργαλεία γιά μεγάλα παιδιά. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσε

Χάχάχά ευχαριστώ Μπάμπη,μά ήσουν καί εσύ προξονίστας γιά ένα φεγγάρι,αλλά μετά πήρες εργαλεία γιά μεγάλα παιδιά. -bye-

Μπά... Έχω κρατήσει επαφές...
Έχω ακόμα την DSH. :grandpa: