Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Street δεν τραβαω, αλλα η φλωρεντια με τα πανεμορφα σοκακια της και τις εξισου πανεμορφες γυναικες της με ενεπνευσε και εκανα τις πρωτες μου προσπαθειες..

PB070244.jpg

χαχαχα, ναι αυτη δεν φαινεται και πολυ καλα, ειναι το παμπριζ μπροστα. Βεβαια και μονο το αρβυλο απο κατω, εμενα με εφτιαξε, αλλα γουστα ειναι αυτα :p
Εχω 2-3, μην φανταστεις πολυ πραμα... Νιωθω ασχημα να τραβαω τον κοσμο μες τα μουτρα.. απορω πως δεν "μασατε" εσεις..
Στην συγκεκριμενη, εβλεπα δεν εβλεπα τι εβγαζα.. :flipout:

maier_015.jpg

ναι Πανο, ετσι ειναι, πριν 40 χρονια δεν υπηρχε αυτη η πολυτελεια....

χαχαχα, ναι αυτη δεν φαινεται και πολυ καλα, ειναι το παμπριζ μπροστα. Βεβαια και μονο το αρβυλο απο κατω, εμενα με εφτιαξε, αλλα γουστα ειναι αυτα :p
Εχω 2-3, μην φανταστεις πολυ πραμα... Νιωθω ασχημα να τραβαω τον κοσμο μες τα μουτρα.. απορω πως δεν "μασατε" εσεις..
Στην συγκεκριμενη, εβλεπα δεν εβλεπα τι εβγαζα.. :flipout:

Πολύ ωραία η φωτογραφία φίλε. Πραγματικά μαγευτικά τα δρομάκια της Φλωρεντίας.
Και εγώ πάντως το ίδιο νιώθω σχετικά με τις φωτογραφίες δρόμου. Κάποιες φορές μάλιστα πήγαινα προγραμματισμένα, αλλά όταν ερχόταν η ώρα νόμιζα πως όλοι κοιτούσαν εμένα ... λες και έκανα έγκλημα και κρυβόμουν :flipout:
Δύσκολη η φωτογραφία δρόμου!!!

Αστα να πανε anochampions.. ειδικα στην ελλαδα που ειμαστε λιγο πιο περιεργοι με αυτα, πιστευω οτι κινδυνευεις σε καθε click :flipout:
Ηρωες οσοι "δεν νιωθουν" και βαραν αλυπητα! :worshippy:

Street δεν τραβαω, αλλα η φλωρεντια με τα πανεμορφα σοκακια της και τις εξισου πανεμορφες γυναικες της με ενεπνευσε και εκανα τις πρωτες μου προσπαθειες..

View attachment 108682

Αυτη μου αρεσει παρα πολυ.

Και η σταση και το καδρο και κυριως η επεξεργασια της .

Να τραβας περισσοτερο street.:a0210:

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια φιλε Kosh :ernaehrung004:

Σαν τουριστας, νιωθεις πιο ανετα για street... Αθηνα δεν ξερω, πιστευω οτι ειναι λιγο επικινδυνο. Ο κοσμος τσακωνετε για ψυλλου πηδημα εδω περα. Θελει πολυ προσοχη, γατισιες κινησεις και φουλ σπαστη οθονη οπως σωστα λεει και ο Ηλιας.. Σας θαυμαζω τους streetακιδες :2thumb22sup:

Πολύ καλή Γιάννη και όπως είπε και ο Kosh ωραία και η επεξεργασία. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ασπρόμαυρες street. Αλήθεια γιατί το 80-90% των street φωτογραφιών είναι ασπρόμαυρες; Μήπως όπως είχε πει κάποιος είναι εύκολος τρόπος να καλυφθούν ατέλειες; Μήπως τις κάνει να φαίνονται πιο "καλλιτεχνικές" χωρις απαραίτητα να είναι; Δε λέω ότι κάποιες ασπρόμαυρες δεν είναι τρομερές, απλά βλέπω μια τάση όλες οι street να μετατρέπονται σε ασπρόμαυρες κάτι που δε συμβαίνει σε τόσο μεγάλο ποσοστό σε άλλες κατηγορίες φωτογραφίας. Θα με ενδιέφερε να ακούσω απόψεις.

View attachment 108682

Οι κυριοι λογοι ειναι αυτοι που αναφερθηκαν πιστευω. Αρχικα για λογους ιστοριας, μιας και το street απο παλια ηταν ασπρομαυρο και κρατηθηκε η παραδοση αυτη. Επισης για λογους ευκολιας, αφου το χρωμα μπορει να αποσπασει ευκολα την προσοχη απο το θεμα και να χαλασει μια κατα τα αλλα καλη φωτογραφια. Το ασπρομαυρο ειναι πιο ευελικτο στην επεξεργασια (φωτογραφιων δρομου), μπορεις να κανεις φωτογραφια υψηλης αντιθεσης και γενικα να κρυβεις και αναδεικνυεις στοιχεια, χωρις να φαινεται η φωτογραφια αφυσικη. Τελος, σχετικα με το πιο καλλιτεχνικο, νομιζω οτι σχετιζεται και με αυτο που ειπα στην αρχη για την ιστορια. Αυτα μου ερχονται τωρα στο μυαλο.

ola auta einai mpourdes...
i kalh fotografia einai fotografia , ite a/m i me xroma..
apla stis fotografies dromou, ektos apo to thema megalo rolo paizei i forma
stis a/m i forma einai poli eukolo na anadexti ,se xroma polu pio diskolo
isa isa nomizo oti pleon i perisoteri stritades travane pleon se xroma
istorika to mono pou steki einai oti to a/m eixe pio ekoli emfanisi...px mporouses na tin kanis kai monos sou sto spiti...

(sorry gia ta gkrikos, alla mou xalase to pc , kai grafo apo laptopi xoris elliniki glosa)

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι masters του '40, του '50 και του '60 θα προτιμούσαν το έγχρωμο, αν το είχαν στη διάθεσή τους. Ακόμα κι αν το έκαναν όμως, αυτό δεν αναιρεί τα πλεονεκτήματα που δίνει το α/μ στη φωτογραφία δρόμου. Με κυριότερο για μένα, ότι αποτρέπει τον αποπροσανατολισμό μας από στοιχεία άσχετα με το θέμα, που συνήθως περισσεύουν στο αστικό περιβάλλον, που είναι και το βασικό τεραίν του συγκεκριμένου είδους φωτογραφίας.

ola auta einai mpourdes...
i kalh fotografia einai fotografia , ite a/m i me xroma..
apla stis fotografies dromou, ektos apo to thema megalo rolo paizei i forma
stis a/m i forma einai poli eukolo na anadexti ,se xroma polu pio diskolo
isa isa nomizo oti pleon i perisoteri stritades travane pleon se xroma
istorika to mono pou steki einai oti to a/m eixe pio ekoli emfanisi...px mporouses na tin kanis kai monos sou sto spiti...

(sorry gia ta gkrikos, alla mou xalase to pc , kai grafo apo laptopi xoris elliniki glosa)

Δεν ξερω αν ειναι μπουρδες, αλλα το ιδιο πραγμα λες περιπου με αλλα λογια. Αυτα που περιγραφω, στη φορμα αναφερονται. Ισως το "να χαλασει" δεν ηταν η σωστη εκφραση.
Για την ιστορια, μονο την εμφανιση του α/μ φιλμ δεν ειχα στο μυαλο μου. Πιο πολυ μιλουσα για τους νεους φωτογραφους δρομου, που αναζητωντας παλιες φωτογραφιες των μεγαλων φωτογραφων, σχεδον ολες ειναι ασπρομαυρες, οποτε ειναι λογικο να τους αντιγραφουν και να ξεκινανε με ασπρομαυρο και πολλες φορες να παραμενουν σε αυτο για αρκετο καιρο πριν μεταπηδησουν και στο χρωμα.

to mpourdes to egrapsa gia autous pou nomizoun oti i a/m einai eukoli fotografia
kai to kako arxina apo tis sxoles
me to na tous mathoune 2\3 pragmatakia to pos emfanizeis a\m film nomizoun oti tous kanei automata kai fotografous
etsi perase kai o mithos oti to a/m krivi atelies kai alla eutrapela....i oti to a\m einai ...kalitexnia!:flipout:

den to sinexizo, na min sas kourazo me ta grikos...aurio elpizo na einai etimo to pc...

Ας ανεβασω μερικες εγχρωμες που δεν ειμαι σιγουρος αν λενε κατι, να μου πειτε και εσεις τη γνωμη σας. Αν δεν λενε, μην ντραπειτε :smile:

SAM_3239_zps109c5af1.jpg

SAM_3181_zps5b315054.jpg

SAM_3199_zps611fca83.jpg