anochampions
Supreme Member
- 6 December 2009
- 3,964
Tinos afternoon by Panos Tiniakos, on Flickr
Tinos Afternoon B&W by Panos Tiniakos, on Flickr
Σήμερα είχε πολύ καλό καιρό με ελάχιστο αέρα κάτι σπάνιο για την Τήνο.
Εμπνευσμένος από τα αριστουργήματα που ανεβάζετε στο νήμα πήρα τρίποδο,μηχανή και Nd φίλτρο και βγήκα για φωτογραφική βόλτα.
Δεν είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα είναι κάτι αξιοσημείωτο αλλά τολμώ να σας το δείξω.
Δέχομαι όπως πάντα την κριτική και τα σχόλια σας.
DSCF0394ffs by . ., on Flickr
Βράχος by Panos Tiniakos, on FlickrΗλία στο στέλνω το raw σε π.μ.
Μόνο το ND είχα.
Αυτό είναι: http://www.ebay.co.uk/itm/Haida-PRO...hash=item3a7c282e51:m:mCNQxnYWVBpMKVhFCU43OJw
Όποιος άλλος το θέλει μου το ζητάει και του το στέλνω επίσης.
Σκαλίστε όσο θέλετε το αρχείο αλλά μοιράστε και εδώ τη γνώση για αυτό άλλωστε ανεβάζουμε τις φωτογραφίες μας.

Σήμερα είχε πολύ καλό καιρό με ελάχιστο αέρα κάτι σπάνιο για την Τήνο.
Εμπνευσμένος από τα αριστουργήματα που ανεβάζετε στο νήμα πήρα τρίποδο,μηχανή και Nd φίλτρο και βγήκα για φωτογραφική βόλτα.
Δεν είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα είναι κάτι αξιοσημείωτο αλλά τολμώ να σας το δείξω.
Δέχομαι όπως πάντα την κριτική και τα σχόλια σας.
Έχει σχέση με τις ανοχές του αισθητήρα. Υπάρχει και η φιλοσοφία της έκθεσης όπως τη δίνει η μηχανή χωρίς να χάσεις τα λευκά (όχι ettr) και μετά σηκώνεις τις σκιές κάποια στοπ. πχ η νέα Sony A7RMkII αντέχει +5 stop χωρίς να προσθέσει θόρυβο. Οι Nikon D810 & D750 είναι επίσης δυνατές σε αυτό το κομμάτι. Προσωπικά θεωρώ ότι το ettr δεν μπορεί να δουλέψει σωστά σε λήψεις ΜΕ γιατί η κατάσταση γίνεται απρόβλεπτη με τους φωτισμούς. Θα μπορούσε να έχει αξία αν έκανες exposure bracketing και καθόσουν μετά να δουλέψεις με layers τα διάφορα κομμάτια του κάδρου.Στο θεμα θορυβου το ettr βοηθαει;
Στο θεμα θορυβου το ettr βοηθαει;
Για ποιό λόγο;επιμενω οτι το φιλτρο δεν ειναι καλο και οτι θα επρεπε τουλαχιστον σε ζουμ φακους το φιλτρο να ειναι μεγαλυτερο , και να μπαινει με ανταπτορα
πχ φακος 58mm , φιλτρο τουλαχιστον 68mm
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και για τις προτάσεις σας.
Άλλη μια προσπάθεια μου εδώ.
Βράχος by Panos Tiniakos, on Flickr
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.