Γιαρίμης Ηλίας
Supreme Member
α δεν συμφωνο καθολου με αυτα που γραφει ο Ηλιας
εχω και γω το raw
υπαρχει μια μικρη υποεκθεση αλλα αυτο δεν σημαινει κατι, ισα -ισα αν εκανε σποτ στα μαυρα το κεντρο θα ηταν καμμενο
με το f/8 ειναι ακυρο, δεν κερδιζεις κατι
επιμενω οτι το φιλτρο δεν ειναι καλο και οτι θα επρεπε τουλαχιστον σε ζουμ φακους το φιλτρο να ειναι μεγαλυτερο , και να μπαινει με ανταπτορα
πχ φακος 58mm , φιλτρο τουλαχιστον 68mm
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
...και δεν υπαρχει θορυβος στο αρχειο
Τι μικρή υποέκθεση λες ρε Κωστα .. μιλάμε για 3 στοπ !!.
Kαι επιπλέον ΠΑΛΙ λάθος διαβάζεις ..
-εγω λέω οτι σποτ στα φωτεινα έκανε και ξέχασε την αντιστάθμιση. Ετσι πήρε λήψη 3 στοπ υποεκτεθειμένη .. αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω το raw ιστόγραμμα. Το σωστο ΕΤΤΡ είναι σποτ στα φωτεινα και αντιστάθμιση +2.5-3.0 EV.
- με το f/8 κερδίζεις ενα στοπ φως για ίδιο χρόνο έκθεσης και το ανέφερα επειδή και το DOF είναι ΟΚ στα 18mm/f8.0 APS-C και δεν υπερβαίνεις τα 30sec της απλής λήψης.
- Ολα τα ND έχουν θέμα με την βινιετα και color cast, το φίλτρο του Πάνου βλέπω να μην ξεφεύγει προς το χειρότερο απο τον μεσο όρο των τεσταρισμένων στο http://www.the-digital-picture.com/Reviews/10-Stop-Neutral-Density-Filter.aspx
Στο δείγμα που ανέβασα φαίνεται οτι η βινιετα δεν είναι τρομερή .. σε λίγο θα μετρήσω πρόχειρα βινιετα στον ουρανο και θα αναφέρω
Aν έχετε όρεξη ανοίγουμε ενα νημα με μετρήσεις. Αναλαμβάνω τα αποτελέσματα .. δείγματα θέλω γιατι εγώ δεν έχω ND (ουτε μηχανή καλά-καλά )