politika_4 (1 of 1) by Giannis Malantaras, on Flickr
Ευχαριστώ! Και ναι, και όχι. Έβγαλα 3-4 λήψεις με απόκλιση 5" η καθεμιά και κατέληξα πως εκείνη των 45" είχε την καλύτερη φωτομέτρηση. Ο ουρανός είχε ελάχιστα σύννεφα, ήλιος πολύς και άπνοια, οπότε δεν υπήρξε κάποια δραματικό εφέ στην κίνηση του νερού ή των συννέφων. Αυτή η περίπτωση ήθελε οπωσδήποτε τα 11 στοπ του NiSi ND2000 καθώς η άπνοια δεν ήταν σύμμαχος στη λήψη. Από πλευράς σύνθεσης "παρέβην" 2 κανόνες της φωτογραφίας, εκείνον που λέει όχι 50-50 ουρανός και θάλασσα κι εκείνον που λέει όχι το θέμα στο κέντρο αλλά νομίζω εδώ η "παρανομία" ήταν μονόδρομος...Υπέροχη.
Φαντάζομαι τα 45'' δεν βγήκαν τυχαία, αλλά το επιδίωξες!

1)εχω μια νοοτροπια οτι στην φωτογραφια τοπιου ο ουρανος πρεπει να κατεχει το 1/3 του καδρου,σχεδον παντα.αυτο εχει δημιουργηθει απο καποιους γνωστους που ασχολουνται με το ειδος αλλα μαλλον εχω εκλαβει λανθασμενα καποιες ιδεες...
τωρα για τον ουρανο που εχει χασει οπως λες νομιζω ειναι νωρις αυτα ακομα για εμενα...ακομα δεν εχω μαθει το photoshop να ενωνω φωτογραφιες.ασχολουμαι μονο με την επεξεργασια μεσω lightroom..μαλλον θα μεινω στην αλλη ωρα-χρονο που θα επρεπε να κανω την ληψη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.