Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Σε λήψεις με μεικτό φωτισμό, όπως αυτή πχ που η κοπέλα φωτίζεται απο άλλη πηγή απο το φόντο, θα πρέπει να προσέχουμε πάντα όταν ρυθμίζουμε το WB. Γιατί ενώ φέρνουμε την μια περιοχη στο "σωστό", εκτροχιάζουμε την άλλη. Οπότε είτε πρέπει να βρίσκουμε μια μέση λύση, είτε να επεξεργαζόμαστε χωριστά κάθε περιοχή με μάσκες.

Έχω ακόμα πολλά να μάθω...
Ευχαριστώ για όλα τα σχόλια & τις παρατηρήσεις , αυτό το forum είναι πραγματικό σχολείο για εμάς τους αρχάριους..
Thanks boys..:a0210:

Άλλη μια καλοκαιρινή:

attachment.php

Attachments

• DSC05443.jpg
    DSC05443.jpg
    141.4 KB · Views: 238

Άλλη μια καλοκαιρινή:

attachment.php

Το πιο ωραιο σημειο ειναι τα ποδια στο νερο, αλλα τα εχεις οριακα εντος καδρου και υποφωτισμενα. Αν ειναι προιον κροπαρισματος, ξαναδες το. Κατα τα αλλα ειναι ωραια και η επεξεργασια ταιριαζει.

Το πιο ωραιο σημειο ειναι τα ποδια στο νερο, αλλα τα εχεις οριακα εντος καδρου και υποφωτισμενα. Αν ειναι προιον κροπαρισματος, ξαναδες το. Κατα τα αλλα ειναι ωραια και η επεξεργασια ταιριαζει.

Χάχα σιγά να μην το είχα κροπάρει , έτσι όπως την τράβηξα είναι....
Που θα πάει κάποτε θα μάθω να καδράρω σωστά :nounder:(τελικά το πιό δύσκολο αυτό είναι!).
Ευχαριστώ για τα σχόλια..

Μπραβο πολυ καλη σε ολα της με ωραια 'ζωντανα' χρωματα και ενα 'κουκλακι' που κλεβει την παρασταση με το ναζι του.
Αν φροντιζες και λιγο το φοντο ωστε το ασπρο κρανος να μην 'διαχεεται' θα επιανες το τελειο.
Εγω παντως τετοια φωτο δεν θα μπορουσα να βγαλω, μπραβο και παλι

Specialized βλεπω το κρανος. Εχουμε κι εμεις σε μωβ-ροζ.

Με ενα φως απο το πλαι θα ξεκολλαγε το κρανος απο το φοντο? Θα φωτιζοταν και λιγο το προσωπο, που μου φαινεται πως χρειαζεται.

Κατα τα αλλα,ψυχραιμια και καλη θητεια.

Thanks. Specialized ναι, έχω αρκετά περιφερειακά-αξεσουάρ, σκελετό να δω πότε θα πάρω.. :p

Για το φωτισμό δεν έχω ιδέα. Bounce το SB-800 στο ταβάνι είναι. Προσπάθησα να κάνω μαύρο το φόντο στο PS αλλά έκανε τα δικά του..

Αυτή είναι με την κεφαλή στραμένη σε τοίχο δεξιά, για να πάρεις μια ιδέα.

DSC_2383.jpg

Είμαι πολύ ψύχραιμος.. Μετά έχει strip club χεχε :D

Βασίλη θα είμαι ειλικρινής μαζί σου και θα πώ οτι η συγκεκριμένη δεν μου άρεσε.

Οι λωρίδες κρύβουν τον λαιμό και το χέρι της, ενώ το άλλο χέρι το έχει κρύψει πίσω απο το κορμί της. Ήθελε κάποιο ίδιο φωτισμού η ανάκλασης και απο την άλλη γιατί τα μαλλιά της χάνονται στο σκοτάδι πχ. Επίσης δεν μου αρέσει το σκοτάδι στο φόντο απο την μια πλευρα. Έπρεπε να κροπάρεις/καδράρεις πιο στενά ώστε απο την μία να είναι το δέντρο απο την άλλη η κοπέλα. Ή να είχε τπτ φώτα πίσω που θα διναν ωραίο bokeh ώστε να γέμιζε ο χώρος. Έτσι είναι απλά χαμένος χώρος.

Ξέρεις πόσο μου αρέσουν οι φωτογραφίες σου αλλά εδώ δυστηχώς μου θυμίζει περισσότερο snapshot απο κομπακτ. Στα λέω έτσι γιατί ξέρω οτι δεν θα με παρεξηγήσεις ε? :p :p :p

Ξοδεψες δυο γραμμες για να απολογηθεις που δε σου αρεσει??? Περιττο. Ειδικα αφου μαλλον εχεις δικιο.

Για το χερι σιγουρα, δεν υπαρχει λογος να μην φαινεται. Για τις κορδελες δεν με ενοχλει αφου δεν ειναι στο προσωπο ας πουμε. Γι'αυτο και διαλεξα αυτη απο αλλες της σειρας που ο αερας φυσαει αλλιως.

Το φοντο ειναι το καλυτερο που υπηρχε, οποτε δεν μπορουσε να γινει κατι. Ειναι κι ενα κτισμα στο βαθος, αλλα το εχω σκοτεινιασει να μην φαινεται καθολου.

Για το φωτισμο, με ενα φως απο το πλαι θα εγραφαν καλυτερα τα μαλλια. Αλλα δεν μπορουσα να το εχω...

Τωρα φευγω, παω να σε παρεξηγησω.

Ξοδεψες δυο γραμμες για να απολογηθεις που δε σου αρεσει???

Δεν είναι αυτό ρε. Με την κριτική είμαι συνήθως προσεκτικός γιατί κάθε άνθρωπος την παίρνει και διαφορετικά. Εμείς γνωριζόμαστε μέσα απο το φόρουμ καιρό οπότε έγραψα πιο ελεύθερα, αλλά επειδή μας διαβάζουν και άλλοι έπρεπε κάποια πράγματα να δηλωθούν επεξηγηματικά.
Δεν περίμενα οτι θα με παρεξηγήσεις η τπτ, απλά δεν ηταν σωστό ο διαχειριστής να αρχίσει να "θάβει" μια φώτο, όταν διαβάζουν και νέα μέλη που δεν μας ξέρουν.

ΥΓ. Λουλουδάκια ε? :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Το αγαπημένο μοντέλο μου (το μεγάλο) πάλι.
Αν βλέπετε μια κοκκινίλα είναι απ'το ανέβασμα (πρέπει να δω τι γίνεται).

Μου αρέσουν πολύ οι εκφράσεις της..

_MG_1824.jpg

_MG_1826.jpg

Τράβα τώρα που είναι μικρή, γιατί άμα μεγαλώσει δεν θα σου ποζάρει... Έχω δύο και ξέρω! Να την χαίρεσαι -bye-

Δημήτρη σ'ευχαριστώ. Και εγώ δυο έχω η μία είναι μόλις 2 μηνών. Η μεγάλη απο τώρα με δυσκολεύει. Μάλιστα μου λέει να βγάλουμε φωτογραφίες και μόλις ετοιμάσω κάμερες, φακούς, τρίποδα, ομπρέλες-φλας μου την κάνει.:flipout:

Και εσύ να τις χαίρεσαι..