Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Σήμερα είχε φωτογραφικό παιχνίδι με τον ένα και μοναδικό manual φακό που έχω τον Helios 44m-4.
Όλες είναι με διάφραγμα περίπου 2-2.8 και με classic chrome, -1 highlights,+2 sharp,-2 stones,+2 color.
Jpeg με ελάχιστο crop μερικές και καμία επεξεργασία άλλη.
Ξεσκίστε με στην κριτική όπως ξέσκισα την παρέα μου στις φωτογραφίες.

Βαγγελίτσα by Panos Tiniakos, on Flickr

Μαίρη by Panos Tiniakos, on Flickr

Ελένη by Panos Tiniakos, on Flickr

Αντώνης by Panos Tiniakos, on Flickr

Κοσμάς by Panos Tiniakos, on Flickr

Πάνος by Panos Tiniakos, on Flickr

Στέλιος by Panos Tiniakos, on Flickr

πορτραιτο με χαρακτηρα θα ελεγα οτι ειναι μονο η πρωτη, αν και ειναι αρκετα σφιχτο το καδρο
το γεματο τρυφεροτητα βλεμα, η καθαρια απαλοτητα του χρωματος ειναι αρκετα
τα υποιλοιπα ειναι σναπσοτ με αρκετα καλο γραψιμο απο τον helios

...ναι η Ελενη αδικηθηκε:smash:
Πανο, θα μπορουσες να δοκιμασεις και καθετα καδρα, δινουν αλλο αερα στα πορτραιτα

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Σωστο σαν καδρο (όχι χρωματικά) βρισκω μονο αυτο της Μαίρης, τα υπόλοιπα είναι πολυ σφιχτά για τα δικά μου γούστα, το κάνω και εγώ όμως όταν θέλω να δείξω καποια λεπτομέρεια στό βλέμμα, ένα ωραίο μάτι κλπ. αλλά εδω κυριαρχεί στις περισσότερες το γυαλι ηλϊου, μόνο του Αντώνη η φωτό καταφέρνει να με κρατήσει με το ωραίο χαμόγελο αλλά πιστευω ότι και αυτη σε portrait και 4/3 καδρο θα απέδιδε πολύ καλύτερα.

Χρωματικά τα περισσότερα πορτρέτα επηρεάζονται απο το έντονο φως της στιγμής και κανένα δεν είναι εκεί που το θέλω με χειρότερο μακράν της Μαίρης που είναι και ωραίο, είναι ένας απο τους λόγους που δεν θα δούλευα με JPEG για αποδοση επιδερμίδας ειδικα αν ήταν τόσο ζεστά τα χρώματα εκείνη την στιγμή. Όλα αυτα είναι καθαρά δικές μου προτιμήσεις επιλογες, δεν ειναι κανόνες ...

Last edited:

Το χρώμα είναι του ηλιοβασίλεματος και είναι κοντά σε ότι έβλεπαν τα μάτια μου.
Εμένα μου αρέσει πολύ το πρόσωπο να παίρνει χρώμα από τον ήλιο.
Νομίζω ότι η μηχανή κράτησε καλή χρωματική ισορροπία, κάτι ανάλογο που είχα δοκιμάσει με την Panasonic με είχε απογοητεύσει.

Το μονο που με ''χαλαει'' ας το πουμε, ειναι τα κομμενα σαγονια...

εμενα μου αρεσουν τα χρωματα (χρωματα fuji) μου θυμιζουν και λιγο απο σλαιτσ
η δυο τελευταιες ηθελαν διαφορετικη γωνια ληψης ,για να εχεις καλο κοντραστ και να ισορροποισεις τις θερμοκρασιες των χρωματων

μη κοβεις πηγουνια, ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις καλο πορτρετο ετσι , αν θες σφιχτα καδρα να κοβεις μετωπα λιγο πιο πανω απο εκει που τελιωνουν τα ματια
επισης προσεξε τις γωνιες απο τις οπιες τραβας, η στο ιδιο επιπεδο με το θεμα η αρκετα απο πανω, απο κατω μονο αν θες να δειξεις συγεκριμενα πραγματα (οτι ο αλλος ειναι δυνατος πχ)
παιξε στο lightroom με crop και θα το βρεις!:)
o helios einai πολυ καλος φακος, εχει ωραιο βοκεχ

Μία από τα ίδια και σήμερα με κάθετο κάδρο όμως και ακολουθώντας τις συμβουλές σας.
Τα μισά μοντέλα απολύθηκαν γιατί ζήτησαν αύξηση.
Είχαμε όμως και guest star Λευτέρη για μία και μοναδική εμφάνιση.

Βαγγελίτσα by Panos Tiniakos, on Flickr

Ελένη by Panos Tiniakos, on Flickr

Αντώνης by Panos Tiniakos, on Flickr

Λευτέρης by Panos Tiniakos, on Flickr

με αυτες μπορεις να κανεις βιογραφικο για καποιο περιοδικο:a0210:
ωραιος ο Λευτερης, αυθορμητος

αφου τους βγαζεις συχνα δοκιμασε την επομενη φορα να μην κοβεις τα μαλλια τους απο αριστερα και δεξια , πχ στη πρωτη ηθελε λιγοτερο αερα απο αριστερα και περισοτερο απο δεξια το ιδιο και στη τριτη
επισης τα ματια να μην ειναι στο κεντρο του καδρου αλλα πιο πανω, στο 1/3 του καδρου περιπου.

Απάντηση: Πορτρέτο

77565dd2db308706a91db93b650cdddc.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk