Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

E... αμα βρεχει στα Γιαννενα, εδω να μην εχει (μια φορα) ηλιο ? Μισο μισο βεβαια με το συννεφακι ο ήλιος, αλλα δεν εβρεχε (ολη τη μερα τουλαχιστον) οποτε, πηρα κι εγω τα βουνα να δοκιμασω την τυχη μου...

Να φανταστειτε, προλαβα να βγαλω καμμια 10ρια ληψεις με διαφραγματα απο 7,1 μεχρι και 11 (μια φορα τουλαχιστον τη θυμαμαι με το f11 λογω συγκινησης :worshippy:), με iso 100 και ταχυτητες κατι 800ρια και 1000ρια... μιλαμε για τρελλες καταστασεις... :Banane0:

Εδω, μια με f7,1 - 200iso - 1/320

Tatra's by 1L1as, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άλλη μια με f7,1 1/100 100iso 35mm

Sidorovo by 1L1as, on Flickr

Mου εφυγε λιιιιιγο το παστελ στον ουρανο, αλλα ετσι ειναι τα ερασιτεχνικα :smash: επεξεργαστικα προγραμματα... δεν ειναι ενθεση ο ουρανος, αλλα βουρτσα στο λαιτρουμ και δεν υπολογισα καλα ουτε το χρωμα ουτε την ενωση με τις κορφες... το πρασινακι ομως καλουτσικο βγηκε, ενα κλικ πιο σκοτεινο ηθελε...

Last edited:

Ευχαριστω Χρηστο.... η περιοχη ειναι οντως ωραια, οι συγκεκριμενες δυο,οπως και το πανοραμα κατω ειναι απο την κεντρικη Σλοβακια και τις χαμηλες οροσειρες τους, εχω και απο τις βορειοτερες, τις πιο ψηλες, (η ψηλοτερη 2700 μετρα περιπου), οπου εχουν και τα χιονοδρομικα τους, κατι σαν την δικια μας Αραχωβα ή το Πηλιο σα να λεμε...

Untitled_Panorama1_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

9 χερατες αλλα παλι ξεχασα να τις βγαλω καθετα και εχασα αρκετο καδρο...

Ωραιο πανοραμα! Τις ενωσες μονος σου;

Ενα πραγμα που μου λειπει στην xz2 ειναι το αυτοματο πανοραμα. To iphone κανει πολυ καλη δουλεια στο πανοραμα, αλλα δυστυχως υστερει σε ποιοτητα.

Microsoft ICE έχετε δοκιμάσει ; Εγώ ναι. Τελείως αυτόματο πολύ καλό. α μπορείς μα βγάλεις φώτο σε σχηματισμό (σπιράλ ας πούμε) κι αυτό τις αναγνωρίζει και τις ενώνει με αρκετα μεγάλη ακρίβεια.

Δεν είμαι ΑΜΕΑ. .. Απλά γράφω από κινητό. ... :)

Ωραιος Ηλια, θα δοκιμαστει και αυτο! Αν και ψαχνω αρνητικα για κανω τον χωρισμο πιο ευκολο... :P

Quiz:

Ποιός είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος φωτογράφος που τουρτούριζε τόσο που η μηχανή δεν προλάβαινε να τον βγάλει? :2thumb22sup:

Απάντηση: Landscape Photography

Μόνο εγώ είχα παγώσει; Τη λίμνη δεν την βλέπετε?

frozen by S_end, on Flickr

είναι η παγωμένη λίμνη Πηγών Αώου, Ιανουάριος 2012.
Μετά κατεβήκαμε στο Μέτσοβο και φάγαμε λοκάνικα.

Πέστα Κώστα!
Να τι ωραίες φωτογραφίες βγήκανε εκείνο το απόγευμα/βράδυ που με είχανε φάει ότι κρυώνουνε! :2thumb22sup:

Λόγω της καλής παγωνιάς είχε τρομερή διαύγεια η ατμόσφαιρα!

Οι λεπτομέρειες της λήψης κάνουν την φωτογραφία ποιο ενδιαφέρουσα. Μπράβο και για στον ηρωισμό σας

Αψογες! Οταν ξενανεβω τον χειμωνα θα με παρετε μαζι σας; :P

Εννοείται!

Οι λεπτομέρειες της λήψης κάνουν την φωτογραφία ποιο ενδιαφέρουσα. Μπράβο και για στον ηρωισμό σας

Ε όχι και ηρωισμός βρε Κώστα!
Άντε να είχε -10, -15.
Ένα μήνα μετά που ξαναπήγα είχε 3 μέτρα χιόνι και -26!
Ήταν τέλεια, δεν ήθελα να φύγω λέμε! Είχα μαζί μου όμως τον 3ο της παρέας (τον επονομαζόμενο "μονδέλο") ο οποίος με είχε πρήξει "κρυώνω και κρυώνω"
Αν σου πω τι τού'κανα θα γελάς 1 μήνα!