Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Σαχάρα. Με την FM2 και τον 35-105 σε φιλμ (μάλλον) κόντακ.

attachment.php

Attachments

• sahara.jpg
    sahara.jpg
    95 KB · Views: 121

Είδες φωτογραφίες που βγάζεις στα ...χμ, 0,5 fps (και εάν ήσουν γρήγορος με τον μοχλό προώθησης του φιλμ :antlers: ).

Απάντηση: Landscape Photography

:offtopic:Μετάφραση :"Ά ρε Ηλία ,δε σε καταλαβαίνω" :BDGBGDB55:
Οι καβοντορίτες μιλάνε αρβανίτικα,κάνω κι εγώ διατριβή από τότε που εγκαταστάθηκα στη Ν.Εύβοια

Δεν καταλαβαίνω τα παραπάνω.. θα πω κάτι απλό και κατανοητό.
Είναι σαν να είσαι εκεί!

Ίδιο σχόλιο σαν παραπάνω. Μας έκανες μούσκεμα!
Το πράσινο φαναράκι είναι για ναυσιπλοοία? Τι δείχνει?

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Σαχάρα. Με την FM2 και τον 35-105 σε φιλμ (μάλλον) κόντακ.

Πολύ ομορφη αυτή η σοκολατί απόχρωση, ξεφεύγει απο το κιτρινο/πορτοκαλί που έχει μάθει να βλέπει το μάτι μας.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Ίδιο σχόλιο σαν παραπάνω. Μας έκανες μούσκεμα!
Το πράσινο φαναράκι είναι για ναυσιπλοοία? Τι δείχνει?

Αυτός είναι -στην κυριολεξία- ο μπούσουλας που λέμε. Χρησιμποιείται για προσανατολισμό στη ναυσιπλοϊα.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

:offtopic:Μετάφραση :"Ά ρε Ηλία ,δε σε καταλαβαίνω" :BDGBGDB55:

Απαντούσα στον Τάσο που με ρώτησε αν έπιανα 2fps με το μοτορ ντραιβ όταν είχε καλό... άνεμο!
Του είπα λοιπόν ότι με άπνυα είχα 3,5fps και στο καβοντορίτικο μελτέμι που είναι πολύ δυνατό έβγαζα ακόμη πιο γρήγορα :flipout:

Στα σοβαρά τώρα δεν είχα ποτέ μου Motor drive. Περιττά χρήματα μου φαινόταν πάντοτε αφού τραβάω κατα κανόνα στατικές φωτογραφίες. Το winder ήταν ίσως χρησιμο εξαρτημα που μόνο οπλίζει τη μηχανή και είναι παντα έτοιμη για την επόμενη φωτογραφία.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

Απαντούσα στον Τάσο που με ρώτησε αν έπιανα 2fps με το μοτορ ντραιβ όταν είχε καλό... άνεμο!
Του είπα λοιπόν ότι με άπνυα είχα 3,5fps και στο καβοντορίτικο μελτέμι που είναι πολύ δυνατό έβγαζα ακόμη πιο γρήγορα :flipout:

Στα σοβαρά τώρα δεν είχα ποτέ μου Motor drive. Περιττά χρήματα μου φαινόταν πάντοτε αφού τραβάω κατα κανόνα στατικές φωτογραφίες. Το winder ήταν ίσως χρησιμο εξαρτημα που μόνο οπλίζει τη μηχανή και είναι παντα έτοιμη για την επόμενη φωτογραφία.

Εντάξει το κατάλαβα αυτό, απλά το καβοντορίτικο μελτέμι που ανέφερες με έκανε να σου γράψω στην "τοπική διάλεκτο" :flipout:
Το μεταλλικό και θορυβώδες MD-12 το έχω απο το 1984 και λειτουργεί ακόμα άψογα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

Εντάξει το κατάλαβα αυτό, απλά το καβοντορίτικο μελτέμι που ανέφερες με έκανε να σου γράψω στην "τοπική διάλεκτο" :flipout:
Το μεταλλικό και θορυβώδες MD-12 το έχω απο το 1984 και λειτουργεί ακόμα άψογα!

Λένε ότι κατα μέσο όρο έχει δύο μποφωρ περισσότερα από το υπόλοιπο Αγαίο. Η φωτογραφία σου το δείχνει καλά...-bye-

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Κι εγώ της ίδιας φιλοσοφίας είμαι. Φαίνεται όμως ότι έχει εμφανιστεί μία ολόκληρη γενιά φωτογράφων που τραβούν μόνο ριπές με AF tracking. Από τη "φιλοσοφία" τους περί τα φωτογραφικά θα υπέθετε κανείς ότι πρόκειται για επαγγελματίες του National Geographic χωμένους μέχρι τα μπούνια στο βάλτο που ο μισθός του μήνα εξαρτάται από το εάν θα μπορέσει η μηχανή τους να συλλάβει τη στιγμή της απογείωσης του κορμοράνου.

Σκεφτείτε και τους φωτογράφους που τραβούν γρήγορη κίνηση, πχ ποδόσφαιρο... Εκει χρειάζεται. Ειδικά τώρα που δεν κοστίζουν οι ριπές, τραβάς συωέχεια και μετά κάνεις επιλογή.

Σκεφτείτε και τους φωτογράφους που τραβούν γρήγορη κίνηση, πχ ποδόσφαιρο... Εκει χρειάζεται. Ειδικά τώρα που δεν κοστίζουν οι ριπές, τραβάς συωέχεια και μετά κάνεις επιλογή.

φωτορεπόρτερς