Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Πρ.Ηλιας στην κορυφη του λοφου.

Img_2186.jpg

Καμιναδες , ρυπανση, ενα τοπιο.

Img_2196.jpg

Last edited:

Μου αρέσει η πρώτη για τα σχήματα.Ο φωτισμόας δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά τα σύννεφα έχουν κάποιο ενδιαφέρον.

Επειδή είδα το σύνολο των φωτογραφών που έχεις ποστάρει στο dp, μου άρεσε η φωτοφραφία με τα κότερα δίπλα δίπλα.

Μπράβο, συνέχισε!-bye-

Μου αρέσει η πρώτη για τα σχήματα.Ο φωτισμόας δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά τα σύννεφα έχουν κάποιο ενδιαφέρον.

Επειδή είδα το σύνολο των φωτογραφών που έχεις ποστάρει στο dp, μου άρεσε η φωτοφραφία με τα κότερα δίπλα δίπλα.

Μπράβο, συνέχισε!-bye-

ευχαριστω πολυ για τα καλα λογια
ειμαι καινουργιος στο χωρο και καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη (για καδραρισμα τεχνικες κτλ)
μεχρι τωρα προσπαθω μονος μου απο βιβλια και tutorial στο net.

Confessora πολύ καλές!

Αυτή ιδίως που βρήκα στο album σου: http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?album=20373&pos=5&uid=

Τι επεξεργασία τους έχεις κάνει;

αποφασιζοντας να ασχοληθω πιο σοβαρα με τη φωτογραφια τραβαω πλεον σε raw, ετσι εχω πολυ μεγαλυτερο περιθωριο επεξεργασιας...
επειδη δεν εχω πολυτελεια χρονου στις εξορμησεις μου για να εχω σωστο φωτισμο χρησιμοποιω photomatrix οπου κριθει απαραιτητο.
(ετσι τραβαω πολυ συχνα braceting)
στο photoshop κανω απαραιτητα ενα unsharp mask και διορθωνω οσο μπορω το καδραρισμα μου.
σε ελαχιστες περιπτωσεις τους αλλαζω τα φωτα... αλλα προσπαθοντας να μη φαινεται αισθητα το πειραγμα!!
στο τελος χρησιμοποιω ptlens αν φαινεται εντονη παραμορφωση στη φωτογραφια.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

αποφασιζοντας να ασχοληθω πιο σοβαρα με τη φωτογραφια τραβαω πλεον σε raw, ετσι εχω πολυ μεγαλυτερο περιθωριο επεξεργασιας...

Και πάς πολύ καλά φίλε μου!
Συνέχισε και ότι απορίες έχεις, εδώ είμαστε -bye-

@ paul. εχει γραψει ωραια με το φως αλλα αυτα τα παλιοκτιρια αδερφε μου. Δεν μπορεις να τ αποφυγεις κιoλας. They live among us.:a0210:

να βαλω και εγω 2 τωρα που μου ξαναηρθε το ιντερνετ.

Και οι 2 απο την προηγουμενη εβδομαδα απο μια παραλια κοντα στη Σαρωνιδα (το λεω γιατι μερικοι δεν με πιστευουν).

Την ιδια μερα αλλα διαφορετικη ωρα. Εχι γινει επξεργασια με το colorfx pro και γενικα την σουιτα της nik.

Oλα αυτα μεχρι να μεταπηδησουμε σε CS4 και lab color...

τι λετε (..γιατι εχω και εγω κανα 2 σχολια)

α, και τα εστιακα μηκη ειναι 12 και 24, δεν ξερω γιατι γινανε 18 και 36 στο εξιφ.

και ειναι με την d300 και τον nikon 12-24 με polarizer.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC_8690 - Version 2 - Version 2.jpg
    DSC_8690 - Version 2 - Version 2.jpg
    111.1 KB · Views: 105
  • DSC_8678 - Version 2.jpg
    DSC_8678 - Version 2.jpg
    141.7 KB · Views: 103

Νiko, αυτα εχει η Αθηνα:))
Και οι 2 δικες σου φοβερες, ιδιως η πρωτη!

@confessoras : ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες, καλή δουλειά στο photoshop κάνεις. Μπράβο
Nilo και paul πολυ καλές φωτογραφίες.

/Users/admin/Desktop/00002.jpg

D70, χωρις καθολου επεξεργασια αυτη τη φορα...

Attachments

• 00002.jpg
    00002.jpg
    86.3 KB · Views: 34

καλησπερα σε ολους,
θα ηθελα την αποψη σας για την υπαρξη των ασπρων πετρων πανω στα κλαδια. σιγουρα αποπροσνατολιζουν απο το κεντρικο θεμα. αυτο γινεται ενδιαφερον η κουραστικο στη φωτογραφια?

επρεπε να αφαιρεθουν ή οχι?

Τις αφεραιρέσεις ή όχι δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα.
Δεν κάνουν διαφορά στο κάδρο, στα δικά μου τα ματια τουλάχιστον.

Ταπεινή άποψη, μου αρέσει η δεύτερη χωρίς τις πέτρες, κάπως δεν μου κολλάνε.
Πολύ ωραία πάντως.

Και εμένα δεν με ενοχλούν οι πέτρες καθόλου. Αν μή τι άλλο δημιουργούν μία ισορροπία καθώς βρίσκονται στην αντιδιαμετρική πλευρά απο τα άσπρα σημεία στα σύννεφα. Έχει μία συμμετρία έτσι κατοπτρική θα μπορούσες να πείς.

Και με και χωρίς, μια χαρά είναι...-bye-

O ορίζοντα δεν νομίζω ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αν όμως η λήψη γινόταν από πιο χαμηλά, η προπτική θα δυνάμωνε. Μιας και υπάρχει αυτός ο τρομακτικός ή ρομαντικός ουρανός(οπως το βλέπει κανείς) τοποθέτησέ τον στα 2/3 του κάδρου, δηλ. να υπάρχει περισσότερο ουρανός στο κάδρο.

Η κολώνα προσφέρει ένα μέρος για να "σταθεί" το μάτι και θα ήταν ενδιαφέρον στοιχείο με την προσθήκη περισσότερου ουρανού στο κάδρο.Προσωπική άποψη πάντα και πάνω από όλα φιλική!!!

Last edited: