Φωτογραφία υψηλού δυναμικού εύρους - HDR photography

Στα ματια μου η συγκεκριμενη φωτογραφια πασχει λιγο σαν αποτελεσμα γενικα,αισθητικα και τεχνικα.Δεν ειναι κατι το ιδιατερο,τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.Η αλλη του vasada μου αρεσε,αυτη εδω οχι και τοσο.Η επεξεργασια που εκανες φαινεται καλη για αυτον τον τυπο hdr photos.

BoatHouse_in_Salamina_by_etsap.jpg

καλησπερα πολυ ομορφο νημα!!! πραγματικα!
να ρωτησω κατι εχω την d3000 που δυστυχως δεβ εχει bracketing για συνεχομενες ληψεις με διαφορετικα στοπ....αρα παμε στην επεξεργασια μεσω raw η τριποδα και πολυ προσεκτικα αλλαγη της ταχυτητας χειροκινητα σωστα?

καλησπερα πολυ ομορφο νημα!!! πραγματικα!
να ρωτησω κατι εχω την d3000 που δυστυχως δεβ εχει bracketing για συνεχομενες ληψεις με διαφορετικα στοπ....αρα παμε στην επεξεργασια μεσω raw η τριποδα και πολυ προσεκτικα αλλαγη της ταχυτητας χειροκινητα σωστα?

Το ότι δεν έχει bracketing δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνεις όλα χειροκίνητα. Σίγουρα θα έχει +/- EV, οπότε διαλέγεις προτεραιότητα διαφράγματος και αλλάζεις την έκθεση όσα στοπ θέλεις και την αφήνεις να διαλέξει την κατάλληλη ταχύτητα.

Το ότι δεν έχει bracketing δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνεις όλα χειροκίνητα. Σίγουρα θα έχει +/- EV, οπότε διαλέγεις προτεραιότητα διαφράγματος και αλλάζεις την έκθεση όσα στοπ θέλεις και την αφήνεις να διαλέξει την κατάλληλη ταχύτητα.

ναι αλλα οταν θελεις διαδοθηκες ληψεις του ιδιου πεδιου με ληψεις διαφορας -2 0 +2 τι κανεις?

Δεν μου λετε παλληκαρια επειδη καταφερατε να με κεντρισετε....μπορει καποιος απο εσας που το εχετε να κανει εναν μινι οδηγο με παραδειγματα και την διαδικασια ωστε με 5 λογια να μας περιγραψει την διαδικασια ?

Δεν μου λετε παλληκαρια επειδη καταφερατε να με κεντρισετε....μπορει καποιος απο εσας που το εχετε να κανει εναν μινι οδηγο με παραδειγματα και την διαδικασια ωστε με 5 λογια να μας περιγραψει την διαδικασια ?

+1

Ωραίο μεν αλλά... οι κεραίες προδίδουν την προσπάθεια.

Ναι ρε γ@μωτο... Το εβλεπα και μου την εσπαγε, αλλα δεν ηξερα τι να κανω για να τις "ψειρισω"...
Φαινονται σαν να θελουν να βγουν εξω απο την οθονη...
Καμμια ιδεα?

Φυσικά και γίνεται αυτό που λες, αλλά μόνο σε τρίποδο.
Η δυνατότητα bracketing σε συνδυασμό με λήψη σε ριπή, καθιστά δυνατή την αστραπιαία διαδοχική λήψη των καρέ στο χέρι, πριν προλάβουμε να μετακινηθούμε σοβαρά (μια τέτοια μικροκίνηση είναι εύκολα διορθώσιμη τελοσπάντων). Σε σχετικά υψηλές ταχύτητες αυτά, εννοείται (πχ ριπή 1/400-1/160-1/60)

Καθόλου κακό!

η συγκεκριμενη φωτογραφια εχει βγει με lumix fz18 σε μορφη jpeg (γιαυτο εχει και λιγο θορυβο) καπου στα ζαγοροχωρια η επεξεργασια για τα exposures εγινε sto photoshop με +1.3 και -1.3 και εν συνεχεια με το photomatix απλα μου καηκαν λιγο τα λευκα στα δεντρα να δουμε...τωρα μολις απεκτησα καινουργια μηχανη (D3000+TOKINA 11-16MM) θα δουμε τωρα τι αποτελσματα θα εχουμε....το μονο πραγμα που με στεναχωρισε ειναι οτι με την συγκεκριμενη μηχανη δε δουλευει το AUTO FOCUS:bigcry:

Ένα "ελαφρύ" HDR

_MG_7997_8_tonemapped.jpg

Ο Δούναβης και η Πέστη. Σύνθεση δύο λήψεων με 1 στοπ διαφορά, Canon 40D, Sigma 15-30 @f/9, πολωτικό.
Σε πρώτο πλάνο η γέφυρα Széchenyi, στο βάθος το Ουγγρικό κοινοβούλιο, στο φως πίσω αριστερά το νησί Margit

Last edited:
Πολύ ωραία φωτογραφία. Τα σύννεφα μοιάζουν ονειρικά και σου δίνουν μια αίσθηση κίνησης.

Γιατί όμως χρειάστηκες να κάνεις HDR έστω και ελαφρύ; Με μια λήψη με το πολωτικό δεν θα μπορούσες να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα;

Το προσκήνιο ήταν αρκετά πιο σκοτεινό από τη λοιπή σκηνή, και δεν ήταν ομοιόμορφος ο φωτισμός: πχ η όχθη ήταν στη σκιά (σύννεφα) ενώ το νησί Μαργαρίτα ήταν λουσμένο στο φως. 1 στοπ, συν τα περιθώρια του raw, και βολεύτηκε.

Ένα "ελαφρύ" HDR

_MG_7997_8_tonemapped.jpg

Ο Δούναβης και η Πέστη. Σύνθεση δύο λήψεων με 1 στοπ διαφορά, Canon 40D, Sigma 15-30 @f/9, πολωτικό.
Σε πρώτο πλάνο η γέφυρα Széchenyi, στο βάθος το Ουγγρικό κοινοβούλιο, στο φως πίσω αριστερά το νησί Margit

Ωραια φωτογραφια,μ'αρεσει και η χροια χρωματων.