Φροντίζουμε τα εργαλεία μας;

Ευχαριστω Μιχαλη αλλα εχω αντιστοιχα ρευματος. Η χρηση τους ειναι σπανια και ουδεποτε σε εκτος εδρας χρηση. Οποτε προς τονπαρον δεν θελω κατι τετοιο μπαταριας.

Το gdr 10,8 v-ec το ερωτευτικα αλλα με τη πιθανη τιμη που θα εχει μαλλον θα παει για καποια επομενα χριστουγεννα...
Και τωρα δεν ξερω τι να μου παρω...

Να παρεις το απλο GDR με 70-80 ευρουδακια. Οποτε θες 'γλυκο' βιδωμα, να χρησιμοποιεις τα αλλα δραπανακια.

Για μενα δεν αξιζει η τεραστια διαφορα τιμης του VC οταν υπαρχει το εξισου ισχυρο και καλο απλο version.

Να παρεις το απλο GDR με 70-80 ευρουδακια. Οποτε θες 'γλυκο' βιδωμα, να χρησιμοποιεις τα αλλα δραπανακια.

Για μενα δεν αξιζει η τεραστια διαφορα τιμης του VC οταν υπαρχει το εξισου ισχυρο και καλο απλο version.

Και δεν έχουν δα τόσο μεγάλη διαφορά στην δύναμη. Μόνο στην μακροζωία και στην διάρκεια της μπαταρίας.

Ποιο υπερτερεί Μιχάλη δηλαδή? Του ρεύματος ή της Μπαταρίας? (ναι το dremel έχω)

Και δεν έχουν δα τόσο μεγάλη διαφορά στην δύναμη. Μόνο στην μακροζωία και στην διάρκεια της μπαταρίας.

Ποιο υπερτερεί Μιχάλη δηλαδή? Του ρεύματος ή της Μπαταρίας? (ναι το dremel έχω)

Nαι, τα brushless ισως δινουν καποια λιγα χρονια ζωης παραπανω στον κινητηρα, θεωρητικα παντα βεβαια. Για την μπαταρια, θεωρω οτι ενα 10-15%μαξ. μεγαλυτερη διαρκεια λογω brushless δεν ειναι και τοσο μεγαλο κινητρο.
Αλλα ποσα χρονια περιμενεις να κρατησεις ενα βασικο σου εργαλειο οταν πχ. στην πενταετια το επομενο μοντελο θα ειναι 50% καλυτερο σε ροπη καταναλωνοντας την ιδια ενεργεια. Και ελαφρυτερο, και πιο εργονομικο και γενικα καλυτερο.

Υπερτερει του ρευματος, επειδη το bosch μπαταριας ειναι μικρης τασης, 10βολτο, ακομα και οταν οι μπαταριες ειναι πληρεις. Aν ηταν 18βολτο το συζηταγαμε, ιδιαιτερα για τα πρωτα 10 λεπτα λειτουργιας με γεματη μπαταρια.

Απάντηση: Re: Φροντίζουμε τα εργαλεία μας;

Παραθέτω το παρακάτω κείμενο, το οποίο και έχω ανασύρει αυτούσιο από τον κατάλογο των εργαλείων της FACOM και αναφέρετε στα χτυπητά κατσαβίδια σελίδα 366:

Χτυπητά κατσαβίδια
ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ
ΞΕΚΟΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΒΙΔΕΣ
ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ 'Η ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ !
• Επιλέξτε την κατάλληλη μύτη για την εγκοπή της βίδας και χτυπήστε στο κατσαβίδι
με μία ματσόλα.
• Η κρούση στην λαβή του κατσαβιδιού, συμπιέζει ένα ελατήριο που προκαλεί μία απότομη
περιστροφή της μύτης που ξεμπλοκάρει την βίδα. Δεν υπάρχει βίαιη, επαναλαμβανόμενη
κρούση όπως με ένα αερόκλειδο : μικρότερος κίνδυνος καταστροφής της βίδας
• Χρήση : βίδωμα και ξεβίδωμα.
- Χρησιμοποιείτε πάντοτε ματσόλα και όχι σφυρί που θα καταστρέψει το κατσαβίδι (βλέπε κεφάλαιο 10).

Έχετε εσείς κάτι τέτοιο υπόψη σας, όσον αφορά την σωστή χρήση του εργαλείου; Εγώ πάντως που τα δουλεύω με σφυρί ή μικρή βαριοπούλα η αλήθεια είναι μια φθορά την έχει στο σημείο κρούσης....

Εγώ έχω ένα της Facom, περίπου 30 χρόνια, αλλά η χρήση του είναι το πολύ 2-3 φορές το χρόνο, συνήθως στο φουσκωτό σε ανοξείδωτες βίδες που έχουν κολλήσει απ´ τα αλάτια και τη θάλασσα.
Κι εγώ με σφυρί το δουλεύω, κάποια σημαδάκια ίσως να δείς αλλά το θεωρώ φυσιολογικό και σίγουρα αυτό δεν το λές "φθορά".

Φετος ηρθε η ωρα να αποσυρθει το πρωτο gsr 10,8 κατσαβιδι μου, μιας και πλεον εχω το νεοτερο μοντελο με το τσοκ.
Αγορασμενο πριν 10 χρονια αποτελεσε καθημερινος συντροφος στη δουλεια και αξιζει μια συντηρηση πριν μπει στο ραφι.

Ετσι ξεκινησε η εγχειρηση...

Δυο τεμαχια απο abs πλαστικο, μια συστοιχια απο το κινητηρα και το κυλινδρο με τα γραναζια μεταδοσης της κινησης και η υπερκατασκευη με τις πλακετες και τα button.

Η σκονη μαζι με το γρασσο ειναι εμφανης στο σωμα των γραναζιων καθως και πισω στο κινητηρα.
Ο κινητηρας γραφει πανω στο σωμα του made in china ενω το εργαλειο ειναι made in switcherland.

Αφαιρεση ολων των εξαρτηματων στο σωμα των γραναζιων και καθαρισμα απο το παλιο γρασσο. Δεν φανηκε να εχει εισχωρησει σκονη απο το πρώτο και ποιο κατω καλυμμα. Εγω τα σκουπισα ελαφρα και στη συναρμολογηση ψεκασα λιγο γρασσο σε σπρευ.

Καθαρισμα της πλακετας απο τη σκονη με σπρευ επαφων.

Μετα τη συναρμολογηση του σωματος γραναζιων απο τη πλευρα του κινητηρα, ηρθε η ωρα να ανοιξει η κεφαλη.
Εδω ειναι αισθητη η υπαρξη λιπαντικου αναμικτου με σκονη που δυσκολευε και τη ρυθμιση της ροπης. Καθαριστηκε και αυτο, ψεκασα καινλιγο σπρευ σιλικονης για λιπανση και συντηρηση.

Τελος λοιπον, καθαρισμα των πλαστικων καλυματων, περασμα με σπρευ σιλικονης για συντηρηση και ετοιμο σαν καινουργιο το εργαλειο.

:award:

upload a gif

Μπράβο Νεκτάριε πολύ καλή και συστηματική δουλειά !!!!:worshippy:

Γι αυτό σε λέει κτηνίατρο ... χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης !!!!

Ωραίος ο παίχτης :award::award:

Μπράβο ρε Νεκ, μόνο άνθρωπος με μεράκι τα κάνει αυτά. Σε "υπηρέτησε" για μια δεκαετία και το σεβάστηκες ανάλογα.

Ευχαριστω μαστορια. Τετοια εποχη τα εργαλεια δεχονται περιποιηση μιας και συνηθως ξεκουραζονται. Δεν βοηθαει και ο καιρος για αλλες εργασιες.

Re: Απάντηση: Φροντίζουμε τα εργαλεία μας;

Ευχαριστω μαστορια. Τετοια εποχη τα εργαλεια δεχονται περιποιηση μιας και συνηθως ξεκουραζονται. Δεν βοηθαει και ο καιρος για αλλες εργασιες.

Δεν τον λέω γι αυτόν τον λόγο κτηνίατρο αλλά δεν πειράζει!!! :)

Εύγε, πολύ καλή δουλειά!

Μπράβο Νεκτάριε, η συντήρηση των εργαλείων είναι must και όταν γίνεται και σωστή είναι διπλή η χαρά και η ικανοποίηση.

Δεν περίσεψε καμία βίδα ή παξιμάδι??? :BDGBGDB55:

Σσσσ και να περισεψε δεν τα λεμε αυτα
Νεκταριε θελουμε βιντεο για να δουμε αν λειτουργει,γιατι κατι μας λεει οτι κατι θα εχει πεσει κατω απο τον παγκο :HTEHETH63:

Το κατσαβιδι λειτουργει κυριοι, δεν επαθε τιποτα.
Και δεν επεσε καμια βιδα κατω απο τονπαγκο...μονο μια ασφαλεια που εχει αλλα τη βρηκα.
Η αληθεια ειναι πως αν δεν ηταν παλιο απο τη μια και δεν ειχα δευτερο απο την αλλη, δεν θα το ρισκαρα να το φτασω σε τετοιο βαθμο διαλυσης.
Τελος καλο ολα καλα.

Μπράβο Νεκ για το μεράκι ! Είσαι μακρια βρε μπαγασα να σου εφερνα 5-6 (για να περνάει η ωρα σου...) χαχαχα...

Μπράβο Νεκ για το μεράκι ! Είσαι μακρια βρε μπαγασα να σου εφερνα 5-6 (για να περνάει η ωρα σου...) χαχαχα...

Ηλία στείλτα με ταχυδρομείο, πλέον με 1.5 ευρώ μέχρι 4 κιλά τζάμπα είναι!! :)