Φετος ηρθε η ωρα να αποσυρθει το πρωτο gsr 10,8 κατσαβιδι μου, μιας και πλεον εχω το νεοτερο μοντελο με το τσοκ.
Αγορασμενο πριν 10 χρονια αποτελεσε καθημερινος συντροφος στη δουλεια και αξιζει μια συντηρηση πριν μπει στο ραφι.
Ετσι ξεκινησε η εγχειρηση...
Δυο τεμαχια απο abs πλαστικο, μια συστοιχια απο το κινητηρα και το κυλινδρο με τα γραναζια μεταδοσης της κινησης και η υπερκατασκευη με τις πλακετες και τα button.
Η σκονη μαζι με το γρασσο ειναι εμφανης στο σωμα των γραναζιων καθως και πισω στο κινητηρα.
Ο κινητηρας γραφει πανω στο σωμα του made in china ενω το εργαλειο ειναι made in switcherland.
Αφαιρεση ολων των εξαρτηματων στο σωμα των γραναζιων και καθαρισμα απο το παλιο γρασσο. Δεν φανηκε να εχει εισχωρησει σκονη απο το πρώτο και ποιο κατω καλυμμα. Εγω τα σκουπισα ελαφρα και στη συναρμολογηση ψεκασα λιγο γρασσο σε σπρευ.

Καθαρισμα της πλακετας απο τη σκονη με σπρευ επαφων.
Μετα τη συναρμολογηση του σωματος γραναζιων απο τη πλευρα του κινητηρα, ηρθε η ωρα να ανοιξει η κεφαλη.
Εδω ειναι αισθητη η υπαρξη λιπαντικου αναμικτου με σκονη που δυσκολευε και τη ρυθμιση της ροπης. Καθαριστηκε και αυτο, ψεκασα καινλιγο σπρευ σιλικονης για λιπανση και συντηρηση.
Τελος λοιπον, καθαρισμα των πλαστικων καλυματων, περασμα με σπρευ σιλικονης για συντηρηση και ετοιμο σαν καινουργιο το εργαλειο.

:award:
upload a gif