Fuji X-E4/ Χ-E3

Re: Fuji X-E3

karamela γιατί τον 16-80 ? Πιστεύεις ειναι κάλυτερος/οξυτερος του 18-55 ?

Οχι δεν πιστεύω ότι θα είναι οξύτερος, στα ίδια πάνω κάτω θα είναι, άλλα ξεκινάει από τα 24mm (Must για μένα), πάει μέχρι τα 120mm (επίσης σημαντικό), έχει σταθερό f4 ότι πρέπει για βίντεο, είναι αδιάβροχος και έχει 6stop σταθεροποίηση (2 stop καλύτερη από του 18-55), με την σταθεροποίηση του 18-55 στο βίντεο δεν έχω μείνει ευχαριστημένος, στις φώτος από την άλλη είναι μια χαρά. Βέβαια έχει υψηλή τιμή και μένει να δούμε reviews....άλλα για μένα είναι η επόμενη μου αγορά, αν έχει ΙQ σαν τον 18-55 δεν τον βλέπω να ξεκολλάει από την X-E3!!!

Y.Γ. Αυτά τα Jpeg της fuji είναι ''έρωτας'' γαμώτο...ακόμα και μια αδιάφορη στιγμή/φώτο η Jpeg Μηχανή της fuji την ''σώζει''..
48398696902_41cb0b3734_k.jpg
[/URL]DSCF0147 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

α ρε με αρρώστησες βραδιάτικα με το μικρόβιο... με βλέπω και μένα για εκεί αμα ειναι τόσο καλός..
γιατί ωραιοι οι πράημ, αλλά αμα πας ταξιδι ειναι δύσκολο να κουβαλάς την προικά σου.. βάζεις ενα βαρβάτο ζοομ και εισαι κομπλέ.

α ρε με αρρώστησες βραδιάτικα με το μικρόβιο... με βλέπω και μένα για εκεί αμα ειναι τόσο καλός..
γιατί ωραιοι οι πράημ, αλλά αμα πας ταξιδι ειναι δύσκολο να κουβαλάς την προικά σου.. βάζεις ενα βαρβάτο ζοομ και εισαι κομπλέ.

Έτσι ακριβώς!!!!

Fuji X-E3

Με αυτόν και τον 35 1.4 καλύπτεις το 90% των αναγκών σου....

Τα 16mm είναι και για μένα must, για να μη κουβαλάω και κάποιον ευρυγώνιο, το σταθερό διάφραγμα είναι επίσης σημαντικό, ειδικά στο βίντεο.
Ελπίζω η σταθεροποίηση και η εστίαση να είναι καλή επίσης.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ο 16-80mm έχει να ανταγωνιστεί και το 18-55mm , πολυεργαλείο, μικρός, ελαφρύς οικονομικός, οπτικά πολύ καλός, με f/2.8 μέγιστο, αλλά και τον 18-135mm που κι αυτός είναι φακός μέρας, αδιάβροχος, με μεγαλύτερο εύρος και πολύ καλή σταθεροποιηση.
Ας μην αναφέρω τον 16-55mm με το σταθερό 2.8 και την απίθανη ποιότητα εικόνας. Απλά για μένα ξεδιπλώνει την ποιότητα του κατά κύριο λόγο σε κάμερα με ibis που αυτή τη στιγμή είναι μόνο η xh1. Αργότερα ίσως γίνει περισσότερο δημοφιλής. Παραμένει βέβαια μεγάλος και ογκώδης.
Αν τα βάλει κάποιος όλα στη ζυγαριά, ίσως στο τέλος ο 16-80, να βρει βέβαια τη θέση του στις πωλήσεις, αλλα ο καθένας από τους ανταγωνιστές έχει άσους, για να διατηρήσει τη θέση του στο κάδρο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

θα παιξει μεγαλο ρολο η τελικη τιμη του, ειδικα αν τον βρισκεις απο κιτ ή μετα απο λιγο καιρο σε καλες τιμες σε Gray market klp.

Οχι δεν πιστεύω ότι θα είναι οξύτερος, στα ίδια πάνω κάτω θα είναι, άλλα ξεκινάει από τα 24mm (Must για μένα), πάει μέχρι τα 120mm (επίσης σημαντικό), έχει σταθερό f4 ότι πρέπει για βίντεο, είναι αδιάβροχος και έχει 6stop σταθεροποίηση (2 stop καλύτερη από του 18-55), με την σταθεροποίηση του 18-55 στο βίντεο δεν έχω μείνει ευχαριστημένος, στις φώτος από την άλλη είναι μια χαρά. Βέβαια έχει υψηλή τιμή και μένει να δούμε reviews....άλλα για μένα είναι η επόμενη μου αγορά, αν έχει ΙQ σαν τον 18-55 δεν τον βλέπω να ξεκολλάει από την X-E3!!!

Y.Γ. Αυτά τα Jpeg της fuji είναι ''έρωτας'' γαμώτο...ακόμα και μια αδιάφορη στιγμή/φώτο η Jpeg Μηχανή της fuji την ''σώζει''..
48398696902_41cb0b3734_k.jpg
[/URL]DSCF0147 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

αυτα τα χρωματα και το γραψιμο ειναι που σε φερνουν πισω στη Fuji πολλες φορες....

Εδω εισαι με τον fuji 23mm f2 ? Πωσ σου φαινεται σε κοντινα θεματα με ανοιχτο δδαφραγμα ?

Όπως το λες, deafult provia η συγκεκριμένη, σηκώνεις την μηχανή και έτοιμη η φώτο, πλέον εστιάζει και γρήγορα η μηχανή οπότε είσαι μια χαρά, χωράει και σε μια μικρή τσαντούλα!!!
Ναι με τον 23mmf2 και σε κοντινό θέμα που δεν είναι και το καλύτερό του, είναι η φώτο. Κοίτα δεν είναι super sharp στο f2 και σε θέματα κάτω από 1 μέτρο άλλα όπως βλέπεις στο δείγμα (κατευθείαν από την μηχανή) στέκεται μια χαρά. Ειδικά σε πορτραίτα και να βγάλει ίσως και λίγο softeness δεν πειράζει δίνει μια άλλη αίσθηση. Πάντως είναι πιο sharp από τον φακό των x100 στα κοντινά. Για μένα αγαπημένος φακός για όλες τις δουλειές, από πορτραίτα, Landscape, μέχρι νυχτερινά και street, τα κάνει όλα και συμφέρει, τέλειος σύντροφος της X-E3, δεν είναι τυχαίο ότι η Fuji έδινε σε κιτ τον συγκεκριμένο φακό με την X-E3.
Ο 35mmf1,4 έχει καλύτερο γράψιμο και αίσθηση, άλλα π.χ. δεν θα μπορούσα να πάρω την παραπάνω φώτο με αυτόν λόγο εστιακού μήκους.

Π.Χ. Δες εδώ άλλη μια κοντινή σε f2...jpeg πάντα χωρίς καμία έχτρα ρύθμιση στην μηχανή.

48405209916_77e706ef43_b.jpg
[/URL]DSCF0196 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Fuji X-E3

Να την χαίρεσαι Νίκο! Ψάχνουμε θέματα, τεχνικές και μηχανές, αλλά στο τέλος αυτές οι στιγμές μένουν...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια...να είστε καλά!
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι αυτό είναι και το ζουμί της φωτογραφίας η απαθανάτιση στιγμών, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μου αρέσει η φωτογραφία εξαρχής, όλα τα άλλα εξοπλισμός, τεχνικές κλπ. σίγουρα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ειναι πολυ φωτογενης η μικρη σου αυτο ειναι αληθεια.

Νασαι καλα να σε χαιρεται και να την χαιρεστε.

υγ

Εχω χαθει με τι καμερες εισαι τωρα με τοσες αλλαγες. Εσυ και ο Γιαννης μας εχετε μπερδεψει :flipout:

Ειναι πολυ φωτογενης η μικρη σου αυτο ειναι αληθεια.

Νασαι καλα να σε χαιρεται και να την χαιρεστε.

υγ

Εχω χαθει με τι καμερες εισαι τωρα με τοσες αλλαγες. Εσυ και ο Γιαννης μας εχετε μπερδεψει :flipout:

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

Υ.Γ. Για της μηχανές είμαι και εγώ σαν τον Γιάννη, κάθε μέρα και άλλη μηχανή, αυτή την στιγμή έχω την Olympus em1 με 7 φακούς, Fuji X-E3 με πλέον 4 φακούς και την μικρή Panasonic Lx10....ελπίζω να μείνω με αυτές καιρό, η Olympus em1 ήδη κοντεύει 2 χρόνια που την έχω.

Καρα-παλιωσε η ολυ....δε βγαζει και καμια καινουργια συντομα! :p

Πάλιωσε μεν κρατάει μια χαρά ακόμα για αυτά που θέλω....δεν βρίσκω τον λόγο να την αλλάξω, περιμένω βέβαια την νέα em5III, αν μου γυαλίσει ίσως κάνω την αλλαγή, προτιμώ πάντως να της παίρνω νέα φακουδάκια παρά να την αλλάξω!!!
Στα της X-E3 να πω για άλλη μια φορά πόσο χρήσιμο είναι το Joystick, το έχω συνηθίσει και πραγματικά δεν ξέρω αν θα ξαναγοράσω μηχανή χωρίς Joystick...
Να προσθέσω επίσης ότι κάτι πρέπει να κάνει και με τις μπαταρίες η fuji, δεν κρατάνε καθόλου, την Κυριακή σε βολτούλα/μπάνιο κλπ. τελείωσα 2 μπαταρίες ενώ π.χ. με την olympus em1 θα ήμουν ακόμα στην πρώτη μπαταρία για την ίδια ακριβώς χρήση.

Θα κάνει στις επόμενες μηχανές ,αναγκαστικά .Είτε θα βάλει τις μπαταρίες NP-T125 (140euro) της GFX στα μεγάλα σώματα είτε σχεδιασμός νέων από την αρχή ,άρα πάλι στα ίδια επίπεδα τιμών.

Θα κάνει στις επόμενες μηχανές ,αναγκαστικά .Είτε θα βάλει τις μπαταρίες NP-T125 (140euro) της GFX στα μεγάλα σώματα είτε σχεδιασμός νέων από την αρχή ,άρα πάλι στα ίδια επίπεδα τιμών.

Πρέπει, και καλά στις σχετικά χαμηλού κόστους X-E3/X-T20/X-T30 κάπως δικαιολογείται, άλλα στα ακριβά μοντέλα Χ-Τ3/Χ-Pro2 είναι λάθος να έχεις τέτοια μικρή διάρκεια, χρειάζεται οπωσδήποτε νέα μπαταρία. Προσωπικά δεν βγαίνω καν από το σπίτι αν δεν έχω 2 μπαταρίες πλήρως φορτισμένες με την X-E3...το θετικό είναι βέβαια ότι φορτίζει και με Powerbank!! Κάτι είναι και αυτό!!!

Απάντηση: Fuji X-E3

Τα μοντέλα xt1, xt2, xt3, και xh1 παίρνουν battery grip, που χωράνε επιπλέον δύο μπαταρίες, (εκτός της xt1 που χωράει μία), και πιστέψτε με, δεν μ απασχόλησε ποτέ το θέμα της μπαταρίας

Σε όλες τις μηχανές μου βάζω εξαρχής προστατευτικό διαφανές πλαστικό για προστασία της οθόνης, απλά για πρώτη φορά στην X-E3 είπα να δοκιμάσω κάτι καλύτερο, tempered glass...το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, μπαίνει πανεύκολα, δίνει μια premium αίσθηση, οι άρες του είναι καμπυλωτές και δεν κόβει ούτε στο ελάχιστο την φωτεινότητα της οθόνης άλλα κυρίως τέρμα οι φουσκάλες, οι ξεφτισμένες άκρες και οι γρατζουνιές....πήρα το παρακάτω, πάμφθηνο και μπαίνει σε όλες τις Fuji μηχανές. 14 μέρες έκανε να έρθει.

https://www.aliexpress.com/item/32867319430.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.63724c4dtOTBzX